Sport

2012.03.13. 14:25

Eger Rali: 170 indulóval, belépőjegy nélkül

Eger - Rövid idő állt rendelkezésre, de már 90 százalékos készültségi állapotnál tartanak az Eger Rali szervezői az idén egynaposra szűkített idénynyitó előtt.

Eger - Rövid idő állt rendelkezésre, de már 90 százalékos készültségi állapotnál tartanak az Eger Rali szervezői az idén egynaposra szűkített idénynyitó előtt.

Azok után, hogy a korábbi Eger Rali versenyek szervezője, Lakatos Róbert visszalépett a rendezéstől, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség saját hatáskörbe vette az idény nyitó lebonyolítását. - írj a heol.hu. A rali szakág vezetője, Botka Endre ma délelőtt az előkészületekről számolt a sajtó képviselőinek az egri Városházán.

- A helyzetet akartuk megoldani, és úgy tűnik, sikerült is, bár ehhez nagyon sok anyagi forrást meg kellett mozgatni és a szervezésben is gyorsan kellett dolgozni - közölte Botka Endre. - Hátra van még néhány feladat, de azt mondhatom, hogy jelenleg 90 százalékos készültségben vagyunk. Az április 1-jei program komplett, bár egynaposra szűkített, tartalmazza a rali I. és II. osztály, a Historic és az RTE bajnokság első futamát.

A házigazdák összesen 160–180 indulóra és 50–60 ezer néző számítanak, akiktől nem kérnek belépődíjat. Habis László egri polgármester megerősítette, hogy fájó szívvel mondtak volna le a raliról, amely a turisztikai szezonnyitány szerves részét képezi. „Mi elkötelezettek vagyunk az ügy iránt” - emelte ki a városvezető, aki reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a versennyel sikerül csillapítani a sportág híveinek éhségét.

Idén várhatóan hat futamból áll a rali bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!