Sport - Foci

2011.11.25. 23:01

A Fradi-edző edzette a DVTK pályaedzőjét

Détári Lajos harmincegy napig volt a végül sehol nem induló diósgyőri csapat trénere.

Détári Lajos harmincegy napig volt a végül sehol nem induló diósgyőri csapat trénere.2004-ben a diósgyőri labdarúgásban újra gyülekeztek a viharfelhők, erősen bizonytalanná vált ekkor a folytatás. A csapat ugyan május végén kiharcolta a feljutást az NB I/B-ből, ám az egyre jobban nehezedő anyagi gondok miatt napról-napra távolabb került az együttes az élvonalbeli tagságtól. Ebbe a közegbe csöppent bele Détári Lajos, a Ferencváros jelenlegi edzője, az egykori világválogatott csatár, aki 2004. július 5-én érkezett az Andrássy útra. Vele csomagolt ki két játékos is, Kenesei Zoltán és Faragó István, de az egykori klasszis labdát és felszerelést is hozott. Dömét az NB I/B-ből feljutott csapat vezetősége kérte fel a feladatra, és az első napján még arról beszélt, hogy miután megegyezés született a játékosok és a tulajdonos között a lejárt határidejű tartozások átütemezéséről, mostantól csak a futballra szeretne figyelni. Az igazi feketeleves azonban csak ezután következett, merthogy július 8-án az MLL elutasította a DVTK nevezését, amit az ügyvezető igazgató „tragédiának” nevezett.

Lezárt helyiségek

A regnáló tulajdonosi kör tett különböző kísérleteket a helyzet megmentésére, és képbe került két lehetséges vevő-jelölt is (az egyik azt állította, hogy egy neves gyémántkereskedő áll mögötte, a másik pedig a szlovák bajnokságba nevezte volna a csapatot), de ezekből végül semmi sem valósult meg. A szurkolók demonstráltak, Détári Lajos dolgozott a kerettel, amelynek tagjai közül páran már nem tervezték a maradást. A július 14-i, Abaújszántó elleni edzőmeccsen tizenhatan léptek pályára, köztük Vitelki Zoltán is, míg Halgas Tibor (aki szintén tagja a jelenlegi DVTK-nak) már a Videoton FC-vel készült a bajnokságra. Július 20-án, az MLSZ rendkívüli ülése után kiderült, hogy az addig Siófokon székelő Balaton FC Miskolcra teszi át a székhelyét, Pápa helyett. Kuti István, a Balaton FC tulajdonosa azonban nem Détári Lajos, hanem Kiprich József nevét jelentette be, mint edzőjelöltet. Július 25-én a sportlétesítményket működtető cég munkatársai lezárták azokat az irodai helyiségeket, amelyeket addig az NB I/B-s DVTK 1910 Kft. használt, július 27-én pedig már két csapat öltözött a stadionban, a pályán előbb a Détári-féle társaság edzett, utána pedig a Kiprich-féle. Közben Kuti István arra várt, hogy a magát gyémántkereskedő megbízottjának valló személy megvásárolja tőle a futballcsapatot működtető gazdasági társaságot. Majd amikor augusztus 2-án sem jött össze az adás-vétel, eldőlt, hogy Kuti Istvánnál marad az átköltöztetett gazdasági társaság, aki ezen a napon kezdett igazolni, csapatot összeszedni. Détári Lajos ekkor azt mondta: ,,Én már ott tartok, hogy hazamegyek...” Augusztus 3-án Kuti István mindkét szakemberrel tárgyalt Miskolcon a tréningjeik után, de nem csak velük, hanem a Détári-féle csapat futballistáival is. Döme végül 31 nap után, augusztus 4-én vette a kalapját, bár Kuti István felajánlotta neki a szakmai igazgatói posztot, ezt nem fogadta el.

ÉM-MI


Azon szerencsések közé tartozunk, akiknek sikerült egy darab jegyet venniük a vasárnapi Diósgyőr - Fradi meccsre! Pontosabban nem is mi, hanem Ön tisztelt Olvasó a szerencsés, hiszen mi ezt nem tartjuk meg, hanem felajánljuk Önnek! Mindössze arra kérjük; játsszon velünk!

A 2011-es év utolsó bajnoki mérkőzésére kerül sor vasárnap a Diósgyőri Stadionban, ahol a dobogóért harcoló DVTK a tabella alsó felében tanyázó Ferencvárost fogadja. Ön szerint mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!