A nők nyitottabbak az új technológiákra egy felmérés szerint

A nők nyitottabbak az új technológiákra egy felmérés szerint

30.08.2016 | Budapest - A nők jobban érdeklődnek az új technológiák iránt, Magyarországon 32 százalékukat érdeklik az újítások, míg a férfiaknál 26 százalék ez az arány a legtöbb korosztályban, ami nagyjából megfelel az európai átlagnak - derült ki a Samsung 18 európai országban, 10 ezer megkérdezett bevonásával készült felméréséből.
EB: tiltott állami támogatás miatt 13 milliárd eurót kell visszafizetnie az Apple-nek

EB: tiltott állami támogatás miatt 13 milliárd eurót kell visszafizetnie az Apple-nek

30.08.2016 | Brüsszel - Az uniós szabályok értelmében tiltott állami támogatásnak minősülnek az adókedvezmények, amelyeket Írország nyújtott az Apple-nek 2003 és 2014 között, az amerikai informatikai óriáscégnek ezért mintegy 13 milliárd eurót (körülbelül 4 ezer milliárd forintot) kell visszafizetnie az ír államnak - döntött kedden az Európai Bizottság (EB).

Közzétették a netsemlegességről szóló uniós iránymutatást

1 napja | Budapest - Közzétette a hálózatsemlegességről szóló uniós iránymutatást az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (Body of European Regulators for Electronic Communications, BEREC), az iránymutatás kiindulási alapot biztosít az egységes távközlési piacról szóló, tavaly ősszel elfogadott uniós rendeletben foglalt előírások következetes alkalmazásához - közölte a testület magyar tagja, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden az MTI-vel.

Orosz online enciklopédia létrehozását rendelte el az orosz kormányfő

30.08.2016 | Moszkva - Orosz online enciklopédia létrehozását rendelte el az orosz kormányfő.

A sok szelfi miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban

29.08.2016 | Amszterdam - A diákok szelfimániája miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban - figyelmeztetnek a helyi szakemberek.

Csaknem húsz holokauszttagadó weboldalt tiltott be a bíróság

29.08.2016 | Budapest - A bíróság csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását rendelte el, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhető - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Az idősebbek kimaradnak a techinkai fejlődésből

28.08.2016 | Budapest - A hazai 55 éven felüliek európai viszonylatban kimagasló arányban vallják, hogy a folyamatos technológiai fejlődés szükséges és elkerülhetetlen.

A magyar informatikai vezetők bíznak legkevésbé a rendszereikben egy régiós felmérés szerint

28.08.2016 | Budapest - A magyar informatikai vezetők bíznak a legkevésbé a rendszereikben, mindössze 3 százalékuk tartja kiemelkedően biztonságosnak hálózatát az Intel megbízásából végzett régiós felmérés szerint, amelyből az is kiderül, hogy a cseheknek viszont a 14 százaléka mondta azt, hogy extra erős a hálózatuk.
„Okos ruhák”, találékony gyerekek

„Okos ruhák”, találékony gyerekek

27.08.2016 | Debrecen - Nem mindennapi tevékenységben vehettek részt a vállalkozó kedvű gyerekek szombat délelőtt az Agora fogadótermében.

OGY - Mobilalkalmazáson az Országgyűlés munkája

26.08.2016 | Budapest - Mobilalkalmazáson keresztül is nyomon lehet követni a parlament munkáját.

Egy izraeli kémprogram megpróbálta feltörni az Apple telefonjait

26.08.2016 | Jeruzsálem - Egy izraeli fejlesztésű kémprogrammal, egy biztonsági rést kihasználva, megpróbálták feltörni egy arab emberi jogi aktivista telefonját. Az Apple telefongyártó társaság a biztonsági rés megszüntetése után mobiltelefonjaik operációs rendszerének frissítésére kéri ügyfeleit - jelentette a helyi közszolgálati rádió péntek reggel.
Jönnek a pizzafutár-drónok Új-Zélandon

Jönnek a pizzafutár-drónok Új-Zélandon

25.08.2016 | Budapest - Az új-zélandi városok felett már az idén megjelennek a pizzafutár-drónok - számolt be csütörtökön a heise online német technológiai hírportál.
A hangszóró, ami lámpa

A hangszóró, ami lámpa

25.08.2016 | Legyen szó hálószobáról vagy sátorozásról, az új készülékek tökéletes hangzást nyújtanak.

Terrorbarát fiókokat törölnek a Twitterről

24.08.2016 | Budapest - Egyre komolyabban veszi a terrorista propaganda elleni harcot a szélsőségesek ellen előszeretettel használt Twitter.

Új operációs rendszer az ipari infrastruktúra védelmére

23.08.2016 | Budapest - Az ipari vezérlő rendszerek és hálózati infrastruktúra fokozott biztonsági igényeit szem előtt tartva új, saját számítógép operációs rendszerrel rukkolt elő az orosz Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat - számolt be kedden a The Register brit informatikai szakportál.
Jön a virtuális valóság

Jön a virtuális valóság

23.08.2016 | Összevontvalóság-­szemüveget fejleszt az Intel.
DuoSkin: az eszközvezérlő tetoválás

DuoSkin: az eszközvezérlő tetoválás

22.08.2016 | Budapest - A DuoSkin számos dologra felhasználható lesz, kifejlesztőik szerint olcsó és esztétikus megoldás.

