Sport

2012.04.11. 20:34

Tihanyi már nagyon várja a csapata premierjét

Miskolc - Megvan a szombati Tigrisek – Farkasok salakmotor meccs csapatlistája.

Miskolc - Megvan a szombati Tigrisek – Farkasok salakmotor meccs csapatlistája.

Az első magyar salakmotoros Csapatkupa sorozatban, ezen a hét végén, egészen pontosan szombaton 16.30-tól, Miskolcon, a népkerti pályán újabb mérkőzést rendeznek. A három csapat részvételével zajló megméretés 2. fordulójában, a másfél hete az MPA-System Bikák gárdáját kiütéses győzelemmel (53-31) lemosó Debrecen Autó-Tigrisek együttese a most bemutatkozó Interhandel-2000 Farkasok csapata ellen motorozik majd.

A Tigrisek csapatvezetőjének, dr. Senyei Györgynek nem igazán lett volna oka változtatni a formációjuk összetételen, a két hete győztes csapatból (Magnus Zetterström, Tabaka József, Pawel Miesiac, Maciej Kuciapa, Bencze Zsolt) szinte mindenki remekül teljesített.

– Ha rajtam múlna nem is változtatnék, ha csak a kényszer nem hozza, hogy kelljen – válaszolta érdeklődésünkre dr. Senyei György. – A körülmények viszont úgy alakultak, hogy egy új versenyzőt is be kell hívjak, mert Zetterström egyéb szerződéses kötelezettsége miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni, emiatt a csapatlistát át kell szervezni. Az orosz Siemen Vlasov, a miskolci közönség régi kedvence erősíti majd a Tigriseket ezen a szombaton, már csak azért is, mert ő egy olyan versenyző, aki a pályát is nagyon jól ismeri. Úgy vélem ez a kényszerű változtatás leveszi rólunk az esélyesség terhét, és ezzel együtt egy kiegyensúlyozott, izgalmas verseny lehetőségét teremti meg nem csak a csapatok, hanem a nézők számára is.

Úgy tudjuk a svéd Zetterström azért nem tud rajthoz állni Miskolcon, mert másnap a lengyel I. ligás Lechma Start Gniezno csapatának tagjaként a lettországi Daugavpilsben, a helyi Lokomotiv elleni párharcnál lesz jelenése.

Megúszni

Tihanyi Sándor már nagyon várja a bemutatkozást, azt, hogy az Interhandel-2000 Farkasok csapatvezetőjeként a depóban kamatoztathassa a salakmotorosportban szerzett több évtizedes tapasztalatát. És, hogy kikre számíthat együttese első versenyén?

– A csapatunk húzóembere az angol Lee Richardson, nem volt kérdés, hogy neki jönnie kell, igaz, a pénteki edzésen még nem lesz itt, de nem hiszem, hogy ez gondot okozna egy ilyen rutinos versenyzőnek, mint amilyen ő – mondta Tihanyi Sándor. – A dán Kenni Larsent is szerettem volna a csapatban látni, de ő sajnos nem tud jönni, így két olyan versenyző behívása mellett döntöttem, akik az egész telet átmotorozták. Egyikük az argentin Nicolas Covatti, aki hazája bajnokságában nem is szerepelt túl rosszul, és amikor tavaly Miskolcon járt, a Sziráczki-emlékversenyen, akkor 12 pontot motorozott össze, vagyis nem ismeretlen számára a közeg, és a sikert is érezhette már itt. Rajta kívül a cseh Matej Kus is csapattag lesz, ő szintén Argentínában motorozott, és bár két hetet sérülés miatt kihagyott nemrégiben, de ő nagyon szeretett volna itt lenni, elmondása szerint azért is, mert nagy tisztelőmnek tartja magát, és öröm számára, hogy egy csapatban lehetünk. A három külföldi mellett két magyar fiú, Szatmári László és Benkő Roland is a Farkasokért küzd ezen a napon. Laciról bizonyára mindenki tudja, hogy tősgyökeres miskolci, így számára hazai pályán menni, mindennél nagyobb motivációt jelent, Benkő Rolinak pedig elég jól sikerült az ob nyitánya, és ha itt is jól fog startolni, aki értékes pontokat hozhat nekünk. Sajnos, a verseny előtti edzésen csak Szatmári Laci tud majd részt venni, de bízom benne, hogy ezzel együtt is jók leszünk, és megússzuk csapadék nélkül a szombatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!