Sport

2010.07.28. 19:28

Öt nap múlva Eb-selejtező

<p>A hétfői Eb-selejtező jegyében tartott sajtótájékoztatót a magyar női kosárlabda-válogatott.</p>

A magyar női kosárlabda-válogatott kedden érkezett meg Miskolcra, és mielőtt elindult volna – ahogy a szövetségi kapitány, Székely Norbert fogalmazott: a felkészülést lezáró meccsre – a Brazília elleni, kassai összecsapásra, egy sajtótájékoztatót tartottak a két miskolci összecsapásnak (augusztus 2., 17.00, Montenegró és augusztus 26., 17.00, Törökország) otthon adó miskolci városi sportcsarnokban.

Ezen a fórumon a létesítmény vezetője, dr. Szatmáry-Antal Tamás többek között arról is szót ejtett, hogy nemrégiben fejeződött be a csarnok parkettájának felújítása, de mivel már csak augusztusban él az eddigi pályavonalazás, ezért ezt most csak felragasztották, és csak az Eb-selejtezők után kerül felfestésre az új szabályok szerint pálya (változik a tripla távolság és eltűnik a körte), és ezután kapja meg a játéktér a végső lakkozást. A Miskolci Városi Szabadiőközpont igazgatója azt is bejelentette, hogy a Miskolci Sportiskola kosárlabdázóit mindkét miskolci meccsre ingyen engedik be, ahogy ezt tették két éve, a Románia elleni Eb-selejtező idején is.

,,Köszönjük, hogy itt lehetünk, egy régi kosárlabda fellegvárban" – mondta elsőként Székely Norbert, a magyar női kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya, aki ezek után arról beszélt, hogy ez elmúlt hetekben lerakták az új válogatott alapjait, egy olyan csapatét, ami biztos hogy harcos lesz, és a kapitány reményei szerint eredményes is. Székely Norbert azon reményének is hangot adott, hogy sokan biztatják majd a csapatot, mert mint mondta: ,,Miskolcon ez mindig így volt, és szüksége is lesz erre az együttesnek".

A cséká

A magyar válogatott csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia a csapatról szólva a következőket mondta:

– Jó szellemű társaság dolgozott együtt az elmúlt hetekben, és vág neki ennek a mostani sorozatnak, és úgy érzem, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy sikereket érjünk el. Kétségtelen, hogy fiatal a válogatott, és bár vannak, akik ezt hátránynak tartják, de nekem erről más a véleményem, szerintem ez inkább előny. A lendületet, az ambíciót kell az Eb-selejtező sorozatra magunkkal vinni, bemutatni már az első meccsen is, Montenegró ellen. Az első ellenfelünkről igyekeztünk a lehető legtöbbet megtudni, szerintem sikerült is a videózások során, de ettől sokkal fontosabb, hogy a saját játékunkat tudjuk majd játszani ellenük. A jó kezdés alapvetően meghatározhatja az egész sorozatot, éppen ezért fontos lenne, hogy nyerni tudjunk a hétfői meccsen.

Az Európa-bajnoki selejtezők során Magyarország és Montenegró mellett Törökország, Bulgária és Finnország tagja még a C jelű ötösnek, ahonnan a körmérkőzéses csoportküzdelmek lezárultával az első két helyen végzett válogatott jut ki a jövő évi lengyelországi kontinensbajnokságra, míg a harmadik helyezett gárda a további három csoport csoportharmadikjával küzd meg jövő júniusban a még szabadon maradó egyetlen helyért.

Labda átadó

A válogatott másodedzője, Fürész Emőke a sajtótájékoztató végén egy a csapat tagjai által dedikált kosárlabdát adott át dr. Szatmáry-Antal Tamásnak azzal, hogy ez a tárgy is gazdagítsa a Miskolc Városi Szabadidőközpontban található sportmúzeum gyűjteményét.

 

 

 

ÉM - BCS


Hajrá, lányok! - videóval

boon | 2010.07.28 13:34
Miskolc - Mint arról már korábban beszámoltunk Miskolcon kezdi meg a 2011-es EB-re kvalifikáló selejtező sorozatát a magyar női kosárlabda válogatott.

Megérkezett a női kosárválogatott Miskolcra

boon | 2010.07.27 18:39
Miskolc - Megérkezett Miskolcra a magyar női kosárlabda válogatott.

Keddtől Miskolcon a női válogatott

eszak | 2010.07.26 16:32
Miskolc - A jövő hétfői, miskolci Eb-selejtező nyitányra készül Székely Norbert csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!