Sport

2012.07.22. 14:40

London 2012 - A játékokért imádkozik a pápa

Róma, 2012. július 22., vasárnap (MTI/dpa) - A pápa reménye szerint az olimpia előmozdítja a békét és a megbékélést a világban.

Róma, 2012. július 22., vasárnap (MTI/dpa) - A pápa reménye szerint az olimpia előmozdítja a békét és a megbékélést a világban.XVI. Benedek Castel Gandolfo-i nyári rezidenciáján tartotta meg vasárnapi úrangyala imádságát, amelyben szólt a Londonban július 27-én kezdődő olimpiai játékokról. Mint fogalmazott: az olimpia erős jelképes értékkel bír azáltal, hogy a világ minden részéről összehozza a sportolókat. "Emiatt a katolikus egyház különleges szimpátiával és figyelemmel követi az olimpiát" - fogalmazott XVI. Benedek. A katolikus egyházfő kijelentette: bízik abban, hogy a londoni nyári olimpia idejére szóló tűzszüneti felhívás, amelyet az ENSZ adott ki, elősegíti a béke megteremtését világszerte. 

"Imádkozzunk azért, hogy az olimpia a Föld népei közötti testvériség igaz élménye legyen" - mondta XVI. Benedek. A Vatikán nemrégiben új sporthivatalt nyitott, jelezve, érdekelt abban, hogy a sport világát áthassák a keresztény értékek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!