Sport

2012.09.14. 16:16

Videoton vs. DVTK - Rudolf csere sem lesz a Videoton ellen

Miskolc - Szombaton 14 órától a Videoton FC vendége lesz a DVTK a labdarúgó NB I 7. fordulójában.

Miskolc - Szombaton 14 órától a Videoton FC vendége lesz a DVTK a labdarúgó NB I 7. fordulójában.Hatodik vizitál az ötödiknél, három pont van a két csapat között (a székesfehérváriak javára), de más téren is mutatkozik különbség a két együttes között. Maradva szigorúan csak és kizárólag a sportszakmai résznél: a Videoton sikeresen szerepel a nemzetközi kupaporondon, a jövő héten csütörtökön kezdheti meg az Európa Ligában a csoportszereplését (ők az egyetlen olyan magyar csapat, akik még érdekeltek valamelyik nemzetközi kupasorozatban). Ennek köszönhető, hogy az alapból vasárnapra tett Videoton – Diósgyőr bajnokit egy nappal előrébb, vagyis szombatra hozták, így ugyanis a piros-kékeknek több idejük marad rákészülni a jövő hét csütörtöki, belga KRC Genk elleni idegenbeli EL összecsapásra.

A Ligakupa haszna

És ha már idő! Sisa Tibort, a DVTK vezetőedzőjét a Videoton elleni meccs előtt arról kérdeztük: a magyar labdarúgó válogatott világbajnoki selejtezője miatt az élvonalbeli bajnokságban bekövetkezett szünetet sikerült-e felhasználni a csapat kiegyenesítésére, a Győr elleni hazai 0-3 tanulságainak kijavítására, a különböző edzettségi állapotú játékosok fizikai szintjének egymáshoz való közelítésére?

– Egyrészt a Ligakupa kötelezettség miatt nehéz lett volna olyan munkát betenni a programba, ami az egymáshoz érést jobban elősegítette volna, másrészt több játékosunk is sérüléssel bajlódott az elmúlt napokban – kezdte Sisa Tibor. – De azért abból a szempontból hasznos volt ez a szünet, hogy a Ligakupa meccseken találtunk, láttunk olyan játékosokat, akik a mutatott teljesítményükkel nagyon közel kerültek az első csapathoz, illetve azt igazolták, hogy velük komolyan kell számolni a bajnoki kezdőcsapatának kihirdetésekor. Neveket nem szeretnék mondani, aki látta a meccseket, az biztosan tudja, hogy kikre gondolok. Ugye, említettem azt is, hogy több játékosunk is hagyott ki edzéseket, például Seydi és Gallardo is több mint egy hetet, így például az ő játékuk erősen kétséges a Videoton ellen, de további három-mégy labdarúgónk is kényszerpihenőn volt az előző bajnoki óta, úgyhogy vannak kérdőjelek még bennem az összeállítást illetően.

Rudolfról

Természetesen nem hagyhattuk ki, hogy megkérdezzük: az új szerzemény, a válogatott csatár, Rudolf Gergely bemutatkozik-e a Videoton elleni meccsen a DVTK-ban?

– Hagy kezdjem azzal, nagyon örülök Rudolf Gergely leigazolásának, azt hiszem, hogy most már a szurkolók számára is nyilvánvaló, hogy nagyon komoly háttérmunka folyik a csapatnál annak érdekében, hogy egy erős csapat alakuljon ki – jelentette ki Sisa Tibor. – Dolgoztam már itt korábban, és ültem a lelátón, valamint az ellenfél kispadján az elmúlt években, szóval figyelemmel kísértem a DVTK-nál történteket, és ez alapján nyugodtan mondhatom: ezúttal nem ígéretekre, hangzatos nyilatkozatokra épül a jövő, hanem tettekre. Úgy látom, hogy a klub többségi tulajdonosa, Leisztinger Tamás magáénak vallja a diósgyőri szurkolók álmát, és hisz benne, hogy egyszer mi leszünk a legnagyobbak. Ezen az úton haladunk, tudatos, szisztematikus munka folyik, és bár látható, hogy vannak olyanok, akik ugyanezen az úton előrébb járnak nálunk, például a Debrecen, a Videoton vagy a Győr, mert hamarabb indultak el, de a távolság csökkenőben van. És itt most nem kizárólag Rudolf Gergely leigazolására gondolok, mert ő egy folyamatnak a része, persze nagyon fontos része. Ő egy olyan játékos, aki minőséget képvisel. Megtehettük volna, hogy leigazoljuk két hónappal ezelőtt a végül Kaposvárra került Vrucinát, de mi magasabb szintű játékosra vágytunk, és úgy vélem érdemes volt türelmesnek lennünk.

