Test and Rest: szoftvertesztelői sorozat az egyetemen

Test and Rest: szoftvertesztelői sorozat az egyetemen

27.09.2016 | Debrecen - A Debreceni Egyetem Informatikai Kara partnervállalataival saját szervezésű szoftvertesztelői rendezvénysorozatot indított.
Bemutatkozott a Nokia 216

Bemutatkozott a Nokia 216

27.09.2016 | A Microsoft valószínűleg utolsó ilyen készülékét dobja piacra.

Samsung: a Galaxy Note 7 készülékek csaknem 60 százalékát kicserélték Európában

28.09.2016 | Budapest - A túlhevülésre hajlamos Galaxy Note 7 okostelefonok 57 százalékát már kicserélték Európában; a gyártó arra biztatja a többi felhasználót is, hogy cseréljék ki telefonjukat - közölte a Samsung Europe kedden az MTI-vel.

Népszerűek a digitális fizetési megoldások a közép-kelet európai régióban egy felmérés szerint

27.09.2016 | Budapest - A Közép-Kelet Európában élők 60 százaléka már használ fizetési alkalmazásokat, a megkérdezettek túlnyomó többsége, 80 százaléka szívesebben fizetne a bankkártya helyett okostelefonjával vagy tabletjével - derül ki a Mastercard által megrendelt tanulmányából.
A sárga cetlik kora lejárt

A sárga cetlik kora lejárt

26.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Harminc-negyven karakternyi véletlenszerű zaj garantálja gépünk, profilunk biztonságát.
Intim fotókat loptak el Pippa Middleton telefonjáról

Intim fotókat loptak el Pippa Middleton telefonjáról

24.09.2016 | London - Több ezer fotót - köztük számos intim felvételt - lopott el egy hacker Pippa Middleton mobiltelefonjáról. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult.

Továbbra is világelső a gépek közötti kommunikációban a Vodafone

24.09.2016 | Budapest - A dolgok internetének terjedését szolgáló gép-gép (M2M) mobil távközlési technológiai szolgáltatásokban tavaly már az ötödik egymást követő évben bizonyult piacvezetőnek a Vodafone - tájékoztatta a Machina Research távközlési piackutató vállalat 2016-os felmérésének az eredményéről az MTI-t a Vodafone.
Pózolj pokémonnal!

Pózolj pokémonnal!

22.09.2016 | Miskolc - Elrabolta a fiatalok szívét a hazánkban a Pokémon Go játék, melyet világszerte több mint tízmillióan töltöttek le és telepítettek okostelefonjaikra, tabletjeikre. Az Észak-Magyarország legújabb facebookos versenye azoknak szól, akik aktívan játszanak.

Informatikai eszközöket is vásárolhatnak a tanodák az ötmilliárdos támogatásból

22.09.2016 | Budapest - Informatikai eszközöket is vásárolhatnak a tanodák abból az ötmilliárd forintos támogatásból, amelyet a kormány a fejlesztésükre fordít - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Kapósak az informatikusok

Kapósak az informatikusok

21.09.2016 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A fiatal informatikusokra már tanulókorukban lecsapnak a cégek; 22 ezres munkaerőhiány.
Megkezdi a Note 7 okostelefonok cseréjét Magyarországon a Samsung

Megkezdi a Note 7 okostelefonok cseréjét Magyarországon a Samsung

19.09.2016 | Budapest - Megkezdi Magyarországon is a túlhevülésre hajlamos Galaxy Note 7 okostelefonok cseréjét a Samsung - tájékoztatta hétfőn a Samsung Electronics Magyar Zrt. az MTI-t.

Ha akarod óra, de ha akarod, jóval több annál

19.09.2016 | Budapest - 100 évvel ezelőtt új trend indult hódító útjára: az európaiak elkezdték a karkötőre erősítve, a csuklójukon hordani az órájukat. A karórák hamarosan az egész világot meghódították, mostanra azonban jóval több funkcióval bírnak, mint csupán a pontos idő mutatása.

Kettő az egyben: tanulás és szórakozás egy géppel

19.09.2016 | Budapest - Karcsú, könnyű és nagyon okos laptop­modell.

Egyedülálló hangélményt nyújt az új zenelejátszó

19.09.2016 | Budapest - A Panasonic bemutatta a legújabb zenelejátszó rendszerét.

Okostelefonon is jelezheti, ha nem működik a közvilágítás

19.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A hibák gyors és egyszerű bejelentését szolgálja az E.ON applikációja.
Knight Rider már nincs is olyan messze? - A közösségi autózásé lehet a jövő

Knight Rider már nincs is olyan messze? - A közösségi autózásé lehet a jövő

19.09.2016 | Debrecen - Elon Musk szerint a jövő egyértelműen az autómegosztó szolgáltatásoké, főleg akkor, ha az önvezető autók nagy számban elterjedhetnek. Emlékszik arra, amikor David Hasselhoff a Knight Riderben K.I.T.T.-et hívja? És mit gondol arról, hogy a Tesla Motors tulajdonosa szerint ezt, nem is a távoli jövőben, de Ön is megteheti? Ráadásul mindezt egy olyan autóval képzeli el, ami nemcsak a gazdája kényelmét szolgálja, hanem adott feltételek mellett kikölcsönözhető is.

