Sport

2012.05.02. 19:12

Első magyar salakmotoros Csapatkupa sorozat: Szerdán még minden képlékeny volt

Miskolc - Sem a Farkasok, sem a Bikák csapatvezetője nem tudott csapatot hirdetni 3 nappal a verseny előtt.

Miskolc - Sem a Farkasok, sem a Bikák csapatvezetője nem tudott csapatot hirdetni 3 nappal a verseny előtt.

Az első magyar salakmotoros Csapatkupa sorozat 3. fordulóját rendezik meg szombaton, Miskolcon, a népkerti sportpályán 16.30-tól, amikor az Interhandel-2000 Farkasok együttese az MPA System-Bikák gárdájával meccsel. A két csapatvezetőnek a versenykiírás szerint a mérkőzés előtt három nappal kellett volna nyilvánosságra hoznia ötösfogatait, ez azonban ez alkalommal nem jött össze.

– Annyira képlékeny még minden, hogy sem olyat nem tudok mondani, aki biztosan nem lesz itt, és olyat sem, aki száz százalék, hogy motorra fog ülni – válaszolta megkeresésünkre Adorján Zoltán, Bikák csapatvezetője. – Tényleg szükség van még pár órára, hogy összeálljon a kép. Azért ez a nagy illesztgetés, mert jó csapatot akarunk, és lehet, hogy ehhez új szereplőket is be vonni, olyanokat, akik eddig nem tartoztak bele a csapatunk 10 fős keretébe.

Mivel Adorján Zoltánból a legnagyobb igyekeztünk ellenére sem tudtunk kihúzni egyetlen nevet sem, így várni kell arra, hogy kiderüljön, az alapkeretből (Jesper B. Monberg, Magosi Norbert, Nagy Patrik, Oliver Allen, Daniel Jeleniewski, Sergey Darkin, Karol Baran, Kirill Tsukanov, Martin Gavenda, Rafal Trojanowski) kit láthatnak majd a nézők szombaton, illetve egyikükhöz, másikukhoz ki érkezik pluszba, új igazolásként.

Farkasok

A Farkasoknak a szombati lesz a bemutatkozásuk a Csapatkupa sorozatban, mivel a 2. fordulót, április második szombatjáról el kellett halasztani az esős időjárás miatt (a Tigrisek elleni csatájuknak még nincs meg az új időpontja). Tihanyi Sándort, a ,,farkasfalka” vezetőjét is hiába kérdeztük az összeállításról, a csapathirdetést, a rajtszámosztást még nem tudta megejteni. Arra a kérdésre, hogy van-e olyan tutija, aki itt lesz, és olyan, aki nem, a következőket mondta a csapatvezető:

– Kenni Larsent május 1-jén láttam versenyezni az egyéni Európa-bajnokság debreceni középdöntőjében és nagyon tetszett, ahogy ment, természetesen beszéltem vele, és jeleztem, hogy számítok rá, de nem tud jönni, mert az Angol Ligában kell motorra ülnie. Sajnos, nem ő az egyetlen, akire angliai kötelezettsége miatt nem számíthatunk, Matej Kus is emiatt nem tud itt lenni szombaton. Angliában pénteki meccseket szoktak rendezni, de most egy ottani ünnepnap miatt áttették a versenyeket egy nappal későbbre, emiatt nem tudnak jönni. Nicolas Covatti sem lehet jelen Miskolcon, ezen a hét végén, mert csapat világbajnoki mérkőzésen kell részt vennie. De, hogy valami biztosat, valamit kapaszkodót is mondjak: Lee Richardson és Szatmári László minket fog erősíteni, és Benkő Roland is tud versenyezni, a múltkori sérülése szerencsére nem volt olyan komoly, hogy akadályozná. Olyannyira nem, hogy a múlt hét végén Ausztriában motorozott. Szóval van három biztosnak tűnő pontunk, a többi képlékeny. Valószínűleg lesz új fiú is, olyan, aki a jelenlegi keretnek nem tagja. Én Tomasz Rempalának örülnék, őt jól ismerem, remélem igent fog mondani. Ja! És azt is nagyon remélem, hogy ezúttal az eső nem szól közbe...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!