Sport - Foci

2017.12.05. 18:58

Döntős a borsodi megyeválogatott

Miskolc, Pécs - A hétvégén Pécsett rendezik a négyes finálét, ahol szeretnének jól szerepelni.

Miskolc, Pécs - A hétvégén Pécsett rendezik a négyes finálét, ahol szeretnének jól szerepelni.

Hajdúszobosz­lón és Balmazújvárosban rendezték meg a hétvégén a labdarúgó Régiós Kupa egyik csoportselejtezőjét, amelyen öt megye, a házigazda Hajdú-Bihar, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye válogatottja vett részt. A borsodiak – Koleszár György szakmai vezetése mellett – előbb szombaton két sikert arattak: először délelőtt, Hajdúszoboszlón megverték a házigazda hajdúságiakat, majd délután, ugyanitt a szabolcsiaknál is jobbnak bizonyultak. Vasárnap Balmazújvárosban a nógrádiakkal szemben szintén begyűjtötték a pontokat a borsodi fiúk, a negyedik, hevesiek elleni csatát pedig már nem rendezték meg, hiszen egyrészt már nem osztott, nem szorzott a továbbjutás szempontjából, másrészt a pálya sem volt alkalmas a mérkőzésre, mivel mintegy 10 centiméteres hó állt rajta.

Csapatszellem, hozzáállás

– Az első meccset egységes, stabil csapatjátékkal hoztuk, míg a második találkozó igen jó iramú, színvonalas volt, végig koncentráltak a játékosok, és két átlövésgóllal megérdemelten nyertünk – nyilatkozta Koleszár György, aki így folytatta: – A harmadik mérkőzésen a csoportelsőség megszerzése volt a tét, ennek megfelelően fegyelmezetten, célfutballt játszva hoztuk a kedvező eredményt. Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, egyben köszönetet mondok a megyei igazgatóságnak a stabil háttér megteremtéséért.

A négyes döntőbe a hétvégi selejtezőből még Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Tolna megye válogatottja került be, a finálét Pécsett bonyolítják le december 9-én és 10-én. Az már korábban eldőlt, hogy a csoportgyőztesek milyen párosításban elődöntőznek, ezek alapján szombaton 11 órától Tolna – Bács-Kiskun, majd 13.15-től Győr-Moson-Sopron – Borsod-Abaúj-Zemplén meccseket rendeznek a döntőbe jutásért. A harmadik helyért zajló csata másnap 11.00-tól, a finálé pedig 13.15-től kezdődik. A tét jelentős, ugyanis a győztes jövőre részt vehet az amatőr Európa-bajnokságon.

– A négyes döntőben ugyanazt a csapatszellemet és hozzáállást remélem, várom, ami a selejtezőben jellemezte a csapatot. Az esélyünk megvan a döntőbe jutásra, bízunk abban, hogy sikerül a legszebb eredményt elérnünk – reménykedett Koleszár György.

A borsodi csapat pénteken utazik Pécsre.


A borsodi megyeválogatott

Kapusok: Szegő Márk (Gesztely), Komlóssy Gergő (Bánhorváti).

Mezőnyjátékosok: Kramcsák Dávid (Mád), Potyka Attila (Mád), Balog Balázs (Mád), Bohus Péter (Mád), Bodnár Márk (Mád), Szűcs Ádám (Mád), Moroncsik Roland (Mád), Csattos Csaba (Felsőzsolca), Hegedűs Csaba (Felsőzsolca), Szemere Norbert (Felsőzsolca), Rézműves József (Bánhorváti), Győrfi Benjámin (Bánhorváti), Kazvinszki Jácint (Bánhorváti), Láposi Sándor (Bánhorváti), Marczis Marcell (Bánhorváti), Balogh Dénes (Sajóbábony).

Szakmai vezető: Koleszár György. Edzők: Szűcs Ádám, Kócsi József. Technikai vezető: Nyeste Csaba. Gyúró: Csáti Szabolcs.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!