Sport

2012.03.17. 20:56

Az itthoni vereséget senki nem várta

Miskolc - A rájátszásban az 5-8. helyért küzd az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabda csapata.

Miskolc - A rájátszásban az 5-8. helyért küzd az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabda csapata.

A zöld-fehérek szombaton délután hazai környezetben fogadták az Aluprof TF-Budapest VT gárdáját.

Az első szettben a vendégek kezdtek jobban és 6-3-ra elhúztak. Kovács E. rossz szervája következett, majd Szajkó és Csarkó remek ütéseivel 7-6-ra felzárkózott az MVSC. Ezután Leidgeb és Szabó B. remek sáncait követően egyenlítettek a Toma-lányok, de később újra rosszul alakultak a dolgaik. Rossz nyitások és feladások jellemezték játékukat, a mezőnyben sem tudtak úgy építkezni, ahogyan szerettek volna, így a lelkes fővárosiak folyamatosan növelték előnyüket és könnyen nyerték az első ,,menetet".

Fölényesen

A második játszmában helyreállt a rend: repülőrajtott vett az MVSC és remek játékkal 8-2-re elhúzott. Kovács E. és Szajkó és pazar leütéseket produkált. A TF mestere 12-4-nél kért időt, de nem tudott fordulatot elérni csapata játékában. A vasutasoknál Szajkó nyitásai hoztak pontokat a ..konyhára", meg a vendégek cserékkel próbálkoztak, de ezzek sem segítettek rajtuk. Nagy fölényben röpiztek a zöld-fehérek, akik minden mutatóban felülmúlták az egyetemieket. 24-11-nél következett Kovács E. csattanós tenyerese és máris egyenlő volt az állás. A szurkolók azt kérdezgették ezután egymástól, hogy miként lehetett elveszíteni az első ,,felvonást"?

A harmadik etap rémesen alakult: a TF 7-0-ra meglépett, majd rákapcsolt a hazai gárda és minden pontjáért nagyon megküzdött. 14-8-as fővárosi előnyt követően Szabó B. pompás nyitásaival indult be igazán az MVSC gépezete és máris 14-11-re kozmetikáztak a miskolciak. A hajrában annak ellenére nem sikerült fordítani, hogy minden követ megmozgattak Rédeiék, így a TF 2-1-es vezetéssel kezdhette a negyedik szettet.

A negyedik játszma élvezetes küzdelmet hozott. Az első technikai időnél még a TF lehetett nyugodtabb, de Szabó B. szokásos minőségű megnyitásaival átvette a vezetést az MVSC (13-11). A mérkőzés legszebb labdamenetét 14-12-nél láttuk: vagy tízszer volt itt is, ott is a labda, amíg a hazaiak besöpörték 15 pontjukat. 17-13-nál TF-időkérés jött, majd hálóba vágott nyitásokat és játékvezetői tévedéseket látott a publikum. Az i-re Leidgeb tette fel a pontot, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

A nagyobb akarat

A döntő csatában 1-5, 3-7, 8-8, majd 11-13 volt az állás. A fővárosiak jobban koncentráltak és a szerencse is melléjük szegődött. Az eredmény csak azok számára meglepetés, akik nem voltak jelen: az MVSC ezúttal kevesebbet nyújtott attól, amit mestere joggal elvárt lányaitól. Nincs mese, a fővárosban kell javítaniuk annak érdekében, hogy az 5. helyért továbbra is versenyben maradjanak.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Albrecht-Miskolci VSC-MISI - Aluprof TF-Budapest VT 2:3 (-19, 11, -18, 20, -12)

 Miskolc, 100 néző. V.: Csikós, Nagy L.

Albrecht-MVSC-MISI: Csarkó, Leidgeb, Rédei, Kiss E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Sitkey, Motkó, Kiss V., Oláh. Vezetőedző: Toma Sándor.

Aluprof TF-Budapest VT: Szűcs A., Jáka Zs., Fritz, Lutter, Hornok, Nyári. Csere: Jáka Sz. (liberó), Szombathelyi, Várhegyi. Vezetőedző: Borkovits Zoltán.

Toma Sándor: - Az a nézetkülönbség, ami az utolsó két edzésen kijött egy-két játékosom munkájában, az az egész meccset nagymértékben befolyásolta. Ez rányomta bélyegét a játékunkra.

Borkovits Zoltán: - Igazi csapatmunka volt. Kétszer is vert helyzetből álltunk fel és látványos játékkal, nagy lelkesedéssel nyertünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!