Reformáció emlékéve - Elindult a református egyházak jubileumi honlapja

22.08.2016 | Budapest - Elindult a Kárpát-medencei református egyházak közös honlapja, amelyen a reformáció 2017-es jubileumi emlékévével kapcsolatos hírek, interjúk, riportok olvashatók - közölte a Magyarországi Református Egyház Zsinatának kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-vel.
Videós csatornáit bővíti az Instagram

Videós csatornáit bővíti az Instagram

22.08.2016 | Budapest - Már a Felfedezés fül képeit és videóit is személyre szabottan rendezi el az Instagram.
18 hihetetlen találmány, amely megváltoztatja az életét

18 hihetetlen találmány, amely megváltoztatja az életét

21.08.2016 | A következő tárgyakra okvetlen szüksége lesz, csak még nem tud róla.

Rio 2016 - Százezrek nézték éjjel is a magyarokat az M4 Sporton

19.08.2016 | Budapest - Az ötórás időeltolódás ellenére több százezren nézték a riói olimpia éjszakai közvetítéseiben is a magyar sportolókat az M4 Sporton.

Fotó- és videópályázat indul a Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából

19.08.2016 | Budapest - Fotó- és videópályázatot hirdet a novemberi Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.

Húszéves korukra az angol anyanyelvű amerikaiak szókincse 42 ezer szóból áll egy kutatás szerint

19.08.2016 | New York - Egy belga tudóscsoport a közösségi média nyújtotta lehetőségeket felhasználó új kutatással megállapította, hogy húszéves korukra az angol anyanyelvű amerikaiak szókincse 42 ezer szóból áll.

Szigorítaná a Skype-hoz hasonló internetes alkalmazások szabályozását az Európai Bizottság

17.08.2016 | Brüsszel - Az Európai Bizottság szigorúbb szabályokat írna elő a Skype-hoz vagy a WhatsApp-hoz hasonló, internet-alapú telekommunikációs szolgáltatók számára, hogy egyenlő versenyfeltételeket teremtsen a nagy távközlési szolgáltató cégekkel.
Felnőttek a digitális bennszülöttek

Felnőttek a digitális bennszülöttek

16.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A külföldi munkát tervezők mintegy 20 százaléka nem beszél idegen nyelvet; van önbizalmuk.

Világgazdaság - A brüsszeli elutasítás ellenére is csökken az internet áfája

16.08.2016 | Budapest - A brüsszeli elutasítás ellenére csökkenti a kormány 2017 januárjától az internet-szolgáltatás áfáját - írta a Világgazdaság kedden a témáért felelős Digitális jólét program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

Rio 2016 - Több mint kétmillióan kapcsolnak naponta az M4 Sportra

15.08.2016 | Budapest - Az elmúlt hétvége mindhárom napján több mint kétmillió néző kapcsolt a riói olimpiát közvetítő M4 Sportra, amelyen legalább néhány perc erejéig pénteken 2,35, szombaton 2,26, vasárnap pedig 2,49 millióan kapcsolódtak be az ötkarikás műsorba.

A Petőfi Rádió kapta az Év Médiatámogatója-díjat a Vöröskereszttől

15.08.2016 | Budapest - A Petőfi Rádió kapta az Év Médiatámogatója-díjat a Vöröskereszttől; a plakettet és az elismerő oklevelet Peller Mariann és Harsányi Levente, a Talpra Magyar műsorvezetői hétfő reggel vették át élő adásban - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.
Akár távolról is irányíthatjuk otthonunkat

Akár távolról is irányíthatjuk otthonunkat

14.08.2016 | Budapest, Miskolc, Nyíregyháza - IoT: a harminc körüli nők többet költenének a technológiára, mint a férfiak.

A Volkswagen betiltotta üzemterületein a Pokémon Go játékot

11.08.2016 | Wolfsburg - Adatbiztonsági és munkavédelmi okokra hivatkozva a Volkswagen konszern egy belső körlevélben betiltotta a Pokémon Go játékot üzemi területein - számolt be csütörtökön a Bild lap értesülésére hivatkozva a német Automobilwoche hírportál.

Megbírságolták a Google-t Oroszországban

11.08.2016 | Moszkva - Az orosz szakhatóság 438 millió rubeles (mintegy 6,75 millió dolláros) bírságot szabott ki a Google-ra monopóliumellenes törvények megsértése miatt.

