Sport

2012.05.14. 20:03

A Sajóbábony még célba érhet

Sajóbábony - Akár a bajnoki címért folyó csatába is beleszólhat a Sajóbábony megyei I. osztályú labdarúgó csapata.

Sajóbábony - Akár a bajnoki címért folyó csatába is beleszólhat a Sajóbábony megyei I. osztályú labdarúgó csapata.

A mezőnyt a Szikszó-Tomor-Lak vezeti 65 ponttal, mögötte pedig a 62 pontos Bükkábrány „lohol”. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Sajóbábony áll, az egykori vegyészváros csapata 59 egységgel rendelkezik, vagyis akár még bele is szólhat az aranyérem sorsát eldöntő különversenybe.

– A célunk az első három hely valamelyikének kiharcolása – kezdte Kapitány Béla, a sajóbábonyiak edzője. – Nagyon rosszul kezdtük az idényt, több vereséget is elkönyveltünk, most azonban már egyenesbe kerültünk, jól húz a szekerünk, így azt mondom, hogy ebben a bajnokságban még bármi megtörténhet.

Sorsdöntő lesz

A tréner közölte, hogy saját sorsuk már a szerdai fordulóban eldőlhet. Ekkor a Bükkábrányt fogadják és ha győznek, akkor...

– Nem is olyan régen a Bükkábrány még 12 ponttal vezetett előttünk, de ha a hétközin legyűrjük őket, már eléjük kerülünk – folytatta Kapitány Béla. – Mi nagyon együtt vagyunk, a fiúk éhesek a sikerre, ezért nem féltem őket. Számolgatni lehet, hiszen hat forduló van hátra, így mi is matekozunk. Abból indulok ki, hogy szerdán két vállra fektetjük az ábrányiakat, majd sorrendben az Emőd, a Nyékládháza, a Felsőzsolca és az Abaújszántó együtteseivel csapunk össze. A visszalépett Göncöt nem említem, hiszen ennek a meccsnek a három pontját hivatalból, automatikusan megkapjuk. Ha nem botlunk egyszer sem és összehozunk 18 pontot, bármire jók lehetünk – persze csak akkor, ha a Szikszó-Tomor-Lak közben legalább kétszer elbukik. Erre van esélye, hiszen még a Tállyával is meccsel. De nem szaladok előre, tisztában vagyok vele, hogy a futballban mindig a soron következő fellépés a legfontosabb.

Csupán pénzkérdés

A szakvezetőt arra is felkértük, hogy „hitelezze” meg fiainak bajnoki címét, majd tekintsen a jövőbe: vállalnák-e az első hellyel automatikusan járó NB III-as státuszt?

– Ez még odébb van – mosolygott Kapitány Béla. – Önkormányzatunk biztos lábakon áll, a magasabb osztályú szereplés pedig szinte csak a pénzen múlik. Ha esetleg eljön az ideje, nyilván alaposan megfontoljuk, hogy mit tegyünk...

ÉM-KT


Hetet a Nekézsnynek

A Magyar Kupa megyei selejtező sorozata negyedik fordulójában a Sajóbábony 19-1-re nyert Nekézsenyben. A bábonyi gólok közül a 28 éves Novák János egymaga hetet jegyzett. „Az az igazság, hogy nyolcszor vettem be a hazaiak kapuját, de a jegyzőkönyvbe – nem tudom, hogy miért, vagy kinek a hibájából – csak hét került – közölte a Novák János. – Már mindegy, ez a hivatalos... 

Találataim közül egyet 11-esből értem el, hármat távolról szereztem és ugyancsak hármat ziccereim értékesítéséből hoztam össze. Hatszor a jobb lábamat használtam, egy gólt ballal lőttem, fejesem nem volt. Az az igazság, hogy nem szeretek és nem is tudok fejelni, ennek oka talán a 174 centiméteres magasságomban keresendő, vagy abban, hogy vigyázok a testi épségemre és nem kockáztatok. Saját sztorimhoz tartozik, hogy a múltkor öt gólig jutott Markov Tamás barátom, aki a Harsány játékosedzője és miután ilyen produkcióval állt elő, nyomban szekálni kezdett. Nos, visszavágtam neki nyolccal, pardon, csak héttel... Egyébként irányító középpályás vagyok és a megyei I. osztályú meccseken eddig tizenháromszor zörgettem meg a hálót.”


A program

A labdarúgó Magyar Kupa Borsod-Abaúj-Zemplén megyei selejtező sorozata 5. fordulójának párosítása, május 23., szerda, 17.00: 

Mád – Cigánd, Méra – Ózd, Emőd – Putnok, Karcsa – Sárospatak, Bogács – Tiszaújváros, Hidasnémeti – Aszaló, Tiszakeszi – Bükkábrány, Bőcs KSC – Sajóbábony, Hernádnémeti – Szikszó-Tomor-Lak, Bodrogkisfalud – Tiszalúc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!