Sport

2012.09.03. 13:24

Tragédiával zárult a Barum Rally

Juho Hanninen az első nap mutatott kiváló formáját átvitte vasárnapra is, így győzelemmel zárta a Barum ralit. A volt IRC bajnok tizennégy szakasz után tudhatta magáénak az első helyet - a tervezett 15 gyors helyett.

Juho Hanninen az első nap mutatott kiváló formáját átvitte vasárnapra is, így győzelemmel zárta a Barum ralit. A volt IRC bajnok tizennégy szakasz után tudhatta magáénak az első helyet - a tervezett 15 gyors helyett.

Egy sajnálatos baleset következtében törölték az utolsó gyorsot, és az érintett szakaszt is már csak etapként teljesítették azok a versenyzõk, akik a 32-es számú Subaru után következtek.A napot Hanninen egyébként még a Kopecky-vel karöltve kezdte, de a 11 másodperces szombati hátrányt végül növelte a finn 16 másodpercre. Ezt, ha tudta volna is nehéz lett volna lefaragnia Jan Kopeckynek. Nem sikerült a csehnek, nemcsak az elõrelépés, de a célba érés sem. A tizenharmadik szakaszon motorproblémák miatt kiállásra kényszerült. Helyére Roman Kresta férkőzött be a dobogó második fokára.

Egy magyar néző is...

A harmadik helyre esélyes Andreas Mikkelsen napja sem a tervek szerint sikerült. Egy kettős defekt után visszacsúszott a tizedik helyre, míg a nap végére a nyolcadik pozícióra tornázta fel magát. „Megálltunk, hogy kicseréljük a kereket, de nem vettük észre, hogy közben két defektünk van. Ezt követően már nagyon óvatosak voltunk, nem mertem bevállalni bizonyos részeket. Ha még egy defektet összeszedtem volna a levágások miatt, akkor nem gurulhattam volna át a céldobogón."”

A címvédő visszaesését követõen Tomas Kostka lett a harmadik leggyorsabb. A cseh Skodás megérdemelten végzett ilyen előkelő helyen, hiszen a péntek esti nyitószakaszt a legjobb idõvel zárta.

Magyarok közül a legjobb pilótának ezúttal Rongits Attila számított egy 25. hellyel, majd Matics Mihályt említhetjük, aki 27.-ként zárta a Barum ralit, Krózsér Menya a 33. helyen finiselt., Lukács Kornél pedig a 42. helyen zárta a versenyt. A balesettel kapcsolatban sok hír terjedt még a kora délután folyamán: már megerősített források szerint egy középkorú cseh férfi vesztette életét a Subaru kisodródásának következtében, míg egy magyar nézőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

 A Barum Rally végeredménye (élcsoport és magyarok):

1. Juho Hanninen Skoda Fabia S2000 2:11:28.2

2. Roman Kresta Skoda Fabia S2000 + 1:43.1

3. Tomas Kostka Skoda Fabia S2000 + 1:51.8

... 25. Rongits Attila Mitsubishi Lancer Evo + 13:39.9

... 27. Matics Mihály Mitsubishi Lancer Evo + 14:02.1

... 33. Krózser Menyhért Renault Clio R3 + 16:59.8

... 42. Lukács Kornél Citroen C2 R2 Max + 20:43.1

- BOON/Rallysport.hu -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!