Türelmet kért

Sisa Tibor a klubvezetés türelme mellett a szurkolóktól is türelmet remél, Rudolf Gergellyel kapcsolatban.

– Türelmet kért tőlem Rudolf Gergely, aki szerint 2-3 hétre szüksége van ahhoz, hogy felépítse magát, természetesen nem egyedül, hanem közös munka révén a mi segítségünkkel – árulta el a DVTK vezetőedzője. – Elég régen lépett pályára, és biztos, hogy kell egy kis idő ahhoz, hogy formába lendüljön. Tudom, hogy a mai világban az ,,add uram, de azonnal” nézet az elterjedt, de pedagógusként én azon az állásponton vagyok, hogy türelem mellett a befektetett munka meghozza gyümölcsét. És ez megint nem csak Rudolf Gergelyre igaz, hiszen több olyan játékos is érkezett hozzánk az elmúlt hetekben, akik lemaradással küzdenek. De, hogy ne róluk beszéljek, hagy hozzam fel Fernando példáját. Ő egy nagyon jó képességű labdarúgó, nem véletlen, hogy a Top5 bajnokságok egyikében sikerült letennie a névjegyét. De amikor idekerült nem volt játékban, és fél éve ráment arra, hogy feljöjjön arra a szintre, ami alapján úgy gondolhatunk, számíthatunk rá, mint hasznos játékosra. És ennél a példánál nem a fél év az érdekes, hanem az, hogy a lemaradás behozatalára bizonyos munkamennyiségre van szükség. Nem szeretek visszafelé nyúlni, mert a jövő, annak az alakítása érdekel igazán, de ha egy picit visszapillantunk és megnézzük, hogy két éve hol járt ez a klub, akkor látható igazán, hogy milyen utat járt be a DVTK. Most ott tartunk, hogy a hétmérföldes, elnyűtt csizmát, amelyekkel nagy lépéseket tettünk meg báli cipőre cserélhetjük, és itt most már az a kérdés, hogy tudunk-e úgy sasszézni, hogy a legjobb táncosokat, akik évek óta itt vannak, megelőzzük. Ez nem egy lépésen, egy meccsen múlik, de kitartással, türelemmel sikerülhet, sikerülnie kell.

Arra a megjegyzésünkre, hogy ezek szerint Rudolf a Videoton ellen még a kispadon sem kap majd helyet, Sisa Tibor azt válaszolta, hogy szinte biztosan nem. Amikor arról érdeklődtünk, hogy mire számít a fehérvári csapat elleni meccsen, így válaszolt a tréner:

– Mint arra már utaltam, a Videoton előttünk jár, mert korábban kezdték az építkezést, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy eredményesek legyünk ellenünk, ehhez lelkesedésre, odaadásra, figyelemre van szükség.?


A kezdőcsapat

A DVTK-ban Luque sérülése, Hanek pedig eltiltása miatt nem játszhat.     

A DVTK várható kezdőcsapatát így adta meg Sisa Tibor vezetőedző: Rybansky – Vági, Gal, Rakovic, Gohér – Gosztonyi, Elek Á., Abdouraman, Fernando – Tisza, Bacsa.


Ön szerint mi lesz a Videoton - DVTK mérkőzés végeredménye?

A labdarúgó NB I. 7. fordulójában Székesfehérvárott vendégszerepel a Diósgyőri VTK. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on szombaton 14 órától. Ön mit tippel a meccsre?

Videoton vs. DVTK - Oláh Ferenc szerint ígéretes ez a keret

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Oláh Ferencet, a DVTK legendája megígérte, együtt nézzük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!