Sport

2012.09.30. 21:25

Kádár bravúr a VRC ellen

A Vegyész RC a megnyert első szett után megtorpant és kikapott Kecskeméten.

A Vegyész RC a megnyert első szett után megtorpant és kikapott Kecskeméten.A férfi röplabda NB I 2. fordulójában, vasárnap este a Kádár Kecskeméti RC vendége volt a Vegyész RC Kazincbarcika együttese.

Bár jól kezdett és hosszú ideig 2-3 ponttal vezetett a Kádár Kecskeméti RC, az első játszma második technikai szünetét és 15-16-os állását követően érthetetlen módon visszaesett és sokat hibázott a Kazincbarcika elleni bajnoki nyitányon. Az első szettjének hajrájában jobbak voltak a borsodiak és hozták ezt a játékrészt. Változatos csatát hozott a folytatás, a hazaiaktól Pádár nagyon belelendült a második szett végén, de ahhoz, hogy vezetést is szerezzen a kecskeméti csapat Csizmadia hibája és Farkas P. remek ejtése kellett (23-21). Dudás edző 24-21-es kecskeméti előnynél kérte ki második idejét, de ez sem használt, Erki remek center ütése játszmagyőzelmet ért a Kádár KRC-nek.

Összezuhantak

Farkas P. pontjával indult a harmadik játszma. majd Gulyás ütött hosszút (2-0). Három pontra hízott egy jó sánc után a hazaiak előnye (5-2), majd hosszú ideig leginkább Farkas P. és Pádár bombáival tartotta előnyét a Kecskemét (11-8). A hármas különbség monotonságát Farkas P. leütése, majd Szappanos M. szervája törte meg (16-11). A technikai rövid pihenője után Szappanos nyitásai értek újabb hazai pontokat, összezuhanni látszott a Vegyész, Dudás-mester 18-11-nél kért időt, de ez nem segített. járt haszonnal. A kazincbarcikaikon semmi sem segített, hiányzott a csapatból a harcosság, és amikor Tóth A. ásznyitásai beestek már biztos volt, hogy ebben a játékrészben nem állnak fel (23-14).

Jól kezdte a negyedik játékrészt a Kecskemét, 4-5 pontos előnyét jórészt a kemény szerváknak köszönhette a hazai csapat, (12-6). A VRCK képtelen volt felvenni a hazaiak által diktált tempót és a különbség fokozatosan nőtt, és 20-10-nél már egyetlen vendégjátékos sem reménykedett a fordításban. Némi meglepetésre nyert az előzetesen esélytelenebbnek tartott Kádár KRC.

 

Kádár Kecskeméti RC – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (-24, 21, 16, 14)

Kecskemét, 400 néző. V.: Éva, Adler.

 Kádár Kecskeméti RC: Tóth A., PÁDÁR, Dorcsák, Erki, FARKAS P., Csányi. Csere: Szabó T. (liberó), SZAPPANOS M., Török, Tigyi. Edző: Gyurkó Sándor.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Orosz, Gulyás, CSIZMADIA, Toronyai, BOKOR, KOVÁCS Z. Csere: Dudás (liberó), Kiss P., Árva. Edző: Dudás András.

Gyurkó Sándor: – Az első játékrészben rutintalanságunkat kihasználta a Kazincbarcika, ám az egyenlítést követően a harmadik és a negyedik játékrészben kiderült, hogy csapatom jobb fizikai állapotban van és bedaráltuk az alapszakasz végső győzelmére is esélyesnek tartott ellenfelünket.

Dudás András: – A jobban játszó és a győzelmet jobban akaró csapat győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!