Sport

2011.11.09. 15:12

MVSC100: egy hónap a centenáriumig

December 9-én tartja centenáriumi ünnepségét a dicső múlttal rendelkező egyesület.

December 9-én tartja centenáriumi ünnepségét a dicső múlttal rendelkező egyesület.

A száz esztendő történéseit a miskolci városi sportcsarnokban idézik fel a klub tagjai, a meghívott vendégek és az érdeklődők.

– Szeretettel meghívom a sportszerető polgárokat a miskolci városi sportcsarnokba, ahol december 9-én, pénteken délután öt órától ünneplünk – kezdte Illyés Miklós egykori cselgáncs olimpikon, az MVSC elnöke. – Belépőjegyet természetesen nem szedünk, ezért aztán abban bízom, hogy egy-két ezren eljönnek a komplexumba. Sikerekben és dicsőségekben gazdag évszázad áll mögöttünk, lesz mire emlékeznünk.

Beszédek

A sportcsarnokban a Mindszenti kórus énekli majd a himnuszt, utána a beszédek következnek. Az még nem dőlt el, hogy ki méltatja az alakulás óta eltelt időszakot, az viszont már ismert, hogy Illyés Miklós a jelenről és jövőről mondja el gondolatait, aztán levetítik a Miskolc Televízió által összeállított filmet.

– Az eseményen szót kapnak az egykor és a napjainkban is működő szakosztályok képviselői, edzői, sportolói, akik említést tesznek legfontosabb „állomásaikról” és az arra érdemes tagjaikról – folytatta az elnök. – Meghívjuk dr. Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét és dr. Zsiga Marcell alpolgármestert is, így várható, hogy valamelyikük ugyancsak beszédet mond.

A székeket a küzdőtéren helyezik el, így az ünnepségen bemutatókat nem tartanak. A teremlabdarúgás kedvelőit december 11-én, vasárnap várják a sportcsarnokba, ahol a házigazda MVSC csapata mellett többek között fellép az NB I-ben kiválóan szereplő DVTK gárdája is. A női röplabdázást kedvelőinek pedig egy későbbi időpontban ugyancsak tornával kedveskedik majd az egyesület.

Keresztelő: később

Az is eldőlt már, hogy a 100 év alkalmából nem keresztelik el a sporttelepet, a röplabda- és a judocsarnokot, továbbá emléktáblákat sem avatnak, jóllehet voltak ilyen elképzelései a klub vezetőinek és az MVSC Centenáriumi Társasága életre hívóinak. A névadó ceremóniákról viszont nem tettek le: erről még egyeztetnek az önkormányzat tisztségviselőivel és valószínűleg kikérik a sportszerető emberek véleményét is.

Újság még a klub háza táján, hogy az ünnepségre fényképalbumot készít az MVSC. Azok, akik megvásárolják, jelképes összeggel járulnak hozzá az egyesület működéséhez, fennmaradásához.

A sportcsarnokot

Dr. Zsiga Marcell, Miskolc város alpolgármestere (akihez a sportügyek tartoznak) az MVSC centenáriumáról ezt mondta: „Azt szeretnénk, ha a december 9-i ünnepséget méltó körülmények között rendezné meg a klub! Ennek jegyében a sportcsarnokot biztosítjuk a zöld-fehérek számára és azon vagyunk, hogy elismerést is átadjunk majd az arra érdemeseknek – erről most folynak az egyeztetések. A jubileumi eseményen természetesen jelen leszek és méltatni fogom az egyesület dicső múltját.”

ÉM-KT


Jegenyék a Kubikban

Hajdu Imre író-újságíró Jegenyék a Kubikban című könyvét – amely az MVSC egykori NB I-es labdarúgó csapatáról szól – december 7-én, szerdán 15 órától mutatják be a Vörösmarty Művelődési Házban. A művet Temesvári Miklós mesteredző, a zöld-fehérek egykori labdarúgója ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Az eseményen az MVSC Centenáriumi Társasága is megemlékezik a klub elmúlt száz esztendejéről.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!