Sport

2011.07.18. 17:36

Debreceni sikerek XIII. Nemzetközi Buffalo Íjász Kupán

Budapest, Debrecen - 2011. július 16-án rendezték Budapesten a XIII. Nemzetközi Buffalo Íjász Kupát.

Budapest, Debrecen - 2011. július 16-án rendezték Budapesten a XIII. Nemzetközi Buffalo Íjász Kupát.

A minősítő pályaíjász versenyre Romániából és Szlovéniából is számos kiváló íjász érkezett. A megmérettetésen 25 egyesület 72 sportolója állt lővonalhoz.

Megyénket a Hajdú Íjász Klub képviselte a nemzetközi versenyen. A cívisvárosi sportolók kitettek magukért, 4 arany- és 3 ezüstéremmel térhettek haza. Dezső János a legnépesebb kategóriában, az olimpiai férfiak között állhatott a dobogó legfelső fokára. Az olimpiai kadet lányoknál Pataki Boglárka, míg a kadet fiúknál testvére, Pataki Károly ért el első helyezést. Csigás kategóriában is helyt álltak a hajdúsági sportolók, a felnőtt női mezőnyben Czabán Leonóra diadalmaskodott. Ezüstérmet szerzett Sándor Aliz, Halász Attila és Fehér István.

Kiemelkedett a mezőnyből Pataki Boglárka, aki két új országos csúcsot is lőtt: 50 méteren 315 pontra, a négy táv összetettben pedig 1224 pontra javította a magyar rekordot. A Hajdú Íjász Klub 17 éves tehetsége augusztus 22-28 között a Lengyelországban, Legnica-ban megrendezésre kerülő Ifjúsági Íjász Világbajnokságon képviseli hazánkat. A vb előtt Boglárka még egy edzőtáborban és két felkészítő versenyen vesz részt, köztük a július 30-i debreceni Hajdú Íjász Kupán, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők.

A Hajdú Íjász Klub eredményei

Olimpiai kadet lány: 1. Pataki Boglárka

Olimpiai kadet fiú RT: 1. Pataki Károly

Olimpiai férfi: 1. Dezső János

Olimpiai férfi RT: 4. Kovács Károly

Olimpiai veterán nő: 2. Sándor Aliz

Csigás nő: 1. Czabán Leonóra

Csigás férfi: 2. Halász Attila

Csigás férfi RT: 2. Fehér István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!