Sport - Foci

2010.09.27. 18:06

20 százalék önrésszel lehetnek biztonságosabbak a focistadionok

<p>A kormány tervei szerint a labdarúgó kluboknak mindössze 20 százaléknyi önrészt kellene vállalniuk a stadionjaik biztonságosabbá tétele érdekében.</p>

A beléptető kapuk és arcfelismerő berendezések telepítéséből fennmaradó összeget adókedvezményként "kapnák" meg az államtól - mondta az országgyűlés sport bizottságának fideszes elnöke hétfőn a Független Hírügynökségnek.

Bánki Erik hangsúlyozta: a részleteket még később dolgozzák ki. Jelenleg ugyanakkor elkezdődtek a tárgyalások a klubok és a kormányzat között. A tervek szerint néhány éven belül lehet érdemi eredménye a stadionok modernizálásának.

Ezzel összefüggésben a kormány jövő tavasszal terjeszti az Országgyűlés elé a büntető törvénykönyv módosítása, amely minden esetben automatikusan minősített garázdaságnak tekintené a sportpályákon elkövetett szurkolói rendbontásokat, amiért akár letöltendő szabadságvesztés vagy kitiltás is járhatna.

- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!