Sport

2012.09.14. 19:01

Videoton vs. DVTK - Oláh Ferenc szerint ígéretes ez a keret

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Oláh Ferencet, a DVTK legendája megígérte, együtt nézzük.

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Oláh Ferencet, a DVTK legendája megígérte, együtt nézzük.Aligha kell bemutatni a sportbarátoknak a DVTK Aranycsapatának legendáját, Oláh Ferencet, aki 1970 és 1987 között volt a Diósgyőr játékosa (350 NB I-es meccs, 118 NB II-es bajnoki), majd az 1994/95-ös évadban, és a következő szezon első 11 meccsén vezetőedzőként szolgálta a piros-fehéreket a második vonalban.

– Örülök, hogy Rudolfot sikert megszerezni, ha úgy játszik majd, ahogy korábban a Debrecenben, vagy a válogatottban, akkor nagy erőssége lesz a DVTK-nak – kezdte a napi aktualitással Oláh Ferenc, majd az új igazolásról szólva még annyit mondott: – Nem hiszem, hogy kezdőként szóba jöhet, legfeljebb a cserepadon kap majd helyet.

A Videoton elleni esélyekről

A Videoton elleni esélyekről a következőket mondta az egykori középpályás:

– Az 1 pont megszerzése is bravúrnak számítana Fehérváron, ehhez jobban kell védekezni, mint legutóbb, a Győr ellen. Most hogy Hanek nem játszhat, feltételezem Rakovic lesz belül a párja Galnak, akit én biztos pontnak tartok, és örülök, hogy végül maradt a klubnál. Sajnos, a szélső védőink jelenleg nem képviselnek igazi minőséget, ezért van aggodalmam a hátsó alakzat miatt.

Oláh Ferenc érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy Gal mellett Abdouraman játékát kedveli a maiak közül leginkább, illetve azt is megjegyezte, örül, hogy a fiatal, saját nevelésű Bacsa Patrik egyre több lehetőséget kap.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a végelegesnek tekinthető játékoskerettel kapcsolatban, mennyiség, minőség viszonylatban mi a véleménye az Aranycsapat egykori játékosának.

– Jó összetételű keretnek tűnik, már csak hagyni kellene időt az edzőnek a munkára – mondta Oláh Ferenc. – Olvasgatom az interneten a szurkolói hozzászólásokat, és ezek közül nagyon sok türelmetlenségről árulkodik. Sajnos, ilyenkor nem nagyon lehet a menet közben érkező játékosokat egy szintre hozni, igazából csak télen van ilyenre idejük az edzőknek. Én magam kíváncsian várom a tavaszt, akkor jöhet ki igazán a játékosokból a valós tudásuk, akkor már igazi csapatként futballozhatnak, most számomra még csak ígéretesnek tűnik ez a keret.


Nézzük együtt

Sorozatunkban az Észak-Magyarország által felkért személyeket arra kértük, hogy nézzük együtt a DVTK bajnokiját, és mivel kérésünknek eleget téve együtt nézzük az összecsapást, így nem csak a meccs előtt, hanem utána is elmondják majd véleményüket.


Miskolc - Szombaton 14 órától a Videoton FC vendége lesz a DVTK a labdarúgó NB I 7. fordulójában.

A labdarúgó NB I. 7. fordulójában Székesfehérvárott vendégszerepel a Diósgyőri VTK. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on szombaton 14 órától. Ön mit tippel a meccsre?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!