Sport - Foci

2010.06.29. 10:44

A kedvence nem jutott ki a vébére

<p>Sike Gábort, az Európa Rádió főszerkesztőjét (is) zavarja a vuvuzela.</p>

,,Nekem a régi nagy és igazából egyetlen kedvenc csapatom a magyar válogatott, de ők sajnos nem jutottak ki a vébére, pedig ott voltam a Puskás-stadionban nem egy meccsükön, és a világbajnokságról nekem elsőre Ibrahimovic gólja ugrik be, amivel eldőlt, hogy erről a nagy foci seregszemléről is lemaradunk. Még most is itt van a kép előttem, hogy állok ott negyvenezred magammal, elképedve a lelátón. Szóval ezen a világbajnokságon nincs kedvenc együttesem, gyerekkoromban az 1982-es francia válogatott játéka fogott meg, amitől a mai gall 11 nagyon messze van. Úgy vélem nem véletlen az ő focijuk válsága, ami szerintem összefüggésben van az országot sújtó problémákkal. Persze nem csak rájuk igaz ez, meg kell nézni az európai nagycsapatokat, sokan közülük már elbúcsúztak, az olaszok, az angolok, és akik még versenyben vannak, azok sem nyűgöztek le eddig. Lehet, hogy az az oka, hogy a topligák tele vannak légiósokkal, így a hazai játékosok kevesebb lehetőséghez jutnak, így kisebb a kapitányok merítési lehetősége. Ráadásul a játékosok többsége megerőltető szezonon van túl, és most azt várják tőlük, hogy egy a klubjukhoz képest alkalmi közegben hamar megtalálják a helyüket a pályán, esetleg a megszokott játékrendszerüktől eltérő csapatban" – mondta Sike Gábor.

Furcsaság

,,Van még valami, ami számomra furcsa. Az, hogy összemosódnak a nációnak. Ez egy érdekes tendencia, nálunk, idehaza fociban ez nem jellemző, de például kézilabdában már érzékelhető. Én személy szerint nem tudnám elképzelni, bár nem voltam válogatott sportoló, hogy csak az eredményért magamra húzzam egy idegen ország mezét és egy más nemzet himnuszát sajátomként hallgassak. És még néhány szót a játékról, és azt azt körülvevő hangulatról: kiváló meccsek vannak most már, az utolsó percekig tart az izgalom, és azt tapasztalom, hogy ázsiai országok előretörtek. Nekem tetszenek azok a színek, amelyeket ők hoztak, nem tetszenek viszont az afrikai csapatok, akik már nem keményen, hanem sokszor durván játszanak. A játékvezetésről annyit, hogy ezen a szinten már apróságoknak kellene dönteniük, és ebbe nem fér bele, hogy szabályos gólokat ne adjanak meg, szabálytalanokat pedig igen, úgyhogy megérett a helyzet a videóbíróra. Végül pedig a ,,csoda hangszerről", a vuvuzeláról egy gondolat: elképesztő, hogy ezt bevihetik a stadionba és ott fújhatják, én nem engedném az biztos, nem csak azért mert idegesítő, hanem azért is, mert például a német-angol meccsen nem lehetett tőle hallani 50 ezer angol szurkoló hangját, vagyis eltünteti az igazi szurkolást" – mondta az Európa Rádió főszerkesztője.

ÉM–BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!