SPORT: Szombaton Tökölön száguldoznak Kelet-Európa nagyjai

Gyorsulási Európa-bajnokságot rendeznek augusztus 18-án a magyar, a lengyel és a szlovén gyorsulási szövetség képviselői. A versenyzők nyolc kategóriában állnak rajthoz a tököli repülőtéren.

A kelet-európai Eb helyszínének kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy a Nemzetközi Gyorsulási Szövetség (IHRA) “legkeletibb” tagja a magyar szövetség (MGYSZ).

A legnevesebb magyar résztvevő Vogelsinger Sándor, aki az A6-os kategóriában (vagyis az elsőkerék-meghajtású 1550 köbcentiméternél nagyobb hengerűrtartalmú járművek csoportja) a július 1-én Lengyelországban rendezett King of Europe (Európa királya) elnevezésű bajnokságon az első helyen végzett.

Az EB-n minden kategóriában 200 euró, vagyis 52 ezer forintnak megfelelő összeg a pénzdíj, amelyhez még a kupa, a szponzori ajándékok valamint a versenyző utazási költsége (ami 1 euró, minden 5 megtett kilométerért) is hozzáadódik. A második és harmadik helyen végzők 100 illetve 50 eurót kapnak a további díjak mellé.

A belépés a felnőtteknek hét euró (vagyis mintegy 1800 forint), a 12 éven aluliak számára pedig ingyenes, ha felnőtt kísérővel érkeznek.