SPORT – esti sporthírek

Koldingban is nyert a Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában. Egy ötödik hely a magyarok szombati eredménye a hétvégi dzsúdó Világ Kupa versenyeken

Koldingban is nyert a Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában. A dániai mérkőzésen a csoport negyedik helyén álló KIF Kolding volt a veszprémiek ellenfele. A vendégcsapat már félidőben jelentős előnyt szerzett – 16:11 volt az állás. A második félidő döntetlen lett, ez azt jelentette, hogy megmaradt az öt gólos különbség a Veszprém és a Kolding között. 34:19 lett a végeredmény.
Nyert a német HSV Hamburg is: a svéd IK Sävehof vendégeként 34:31-re.
A záró fordulóban a hamburgiak a Koldingot látják vendégül – tét a harmadik hely; a csoportdöntőt Montpellier-ben játssza majd a Veszprém.

Egy ötödik hely a magyarok szombati eredménye a hétvégi dzsúdó Világ Kupa versenyeken

A nők Prágában, a férfiak Varsóban szerepelnek. A versenyek honlapjain elérhető információk szerint a női Világ Kupában az 57 kg-os súlycsoportban Karakas Hedvig négy csoportmérkőzését megnyerte, majd az elődöntőben szenvedett vereséget a francia Sarah Lokótól. A harmadik helyért a spanyol Isabel Fernandezzel küzdött, de ezúttal sem sikerült győznie – ötödik lett. A 63 kg-os Baczkó Bernadett első mérkőzését vesztette el.
Vasárnap a 70 kg-os Szabó Franciska lép tatamira.
A férfi Világ Kupa alacsonyabb súlycsoportjaiban a 60 kg-osok között Burján László egy nyert mérkőzés után kapott ki; a 66 kg-os Gorjanácz Zsolt két mérkőzést megnyert, de csoportjának elődöntőjét, ami a legjobb nyolc közötti helyezést jelentette volna, elvesztette.
A vasárnapi programban kilenc magyar dzsudoka lesz az indulók között.
—-
Peter Sagan nyerte a Giro di Sardegna kerékpárversenyt

A cseh versenyző az utolsó szakaszon is megőrizte előnyét. A verseny honlapján követhető on-line közvetítés információi szerint a záró szakaszt az olasz Michele Scarponi (Lampre-ISD) nyerte, 3 másodperccel megelőzve a kolumbiai José Serpa Perezt (Androni Giocattoli), és 8 másodperccel a többi élversenyzőt, így az olasz Damiano Cunegót (Lampre-ISD), és Sagant (Liquigas Cannondale) is.
A rendkívül szoros versenyben Sagan megőrzött eddig szerzett előnyéből 3 másodpercet Serpa Perezzel szemben, akinek Cunegót viszont sikerült megelőznie 4 másodperccel.
———–
Djokovic nyerte Federer ellen a dubai döntőt

A 2,233,000 dollár összdíjazású ATP 500-as teniszverseny döntőjében a szerb Novak Djokovic magabiztosan győzött a svájci Roger Federer ellen. Korábban 20 alkalommal játszottak egymással, eddig 13:7 volt az állás Roger Federer javára, most Djokovic javított.
A verseny honlapján elérhető információk szerint a két játszma során négy alkalommal is el tudta nyerni Federer adogató játékát, míg sajátját csak egy alkalommal vesztette el – 6:3, 6:3 lett a végeredmény.
Djokovic ezzel mesterhármast ért el: 2009-ben David Ferrer, 2010-ben Mihail Juzsnyij ellen nyert a dubai döntőben.
Djokovic hatalmas formában teniszezik: decemberben győzelemre vezette Szerbiát a Davis Kupa döntőjében, idén már megnyerte az Australian Opent – 15 mérkőzés óta veretlen.
A páros döntőt az ukrán Szergij Sztahovszkij és az orosz Mihail Juzsnyij nyerte a francia/spanyol Jeremy Chardy-Feliciano Lopez duó ellen.