Sport

2008.12.19. 14:18

Nézőpont: Tavaszváró

<p>A Formula 1 történek talán legizgalmasabb végkifejletét hozta az idei, ám az élet erre is rátett egy lapáttal. Az van, hogy az év vége, az ünneplés utáni napok is hoztak adrenalin bombát. Nem is akár milyet! <STRONG>Juhász-Léhi István jegyzete.</STRONG></p>

Azzal, hogy a gazdasági világválság, vagy ha úgy tetszik, a „gazdaságos spekuláció” minden tekintetben újragondolásra készteti a csapatok, a cirkusz urait és azokat az óriáscégeket, amelyek jelen vannak az F1-ben.

Van, akiről sajnos már csak múlt időben beszélhetünk. Egy nem is kis csapat, hanem a Honda döntött úgy nemrégiben, hogy ennyi volt. Vége! Az autójukon mondjuk az idén nem nagyon hemzsegtek a támogatók, ám ez az ő, reklám tekintetében non profit vállalkozásuk volt a Föld védelmében, Földünkért. Úgy hírlik nem a japán csapat lesz az egyetlen, amelyik leszáll a hajóhintáról és búcsút int a nagy színes vurstlinak. Kár tippelni, latolgatni december közepén; sajnos derült égből, de ha lesz ilyen, meg fogjuk tudni.

Azt sem lehet egyenlőre megjósolni, hogy a jövő tavaszi ausztrál idénynyitón mit fogunk ebből látni, mert az már nem hihető, hogy csak annyit, amennyit a górék akarnak láttatni. Jó lenne hinni, hogy minden nagyon szép és jó lesz. Hogy lesz tíz, de legalább kilenc csapat a rajtnál. Hogy telt házas, izgalmas meccsek lesznek tele drámával. Igazi Dél-amerikai szappanoperák, ahol ha feltűnne a Pókember, akkor sem lepődne meg senki.

Addig nincs mit tenni, autózunk; nyolc éve volt utoljára ilyen olcsó a benzin. Ha pedig tavasz, akkor bringa. És kockás zászló!

- Juhász-Léhi István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!