Sport

2011.08.18. 11:18

Újpest - Diósgyőr: kiemelt kockázatú találkozások

Miskolc - Budapesten kerül megrendezésre augusztus 21-én, vasárnap 16.00 órától az Újpest - Diósgyőr NB I-es labdarúgó mérkőzés, melyet a rendőrség kiemelt biztonsági kockázatú kategóriába sorolt.

Miskolc - Budapesten kerül megrendezésre augusztus 21-én, vasárnap 16.00 órától az Újpest - Diósgyőr NB I-es labdarúgó mérkőzés, melyet a rendőrség kiemelt biztonsági kockázatú kategóriába sorolt.

A rangadóra előreláthatóan nagy számban indulnak vendégszurkolók, akik több módon is (vasúton, illetve bérelt buszokkal) tervezik az utazást. - tájékoztatott Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense. A szervezetten utazók mellett várhatóan több százan egyénileg, személygépkocsikkal fogják a mérkőzés helyszínét megközelíteni.

A diósgyőri szurkolók augusztus 21-én 11.30 órakor a Diósgyőri Stadion parkolójából indítanak szurkolóbuszokat az M3-as autópályán Budapestre, a visszaindulás várható időpontja 18 óra.

A diósgyőri szimpatizánsokat szállító buszok mellett, vasárnap 11.35 órakor a Tiszai-pályaudvarról szurkolói vonat is indul, amely várhatóan egészen a Keleti-pályaudvarig viszi az utasokat. A mérkőzést követően a szurkolók az előzetes információk alapján a 20 órakor induló vonattal indulnak Budapest, Keleti pályaudvarról, ami 22.22 órakor érkezik meg Miskolc, Tiszai pályaudvarra.

Csak érvényes menetjeggyel!

Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense elmondta még, hogy megyénk közútjain a mérkőzés napján a jelentős gépjárműforgalom megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében Miskolc, Mezőkövesd területén a rendőrség fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A Miskolc Tiszai pályaudvarról 11.35 órakor induló vonatszerelvényhez a MÁV külön kocsikat csatol, melyekre csak érvényes menetjeggyel lehet felszállni, amit a torlódások elkerülése érdekében ajánlott elővételben megvásárolni.

A rendőrség megfelelő módon biztosítani fogja a vonaton, illetve a DVTK szurkolók által szervezett autóbuszokon utazók kísérését.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat. - áll a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda közleményében.


Kapcsolódó cikkek:

A Diósgyőri VTK együttese a következő bajnoki mérkőzését vasárnap 16 órától az Újpest vendégeként játssza a labdarúgó NB I-ben.

A vasárnap 16 órakor kezdődő Újpest FC - Diósgyőri VTK NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzésre szurkolóbuszok indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!