Sport

2012.09.13. 14:21

Fejben múlták felül az ellenfelek

A Thaiföldön rendezett junior birkózó világbajnokságon három meccsig jutott a diósgyőri Juhász Bence.

A Thaiföldön rendezett junior birkózó világbajnokságon három meccsig jutott a diósgyőri Juhász Bence.A kötött- és a szabadfogásúak mezőnye egyaránt Pattayában, a híres üdülőhelyen mérte össze tudását.

Combizom-szakadással

– Nekem három találkozó jutott a két fogásnemben – mondta hazaérkezése után Juhász Bence, a Diósgyőri Birkózó Club szépreményű fiatalja. – Kötöttfogásban kétszer, szabadban pedig egyszer mentem fel a szőnyegre, helyezést egyik műfajban sem értem el. Itthon már az is kiderült, hogy valószínűleg részleges combizom-szakadást szen- vedtem, tegnapelőtt voltam orvosnál és minden bizonnyal legalább harminc napos kényszerpihenőre szorulok. A 19 éves sportoló ezután arról beszélt, hogy a junior korosztály 18-tól 20 éves korig tart, vagyis saját maga középúton van.

– Természetesen nagyítóval néztem riválisaimat és igyekeztem reális képet alkotni a világbajnokságra benevezett fiatalokról – folytatta a DBC kiválósága. – Ugyan érem és pontszerző hely nélkül zártam, de rájöttem, hogy sem technikailag, sem taktikailag nem tudnak tőlem többet azok, akik beleszóltak a végelszámolásba, sőt hozzám képest nem is voltak erősebbek. Viszont fejben valamennyien felülmúltak engem. Nekem ebből a szempontból kell összeszednem magam: ha sikerül kikapcsolnom a külvilágot, a jövőben sokkal többre vihetem. Aztán van egy másik problémám, éspedig a fogyasztás. Szinte bizonyos, hogy az 50 kilós súlycsoportból fel kell mennem az 55-ösök közé, mert már nagyon zavar a fogyasztás.

Felnőtt ob és tanulás

Juhász Bence – akinek edzője édesapja, Juhász Sándor és Repka Attila – elmesélte még, hogy a nemrég kitanulta a szakácsmesterséget, most esti ta- gozaton tanul, már a jövő évi érettségijére készül. Bir- kózóként a jövőben is „kétéltű” lesz, tervei szerint versenyez kötött- és szabad- fogásban egyaránt. Idén még a két fogásnem felnőtt magyar bajnoksága vár rá.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!