Sport

2012.07.02. 17:29

Cserépfalu: Ifik nélkül „buknak” a nagyok

Cserépfalu - A Cserépfalu Községi SE gárdája nyerte a megyei III. osztályú bajnokság Dél-Borsod csoportjának aranyérmét.

Cserépfalu - A Cserépfalu Községi SE gárdája nyerte a megyei III. osztályú bajnokság Dél-Borsod csoportjának aranyérmét.A bükkaljai településen már a pontvadászat rajtja előtt kijelentették, hogy megcélozzák az első helyet és a vele járó megyei II. osztályú tagságot.

– Még soha nem szerepeltünk szűkebb pátriánk második vonalában – kezdte Dósa László edző, aki most az egyik legnépszerűbb ember az ezer lelkes településen. – Huszonöt esztendővel ezelőtt ugyan megnyertük az akkori járási küzdelemsorozatot, de elbuktuk az osztályozót, így a helyünkön maradtunk. Emlékezetemben élénken élnek az akkori történések, hiszen tagja voltam a falu bajnokcsapatának, most pedig edzőként azzal büszkélkedhetek, hogy én vagyok az egyetlen cserépfalui polgár, akinek már két aranyérme van.

Kilencből három

A festői szépségű község együttese csak három ponttal előzte meg a második helyezett Tiszabábolnát, a bajnokságot így akár szorosnak is nevezhetjük.

– A látszat csal! – emelte hangját a szakvezető, majd szavaira magyarázattal szolgált: – Az utolsó két forduló előtt kilenc ponttal vezettünk, aztán kétszer is kikaptunk, hat pontot elszórakoztunk, de még így is megmaradt három. Ez csak néhány szeplőt „rajzolt” az egyébként szép arcunkra, ráadásul legnagyobb riválisunkat oda-vissza legyőztük, ezért senki nem kérdőjelezte meg elsőségünket. Diadalunkhoz sokat és sokat tettek hozzá, két játékost azonban név szerint is kiemelek: Polgár Szilárd és Kiss Zoltán oroszlánrészt vállalt magára sikerünkből.

Utóbbi házi gólkirály lett, tizennégyszer vette be ellenfeleik hálóját.

Dósa László a bajnokság színvonaláról elmondta: a nívó meghaladta a tavalyit, az első három csapat pedig egyenesen kiemelkedett a mezőnyből.

– Sajnos csak kilenc gárda versengett, szemben az ideálisnak mondható tizennégy együttessel – közölte a tréner. – Ettől még nagyobb gondot okozott és okoz az utánpótlás-nevelés hiánya, ezért ifibajnokságot sem indítottak. Ennek pedig most megihatjuk a levét, hiszen nekünk sincs „második” csapatunk. Ifistáink szétszéledtek és ha nem tudjuk összeszedni őket, akkor nevezésünket nem fogadja el az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága. A megyei II. osztályban nem kérhetünk felmentést, a kiírás szerint ugyanis kötelező az utánpótlás gárda indítása. Egy hónapunk van arra, hogy minden követ megmozgassunk, visszahozzuk a községünkben, vagy a szomszédos falvakban élő tehetséges gyerekeket és a labdarúgás szolgálatába állítsuk őket.

A pénzen nem múlik

– Ha sikerül kialakítanunk az ificsapatot, akkor természetesen elindulunk a megyei II. osztályban – jegyezte meg Dósa László. – Magunk mögött érezzük az önkormányzat támogatását, lesz úgynevezett TAO-s pénzünk, aztán számíthatunk pártoló tagjainkra és a helyi vállalkozók segítségére is. Öltözőnk megfelel a mai kor kivánalmainak, pályánkat folyamatosan javítjuk, sporttelepünket pedig csinosítjuk. Már most kijelentem, hogy benn akarunk maradni, ennek érdekében persze még nagyon sokat kell dolgoznunk.

ÉM-KT


A bajnokcsapat

  • Kapusok: Derda István, Kaposvári Péter.
  • Védők: Majzik Dávid, Polgár Szilárd, Komáromi Tamás, Boldizsár János, Hangácsi Róbert.
  • Középpályások: Mizser Krisztián, Váradi Tamás, Nagy György Gábor, Balog Krisztián, Balog Ernő, Lapsánszki Zsolt, Ujj Róbert, Gyenes László, Konta Tamás, Nagy Dezső.
  • Támadók: Virág András, Kiss Zoltán, Gácsi Gergő.
  • képalá/cserépfalu

    Cserépfalu bajnokcsapata Fotó: magánarchívum

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!