Sport

2011.08.23. 20:13

Molnár Péter: Szeged után előolimpia

A TVSE kajakosa elégedett a Szegeden nyújtott teljesítményével, helyezésével.

A TVSE kajakosa elégedett a Szegeden nyújtott teljesítményével, helyezésével. Az előző hét végén a csongrádi megyeszékhelyre figyelt a honi sportvilág, ahol az idei olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendezték meg. Megyénket egyetlen lapátos képviselte, a Tiszaújvárosi VSE kajakosa, Molnár Péter, aki a vasárnapi K-1 200 m-es fináléban a 8. helyen végzett.

– Nagyon jó pályát mentem, nagyon boldog vagyok, mert megvan az olimpiai kvóta, és én ezért érkeztem a vb-re. Titkon reméltem, hogy talán picit előrébb végzek, de így is elégedett vagyok – nyilatkozta a viadal végén Molnár Péter.

Ne legyen hiányérzet

Akinek volt jó pár személyes szurkolója a Maty-éren, ugyanis Tiszaújvárosból tizenhárom fiatal, valamint szülők, és edzők a helyszínen kísérték figyelemmel a vb-t, ezen belül a klubtárs szereplését.

– Természetesen nem hiányozhattam a világbajnokságról – mondta az Észak-Magyarországnak Rakusz Éva, a TVSE elnöke, korábbi olimpiai ezüst- és bronzérmes. – Alig lehetett szállást találni a városban, volt aki a helyi vízitelepen tudott csak aludni, de ezt a lehetőséget is nagyon köszönjük. Három kölyök korú sportolónk, egy csoporttal, Szolnokról evezett le Szegedre a Tiszán, megfelelő felvezetés, biztosítás mellett.

A klubvezető hozzátette: Molnár Péterrel szemben az volt az elvárása, hogy hajtsa ki magát maximálisan, ne maradjon benne semmilyen hiányérzet, miután kiszáll a hajójából.

– Titkon az első hatban szerettem volna látni Molit, ahogy mi hívjuk, de ez a nyolcadik hely is remek, mert egyrészt olimpiai kvótát szerzett, másrészt tudomásul kell venni, hogy ez egy sprint szám, amelyben alig egy másodpercen belül van az összes döntős, és olyan apróság is számíthat, hogy reggel ki, miként kel fel az ágyból. A rajtot nem kapta el rosszul, ötven-nyolcvan méterig ment a többiekkel, de aztán a balján rettenetesen belehúztak az esélyesek, akik borzasztóan kemények voltak.

Rakusz Évától megkérdeztük, „Jár-e valamilyen plusz anyagi elismerés Molnárnak a kvótáért?”

– Nem, de korábban az Eb ezüstért járt, ahogyan az a szerződésében foglaltatik. Péter hosszú ideje versenyez klubunk színeiben, elégedettek vagyunk vele, talán ő is velünk, soha, semmilyen gondunk nem volt, egy szavatartó, rendes srác, aki elsősorban dolgozni szeret. Különben nem egy nagy összeg, amit kap tőlünk, ám amit tudunk, és amit kell, azt biztosítjuk számára a szövetséggel együtt.

Profi versenyző

A TVSE kajakosa most még nem pihenhet, mivel szeptember első hetében rendezik Angliában az előolimpiát, amelyről nem hiányzik majd.

– Szegeden találkoztunk, gratuláltam neki, és megbeszéltük, hogy az előolimpia után eljön hozzánk Újvárosba beszélgetni, picit lazítani, autogramot osztani – folytatta Rakusz Éva, aki kitért az egy év múlva sorra kerülő ötkarikás játékokra is. – A kvóta nem névre szól, de jó kimondani, hogy ő szerezte a megye első olimpiai kvótáját Londonra. Profi versenyző, aki rövid szünet után az ősszel keményen bele fog vágni a felkészülésbe, hogy még csak véletlenül se merüljön fel, hogy kétszáz méteren nem ő lesz a magyar induló Londonban. A városban jövőre lesz ötven éves a kajak-kenu, jó lenne, ha Péter eredménye által méltóképpen tudnánk ünnepelni.

ÉM-MI


Tények

K-1 200 m

1. Piotr Siemionowski (Lengyelország)34.770 mp

2. Edward Mckeever (Nagy-Britannia)34.986 mp

3. Ronald Rauhe (Németország)35.118 mp

...

8. Molnár Péter 35.844 mp


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!