Sport

2012.07.14. 18:06

Bodonyiék Eb-ezüstje Portugáliában

Az ifjúsági fiúk C-4 1000 méterén ezüstérmet szerzett szombaton a portugáliai Montemor-o-Velho-i ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon Bodonyi András, a DKSC-MVSI versenyzője.

Az ifjúsági fiúk C-4 1000 méterén ezüstérmet szerzett szombaton a portugáliai Montemor-o-Velho-i ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon Bodonyi András, a DKSC-MVSI versenyzője.A miskolci kenus Szalay Bencével (Győr), Hajdú Jonatánnal (Dunaferr) és Varga Patrikkal (Győr) ült egy hajóban, amely a szám fináléjában a második helyen siklott be a célba a győztes ukránok mögött. Nem sokkal korábban a DKSC-MVSI másik erőssége, Viola Viktor U23-ban döntőzött, szintén 1000 méteren, és szintén négyesben: Forgó Christoferrel (Szeged), Szabó Kristóffal (ÚTE), illetve Szabó Gáborral (Szeged). Ez a magyar egység végül a hatodik helyet csípte meg, az aranyérem az oroszoké lett.

- Nagyon meg vagyok elégedve mind a két srác teljesítményével - nyilatkozta edzőjük, Slisz Béla. - Viktorék egészen jól jöttek, csak erős jobbos szél fújt, sokat kellett kormányozni. A negyedik, az ötödik és a hatodik szoros csatát vívott egymással. Andrisék el tudták kapni a rajtot, és csak kevéssel veszítettek. Gratulálok mindkettejüknek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!