Sport

2012.07.10. 07:32

Triatlon Nagyhét - Közel ezren az első futáson

Tiszaújváros - Futással folytathatták a tömegsport események teljesítéséért járó tombolaszelvények gyűjtését a sportbarátok hétfőn, Tiszaújvárosban.

Tiszaújváros - Futással folytathatták a tömegsport események teljesítéséért járó tombolaszelvények gyűjtését a sportbarátok hétfőn, Tiszaújvárosban.

A 14. TVK Triatlon Nagyhét harmadik felvonásán a megszokott koreográfia szerint elsőként a közös sportoláson volt a sor. A rendező TVK-Mali Triatlon Klub munkatársai az első futásra jelentkezőknek ragasztották fel a részvételi jegyeket, melyekből nem kevesebb fogyott el, mint 933 darab. A 2 km-es táv nem verseny volt, így a babakocsis picinyektől a nagyszülőkig mindenki könnyedén teljesíthette azt. A nap névadójának, az INNO-COMP Kft. –nek a munkatársai is igazán aktívnak bizonyultak. Torma Péter ügyvezető és Kenyeres Tamás gazdasági vezető társaságában száznál több kolléga és családtagjaik húzták magukra a kék egyen-pólót. A célba érkezést követően mindenki átvehette a „nagyhetes” tombolaszelvényét. A MOL-csoport dolgozói ezen kívül megkapták a külön sorsolásra jogosító STEP-tombolaszelvényeket is.

A koncertezők közül - a KreAktív-színpadon - a Thunder Jack gárdája lépett fel elsőként, majd a főtéri nagyszínpadon az Intim Torna Illegál, és a Paddy And The Rats szolgáltatta a jó hangulatot tovább fokozó zenei „hátteret”.

A Nagyhét július 10-i, keddi, negyedik napján - a Club ’96 ráhangolását követően - kerékpározással folytatódik a tömegsportesemények sora. Este 6 órakor 5 km teljesítése vár a résztvevőkre. A befutó után az Ebcsont Before, a Compact Disco és a The Hot Road Band közül választhatnak a „muzikális ínyencek”.

Játékpark-belépőből játszótér-felszerelés

Az idei Nagyhét ideje alatt is működik a Chio Játékpark, mely hétköznap 15-21 óra, míg szombaton és vasárnap 10-21 óra között várja a kicsinyeket, akik a jelképes 200 forintos napi belépő ellenében vehetik igénybe a Légvár Team Miskolc és a Mini-Manó Játszóház által biztosított berendezéseket. A belépődíjból összegyűlt pénzt a szervezők – tavalyhoz hasonlóan – idén is jótékony célra szánják. Dr. Fülöp Györgynek, Tiszaújváros alpolgármesterének ötletét elfogadva a Szervező Bizottság a helyi óvodáknak ajánlja fel a teljes bevételt, melyből udvari játékokat, készségfejlesztő eszközöket vásárolnak majd.

Önkéntes véradást szerveznek

A Triatlon Nagyhét rendezői július 11-12-re (szerda, csütörtök) önkéntes véradást hirdetnek Tiszaújvárosban. Azok, akik ilyen formában segíteni szeretnének beteg embertársainknak, mindkét napon 12-19 óra között, a Városháza parkolójában kereshetik fel a Vöröskereszt véradó kamionját.

Média-akkreditáció

A hétvégi, selejtezőkből (szombat) és a döntőből (vasárnap) álló 16. TVK-ITU Triatlon Világkupára, valamint az ETU Triatlon Junior Európa-kupára az írott és elektronikus média képviselőinek média-akkreditációra van szükségük. A média akkreditációt (név, újságírói igazolvány száma/vagy főszerkesztői igazolás, média megnevezése, címe, beosztás, e-mail cím, telefonszám feltüntetésével) 2012. július 13-án, pénteken, 22.00 óráig lehet elküldeni a [email protected] e-mail címre. Fontos információ, hogy a fotósok és operatőrök csak az akkreditációval együtt járó - korlátozott számban rendelkezésre álló - megkülönböztető mellény viselésével közelíthetik meg az úszás, a depózás helyszíneit, illetve a célterületet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!