Sport

2012.03.12. 12:59

Veszélyezteti a nyomozást?

A rangado.hu internetes portál egy olyan papírt tett közzé, amelyen állításuk szerint Horváth Gábor bundaügyben tett vallomása olvasható, és amelyen a Központi Nyomozó Főügyészség szerepel a fejlécben.

A rangado.hu internetes portál egy olyan papírt tett közzé, amelyen állításuk szerint Horváth Gábor bundaügyben tett vallomása olvasható, és amelyen a Központi Nyomozó Főügyészség szerepel a fejlécben. Ezzel kapcsolatban kerestük meg dr. Fazekas Gézát, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét, akit arról kérdeztük, hogy amennyiben ez a dokumentum valódi, akkor hogyan kerülhetett napvilágra.

– Nem ismerem ezt az anyagot, így nem is szeretném ezt kommentálni – mondta dr. Fazekas Géza, majd így folytatta: – Annyit viszont elmondhatok, hogy az eljárás során minden tanúként vagy gyanúsítottként meghallgatott személy, amennyiben kéri, kaphat egy másolatot a saját vallomásából. Így lehetséges, hogy most egy ilyen látott napvilágot.

Arra a kérdésünkre, hogy ez a vallomás részlet veszélyeztetheti-e a nyomozást, dr. Fazekas Géza azt válaszolta, hogy ezt nem tudja megítélni, előfordulhat az is, hogy igen. Arra a kérdésünkre, hogy a vallomásban szereplő személyek, a DVTK egykori játékosa, Zoran Supic, illetve a DVTK jelenlegi labdarúgója, a horvát Igor Gal a bundaügy felderítése során a nyomozók látókörébe került-e, dr. Fazekas Géza ezt válaszolta: ,,ezt nem kívánom kommentálni”.

ÉM

 Hivatalos és nem hivatalos

 A bundabotrányban nyomozó Központi Nyomozó Főügyészség Lippai Ákos őrizetbevételét követően kiadott hivatalos közleményében a következők szerepelnek – azzal a Horváth Gábornak tulajdonított vallomással kapcsolatban, amelyet a rangado.hu jelentetett meg:,,L. Ákos ugyancsak a 2010. májusában egy bajnoki mérkőzés előtt megállapodott H. Gáborral, hogy, két további játékostársával együtt fejenként 5-5000 euró ellenében részt vesz a mérkőzés eredményének olyan befolyásolásában, hogy több góllal elveszítik a mérkőzést. Mivel a mérkőzésen nem az elvárt eredmény született, így az ígért jogtalan előny kifizetésére nem került sor.”

Nem hivatalosan, a Blikk is jelentetett már meg információkat erről a mérkőzésről. A napilap információja szerint a Paksi FC – Diósgyőri VTK NB I-es bajnoki is egy olyan mérkőzés volt, amely bundának indult, de végül egy remek kapus teljesítmény ezt megakadályozta, emiatt pofont kapott a bundaszervező a stadion parkolójában. A Blikk úgy tudja, hogy egy közvetítő 1000 euróért vállalta, hogy megszervezi a bundát. A megrendelők minimum négy gólt vártak a meccstől, és azt, hogy a DVTK legalább két góllal kapjon ki. Ehhez a bundát vállaló diósgyőri játékosoknak, szám szerint háromnak, fejenként 5000-5000 eurót adtak. Az eredmény azonban sovány 1-0-s hazai siker lett, elsősorban a remekül védő diósgyőri Rados kapusnak köszönhetően, aki mit sem tudott társai ,,üzletről”. A meccs végén a megrendelő számon kérte a közvetítőtől a sikertelen bundát, és kisebb szóváltás után szájba verte a megegyezéses eredmény leszervezésében felsülőt.

A sikertelen bunda azonban nem maradt következmények nélkül, az országos bulvárlap információi szerint a diósgyőri labdarúgóknak két másik meccsük bundázásával kellett jóvá tenniük a paksi hibájukat. A Blikk szerint ezek közül az egyik a május 23-án lejátszott Diósgyőri VTK – MTK mérkőzés volt, amelyet gólgazdagra terveztek a nagyobb nyeremény érdekében (2-5 lett a végeredmény), de hogy a paksi mérkőzést követő másik két bajnokiból, a DVTK – FTC (0-1), illetve a Kaposvári RFC – DVTK (2-2) bajnokik közül valamelyiket kinézte-e kárpótlásul magának a megrendelő, arról nem volt információja a napilapnak.


Budapest, 2012. március 12., hétfő (MTI) - Lippai Ákos után további diósgyőri labdarúgók kerülhetnek gyanúba a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos nyomozás során.

A bundaügyről adott exkluzív interjút az Észak-Magyarországnak dr. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvívője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!