Ősszel jelennek meg a Modern vállalkozások programban igényelhető szoftverpályázatok

09.08.2016 | Budapest - Szeptember elején jelennek meg a Modern vállalkozások programban a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésére igényelhető szoftverpályázatok - mondta a program szakmai vezető helyettese kedden az M1 aktuális csatornán.
Ősszel tesztelik a debreceni egyetemisták világsikerű orvosi mobilalmazását

Ősszel tesztelik a debreceni egyetemisták világsikerű orvosi mobilalmazását

09.08.2016 | Debrecen - Harmadik helyen végzett július végén a debreceni fiatalokból álló InSimu alkalmazás fejlesztőcsapata a Microsoft innovációs versenyének világdöntőjén Seattle-ben.
Nem maradnak el az ötkarikás élmények a nyaralás alatt sem

Nem maradnak el az ötkarikás élmények a nyaralás alatt sem

08.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bárhol a stadionban érezheti magát egy minőségi laptop segítségével.
Kóstolom néven új mobilalkalmazás készült a magyar borturistáknak

Kóstolom néven új mobilalkalmazás készült a magyar borturistáknak

08.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Új, hiánypótló mobil­alkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek.
Samsung: 6-os helyett rögtön jött a Note 7

Samsung: 6-os helyett rögtön jött a Note 7

08.08.2016 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bemutatkozott a Samsung csúcsphabletje, a Galaxy Note 7.
7 briliáns módszer, amivel Zuckerberg sikeressé vált

7 briliáns módszer, amivel Zuckerberg sikeressé vált

08.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ki ne ismerné a Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget, aki harminckét évesen a világ hatodik leggazdagabb embere. Mindenkit foglalkoztat, hogy hogyan sikerült ezt az elképesztő teljesítményt elérnie és mitől vált ennyire sikeres emberré. Biztos tippet nem tudunk adni, de a CNBC összeszedte azt a hét menedzsment stratégiát, amelyek abban segítették, hogy sikerre vigye vállalkozását - olvasható a Cvonline oldalán.
Az interneten tervezzük meg az üdülésünket

Az interneten tervezzük meg az üdülésünket

07.08.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ötezer felnőtt online megkérdezése után vontak mérleget az internetes rendelésekről.

Szakértő: anyagi korlátai vannak az internet fejlődésének

07.08.2016 | Budapest - Szűts Zoltán médiakutató szerint anyagi korlátai vannak az internet további fejlődésének amellett, hogy megfelelő használattal áldás a technológia megjelenése.

Élet a neten

06.08.2016 | Míg pár évtizede el sem tudtuk képzelni, hogy egy levelet egy kattintással el tudunk küldeni a világ másik felében élő rokonunknak, barátunknak; a ma emberének már bizony ez a legtermészetesebb. Nem kell borítékot címezni, bélyeget ragasztgatni, postára menni, vagy csupán a legközelebbi utcai ládához a levéllel, ha tudatni akarunk valamit a másikkal. És a válaszra sem kell – jó esetben – napokat, heteket várni. Aztán vannak a mindentudók”, akik állandóan saját, de még inkább másoktól ellesett gondolatokat osztanak meg. Kenyeres Ilona írása.

Kínában átlépte a 700 milliót az internetezők száma

05.08.2016 | Peking - Kínában 710 millió internet használó volt június végén, több mint 90 százalékuk mobil eszközről böngészi a világhálót - derült ki a Pekingben közzétett legfrissebb ágazati statisztikákból.

Cisco: a zsarolóvírusok új generációival kell számolni

04.08.2016 | Budapest - A zsarolóvírusok (ransomware) új generációival kell számolni, amelyek teljes hálózatokat, egész vállalatokat és intézményeket béníthatnak meg - állapítja meg az amerikai Cisco Systems internetes hálózatiberendezés-gyártó és infokommunikációs szolgáltató vállalat legfrissebb kiberbiztonsági jelentése.

Új mobilalkalmazás készült borturistáknak

04.08.2016 | Budapest - Új mobilalkalmazás készült a borturizmus és a gasztronómia szerelmeseinek: a Kóstolom névre keresztelt okostelefonos applikáció segítségével egy gombnyomásra elérhetők a legfontosabb tudnivalók Magyarország 22 borvidékének borairól, borászatairól, illetve vendéglátó- és szálláshelyeiről - közölte az alkalmazás fejlesztője az MTI-vel csütörtökön.

Íriszszkennerrel újítanak

04.08.2016 | A dél-koreai cég legújabb tollal irányítható készüléke teljesen vízálló.

Rio 2016 - Fogyasztóvédők: érdemes letölteni az európai jogok érvényesítését segítő mobilalkalmazást

03.08.2016 | Budapest - Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország (EFK) azt tanácsolja a nyári olimpiai játékokra Brazíliába utazóknak, hogy indulás előtt töltsék le az ingyenesen és internet kapcsolat nélkül használható "ECC-Net: Travel" mobilalkalmazást, amely az európai uniós vállalkozásokkal szemben a fogyasztókat megillető jogok érvényesítését könnyítheti meg, hiszen számos szolgáltatást várhatóan európai cégtől vesznek igénybe az utazók.
Előző
123456  
 

Klaudia, a nap szépe

Klaudia nagyon szeret sportolni és tudatosan, egészségesen étkezik. Fotó: Janics Attila
tovább »hirdetés