Sport - Foci

2011.08.21. 18:22

Micsoda félidők voltak

A labdarúgó NB I 6. fordulójában, vasárnap az Újpest FC vendége volt a Diósgyőri VTK.

A labdarúgó NB I 6. fordulójában, vasárnap az Újpest FC vendége volt a Diósgyőri VTK.

A meccsen először ülhetett le Zoran Szpisljak az újpestiek kispadjára, mert bár már a múlt héten vele szerezte meg a lila-fehér együttes az idény első pontját, a Kaposvár elleni meccset megelőzően még nem tudta hitelt érdemlően igazolni azt a végzettségét, amely alapján licencet kaphatott volna a szövetségtől. Ez volt az egyik érdekesség. A másik, hogy 7 perces késéssel kezdődött a találkozó, mert közvetlenül a kezdés előtt kiderült, hogy az egyik kapun a hálót nem rögzítették rendesen a hálótartó vasra. Szinte ez minden, amit el lehetett mondani a mérkőzésről a második félidőig – illetve még annyit, hogy a hazaiaknál egy sérülés miatt volt egy kényszerű csere -, ugyanis az első játékrészben szinte semmi nem történt. 10 percig nem volt szurkolás, mert a drukkerek továbbra is tiltakoznak az úgynevezett huligántörvény ellen, ami szeptember 1-jén lép életbe. Majd amikor letelt a néma periódus a DVTK szurkolók nem csak látványban, a piros-fehér lufikkal nőttek a hazai ultrák fölé, hanem hangerőben is. Ez volt az, amitől ez a zöld gyepes lézengés egy kicsit meccshangulatot kapott. Hogy mivel akart jobb lenni az Újpest a Diósgyőrtől, az 45 perc alatt nem derült ki, a legveszélyesebb két akciójuk az volt, amikor Balajcza hosszú kirúgása után a piros-fehérek 16-osáig szállt a labda. A piros-fehérek ugyan többet birtokolták a labdát, de igazi veszélyes helyzeteket nekik sem sikerült kialakítaniuk. És mivel kockázatot egyik csapat sem vállalt, így szépen csendben lepergett a mérkőzés első fele. A szünetben abban reménykedhettek a nézők, hogy majd a második félidőben...

Fordulás után

Az egymás hibáira váró csapatok csatájában a hazaiak ,,váróterme” lett szebb, ugyanis nagy szerencséjükre az 50. percben úgy pattant a labda, hogy azt egy olyan képességű csatárnak, mint Kabát nem okozott gondot gólra váltani. Válaszként Benczés Miklós a középpálya támadójátékát megerősítendő az előre játékban többet tudó Takács P.-t küldte pályára Abdouraman helyett, de ekkor már a pályán lévő csapattársaik is sokkal aktívabbak voltak, mint a gól előtt. Mégsem a már említett diósgyőri, hanem a következő csere beállítása hozott változást, a technikás Arze hintába ültette Üvegest és gólt rúgatott Seydivel (nem sokkal később Zoran Szpisljak válaszként lehívta a pályáról a védőjét). Ekkortól lett igazán jó a meccs. A játék képe úgy festett, hogy a DVTK változatlanul mezőnyfölényben futballozott, az Újpest FC pedig továbbra sem szégyellt kontrákra játszani hazai pályán. Ez utóbbiakból Barczi eldönthette volna a meccs kimenetelét, de előbb óriási ziccerben belebotlott a labdában, majd ajtó-ablak helyzetben a léc fölé durrantott. Ez sem szegte a vendégek kedvét, a diósgyőriek is bátran támadtak az újabb gól megszerzéséért, és volt is lehetőségük arra, hogy bevigyék a döntő találatot, de ez végül nem jött össze. A roppant unalmas, eseménytelen első félidő után a meccs szemlélői szinte már bánták, hogy a lendületbe jött és élvezetes játékot mutató csapatok csatája a 92. percben véget ért, pedig olyan játékot lehetett látni a hajrában, amit még szívesen elnéztek volna egy darabig. A döntetlen viszont a látottak alapján reális, a Diósgyőrnek a mezőnyfölényért és a kezdeményezőbb játékért jár az egy pont, az Újpestnek pedig a kontrákért, és a több ziccerért.

Jegyzőkönyv

Újpest FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Budapest, Megyeri út, 2500 néző. V.: Kovács J. Z. (Albert, Szalai).

Újpest FC: Balajcza (6) – Üveges (4), Mihajlovic (5), Dvorschák (5), Pollák (5) – Egerszegi (4), Markovic (5) – Simon K. (6), Barczi (5), Böőr (4) – Kabát (5). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Diósgyőri VTK: Rados (5) – Vadász (5), Gal (5), Budovinszky (5), Gohér (5) – Abdouraman (5) - Gallardo (5), Lippai (4), Dobos (5) – Menougong (5), Seydi (6). Edző: Benczés Miklós.

Csere lap: Egerszegi helyett Tajthy (5) a 35., Abdouraman helyett Takács P. (5) az 55., Böőr helyett Balogh B. (5) a 64., Lippai helyett Arze (6) a 64., Üveges helyett Wilson (-) a 71., Dobos helyett Pál Sz. (-) a 76. percben.

Sárga lap: Budovinszky a 87. percben.

Gólszerző: Kabát (1-0) az 50., Seydi (1-1) a 68. percben.

A gólok története

50. perc: A jobb oldalról Barczi próbált meg a kapu elé passzolni, a labda a visszafutó Dobos lábáról éppen az üresen álló Kabát elé pattant, aki 5 méterről a hálóba bombázott, 1-0.

68. perc: A bal oldalon futó diósgyőri akció során, a nemrégiben beállt Arze csapta be a védőjét, jól adott be, az érkező Seydi a bal kapufánál, 3 méterről fejelt a bal alsó sarokba, 1-1.

Kapcsolódó cikkek:

Újpest, Diósgyőr - "Az újpesti csapatnál a kapu előtti rutin hiányzott" - nyilatkozta Zoran Szpisljak.

Hiába akartak együtt ünnepelni a DVTK játékosok a szurkolókkal, ennek keresztbe tettek.

"Az első félidőben mutatott játékért egyik csapat sem érdemelt volna pontot..." - kezdte nyilatkozatát Benczés Miklós, a Diósgyőri VTK vezetőedzője az Újpesten elért döntetlen után.

Miskolc, Újpest - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 6. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az ősi rivális Újpest vendégeként lépett pályára Budapesten vasárnap. A találkozóról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on 16 órától!

Legalább 800 piros-fehér drukker fogja bíztatni a DVTK-t vasárnap Újpesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!