Sport

2012.05.25. 11:27

Újak a DKSK-ban: Fürtös, Bozóki, Szabó P.

A bajnokcsapatból igazolt irányítót az élvonalbeli női kosárlabdacsapat.

A bajnokcsapatból igazolt irányítót az élvonalbeli női kosárlabdacsapat.A DKSK NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata három új játékos szerződtetését jelentette be: Bozóki Bettina 4-5-ös poszton bevethető, 190 cm magas, 22 éves játékos a Bajai NKK együttesében szerepelt az előző szezonban, hasonlóan Szabó Petrához, aki 183 centiméter, 3-4-es a posztja és 24 éves. Rajtuk kívül, a bajnoki címvédő UNI SEAT Győrből is szerződtetett egy kosarast a Diósgyőr, a 174 centiméter magas irányítót, a 25 éves Fürtös Katát.

A játékosokkal kapcsolatban Szabó Tamás, a DKSK-t működtető cég ügyvezetője az Észak-Magyarország érdeklődésére elmondta: mindhárom kosarassal hosszú távon számolnak, ezért Szabó Petrával két idényre szóló szerződést kötöttek, Fürtös Kata és Bozóki Bettina pedig 1+1 éves szerződést írtak alá.

A most bejelentett játékosokkal már hat fős kerete van a jövő évi szezonra a piros-fehéreknek, hiszen az már korábban napvilágot látott, hogy a tavalyi együttesből Brankica Hadzovic, Maja Skoric és Ocsenás Barbara a 2012/13-as szezonban is a klub játékosa lesz.

Szabó Tamás ügyvezető azt is elmondta, hogy a keret létszáma az elkövetkező hetekben tovább fog gyarapodni, hiszen két játékossal már szóbeli megállapodásokat kötött, így már csak a szerződéseik írásba foglalása és szignálása van hátra.


Jól ismeri őket

A most leigazolt három játékosban az a közös, hogy mindegyikük dolgozott már együtt a DKSK új szakvezetőjével, Peresztegi Nagy Ákossal.

– Szabó Petrával két évet, Fürtös Katával másfelet, Bozóki Bettinával pedig egy esztendőt dolgoztunk együtt – mondta Peresztegi Nagy Ákos. – Ezen időszakok alatt megismertem őket, megismertük egymást, a közös munka alapján nincs kétségem afelől, hogy mind szakmailag, mind emberileg alkalmasak arra a feladatra, ami az előttünk álló szezonban ránk vár. Mindhárom játékos fiatal, de nem rutintalan. Tudásban bele illenek az általam elképzelt szerkezetű csapatba, és nem utolsósorban motiváltak, van előttük perspektíva, személyükben pedig alkalmasak arra, hogy a saját, egyéni fejlődésükkel hozzásegítsék a DKSK-t a klub eredményességének fejlődéséhez.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!