Sport

2012.01.19. 15:12

Miskolci Jegesmedvék JSE: Aki számolgat, elbukik

Miskolc - Az alapszakasz utolsó mérkőzését pénteken este a Jégcsarnokban játsszák a Jegesmedvék.

Miskolc - Az alapszakasz utolsó mérkőzését pénteken este a Jégcsarnokban játsszák a Jegesmedvék.

A Macik holnap 18 óra 30 perctől a Ferencváros gárdájával meccselnek a 35. forduló keretében.

– Az első „körben” mi már feljebb, de lejjebb sem kerülhetünk a negyedik helytől, mégis van jelentősége az összecsapásnak – mondta Egri István, a sárga-feketék első embere. – Abban az esetben ugyanis, ha megverjük a zöld-fehéreket és a Steaua legyőzi a Csíkszeredát, akkor a negyeddöntőben a Steaua jön majd hozzánk és nem a Fradi – hiszen a fővárosiak és a bukarestiek között csak két pont a különbség.

„Mindegy”

Arra a kérdésre, hogy Egri István melyik csapatot látná szívesebben Miskolcon, a sportvezető így felelt:

– Nekem és nekünk teljesen mindegy, hogy melyik együttes érkezik majd hozzánk, mi ugyanis minden találkozónkon győzelemre törünk, kompromisszumot nem kötünk. Az a társaság, amelyik oszt és szoroz, vagy számolgat, általában elbukik. Az a kalkuláció ugyanis, hogy ki és mivel jobb, vagy ki elől kell kitérni, soha nem jön be, így nem csak jómagam, hanem Greg Lindqvist vezetőedző is kiadta a jelszót: nyerni kell, a többi pedig majd elválik a folytatásban. A diadal megszerzése azért is fontos, mert profik vagyunk, arra is törekszünk, hogy kiszolgáljuk közönségünket, az FTC ellen pedig telt ház lesz, ebben biztos vagyok.

Jól érzi magát

Nagy Gergő a napokban Székesfehérvárról érkezett a Miskolci Jegesmedvékhez.

– Nagyon jól érzem magam a Maciknál – közölte a center. – Társaim befogadtak és ennek nagyon örülök. A Fradi ellen csak egy cél vezérel minket, éspedig az, hogy két vállra fektessük ősi riválisunkat. Olyan teljesítményt kell nyújtanunk, mint a Csíkszereda ellen és akkor gólokkal diadalmaskodunk majd. A srácok nevében is mondom: üzenetet akarunk küldeni leendő ellenfelünknek! Éspedig azt, hogy itt vagyunk, számolniuk kell velünk. Ami pedig a folytatás illeti: személy szerint nekem mindegy, hogy kivel kerülünk majd szembe. Örökösen nyerni akarok és ugyanígy gondolkozik csapatunk valamennyi tagja.

ÉM-KT


Feldobja a telt ház

Nagy Gergőtől arra a kérdésre is választ kértünk, hogy megsokszorozza-e teljesítményét a telt ház? A sárga-feketék tehetséges játékosa így felelt: „Élsportoló vagyok, csakis abban érdekelt, hogy a nézők teljesen megtöltsék a lelátókat. Azért lépek jégre, hogy kiszolgáljam a nagyérdeműt! Engem az üres csarnok nem vonz, a kedvem is egészen más, ha százakat, ezreket látok a széksorokban!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!