Sport

2012.05.14. 12:31

Lee Richardson életét vesztette

Vasárnap elhunyt Lee Richardson, salakmotoros, a Farkasok versenyzője.

Vasárnap elhunyt Lee Richardson, salakmotoros, a Farkasok versenyzője.Az angol Lee Richardson vasárnap délután Lengyelországban, a Sparta Betard Wroclaw – Marma Rzeszow extraligás mérkőzés harmadik futamában, a vendégcsapat versenyzőjeként, aznapi első fellépésén bukott, és súlyos sérülést szenvedett. A 33 éves versenyző motorjának első kereke összeakadt ellenfele, Fredrik Lindgren gépével, és ezen érintkezést követően Lee Richardson elvesztette uralmát a járműve felett, esés közben a palánknak csapódott. Balesete után mentővel a wroclawi kórházba szállították, ahol még tegnap este életét vesztette.

A háromgyerekes családapa ezt megelőzően nyolc nappal még Miskolcon versenyzett, az első magyar salakmotoros csapatkupa sorozat 3. fordulójában az Interhandel-2000 Farkasok együttesét erősítette, és segítette győzelemre, szinte hibátlan teljesítménnyel.

– Mindannyiunkat sokkolt a hír, éppen most beszéltem Subival, vagyis Tihanyi Sándorral, a Farkasok csapatvezetőjével, nagyon le van sújtva ő is – mondta Jacsó Tibor, a magyarországi salakmotoros csapatkupa főszervezője. – A bukása utáni első hírek még csak arról szóltak, hogy súlyos, roncsolásos lábsérülést szenvedett, ehhez képest a halálhíre megdöbbentő. Nyilván nem tudjuk, hogy pontosan mi történt, a kórházba szállítása során állítólag légzési problémái adódtak, tüdővérzésről beszélnek a sportág berkein belül, állítólag ez okozhatta a halálát. Nem tudom, hogy ebben az esetben is így volt-e, de azt jutott eszembe, hogy amikor mi Lengyelországban versenyeztünk a ligában, akkor egy-egy sérülésnél azt tapasztaltuk, hogy nehezebben lehet eljutni a megfelelő orvoshoz, nálunk, idehaza azért ebben a tekintetben jobb a helyzet, a mentőápolók is szakmailag magasabb szinten vannak. De hagyjuk is ezt, mert visszahozni már nem tudjuk őt. Nyolc napja nálunk ragyogóan motorozott, szerintem részben ennek köszönhetően került vissza a rzeszowi csapatba, mivel előtte nem volt a keret tagja. Halálával nagy veszteség érte az egyetemes salakmotorsportot, és persze azon belül a Farkasok együttesét is. Pótolni őt nem fogjuk tudni, mert nagy karakter volt, annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk majd a helyettesítőjét megtalálni a Farkasok következő meccséig.

 Megemlékezés

Az elhunyt versenyző tiszteletére gyertyás megemlékezést rendeznek Miskolcon, a népkerti salakmotorpálya depójában ma este, 20 órai kezdettel. A szervezők megkérnek mindenkit, hogy hozzon magával egy gyertyát, és így emlékezzen meg a kiváló sportemberről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!