Elindult a közszolgálat új televíziós csatornája, az M5

18.09.2016 | Budapest - Elindult a közmédia új televíziós csatornája, az oktatási és kulturális témákkal foglalkozó M5.
Videotéka után emlékmentő program Miskolcon

Videotéka után emlékmentő program Miskolcon

17.09.2016 | Miskolc - Ma már nem mennek az emberek filmet kölcsönözni, ezért profilt váltanak.

Wikileaks - Julian Assange feladná magát, ha az amerikai elnök megkegyelmezne Bradley Manningnek

16.09.2016 | Washington - Julian Assange, a Wikileaks kiszivárogtató portál alapítója felajánlotta, hogy feladja magát az Egyesült Államoknak, amennyiben Barack Obama amerikai elnök megkegyelmezne "informátorának", Bradley Manningnek.
Ábrahám László lett a „digitális nagykövet”

Ábrahám László lett a „digitális nagykövet”

15.09.2016 | Debrecen - Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége díjazta az Információs és Kommunikációs Technológia (IKT) területén elért kiemelkedő teljesítményeket.

Néhány éve fejt kódokat a General Electric informatikai versenyének magyar nyertese

15.09.2016 | Budapest - Csupán néhány éve fejt kódokat szórakozásból Szabó Zoltán 29 éves magyar fizikus, aki megnyerte a General Electric Twitteren zajló globális informatikai versenyét.
15 elgondolkodtató, szatirikus illusztráció az ember evolúciójáról

15 elgondolkodtató, szatirikus illusztráció az ember evolúciójáról

15.09.2016 | Az evolúció fejlődéséről sokat vitatkoznak a tudósok. Egyesek szerint az emberiség folyamatosan a fejlődés útján mozog, mások szerint pedig belépett a stagnálás időszakába. Az illusztrátorok szatirikus rajzokon jelenítik meg a saját képzeletüket.
Gmailt használ? Ezt ki kell próbálnia!

Gmailt használ? Ezt ki kell próbálnia!

13.09.2016 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az ingyenes applikációval sokkal jobb lesz a levelezésünk.

Roamingdíj - Ujhelyi tájékoztatást kért Junckertől

13.09.2016 | Strasbourg - Tájékoztatást kért Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől a roamingdíjak eltörlésével kapcsolatban - olvasható a képviselő közleményében, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.
Olvasói levél: Életet mentett egy jól belőtt GPS - de mire megy a mentő a koordinátákkal?

Olvasói levél: Életet mentett egy jól belőtt GPS - de mire megy a mentő a koordinátákkal?

13.09.2016 | Debrecen - Bár az emberek többsége a GPS-t az autós navigálással azonosítja, sok másra is jó, főleg mióta nem (csak) önálló eszköz, hanem az okostelefonok többsége is képes GPS-ként működni.

Sasokat vet be drónok ellen a holland rendőrség

12.09.2016 | Brüsszel/Ossendrecht - Nem engedélyezett területek fölé berepülő drónok ellen sasokat készül bevetni a holland rendőrség - közölte Dennis Janus rendőrségi szóvivő hétfőn.

Magyar fizikus nyerte a GE globális kódfejtő versenyét

12.09.2016 | Budapest - Szabó Zoltán 29 éves magyar fizikus nyerte a GE Twitteren zajló globális informatikai versenyét, amelyen a GE legokosabb számítógépeinek beszélgetését kellett megfejteniük a résztvevőknek.
13 évesen programokat ír a miskolci fiú

13 évesen programokat ír a miskolci fiú

12.09.2016 | Miskolc - Kiss Dániel 13 éves, de már több számítógépes játékot készített. Fejlesztései androidos telefonra letölthetők. A közelmúltban e-napló applikációt is készített, hogy könnyebb legyen a diákoknak – általános iskolában ugyanis nincs elektronikus napló – telefonról követniük a tanulmányi jegyeiket. Jelenleg pedig egy 3D-s játékon dolgozik.

Az egész családnak szánják a vasárnap induló M5-öt

12.09.2016 | Budapest - Az egész családnak szánják a közmédia vasárnap induló M5 televíziós csatornáját - mondta Dér Ágnes csatornaigazgató az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Amerikában és Afrikában terjeszkedik a fantasyjátékokat fejlesztő magyar startup

12.09.2016 | Nagykanizsa - Észak- és Dél-Amerikában terjeszkedik, miközben Brazíliában már piacvezető a Máltán, az Egyesült Államokban és Londonban is céggel rendelkező, fantasyjátékokat fejlesztő magyar Statzup Kft., amelyben legutóbb 1,4 millió dolláros (383 millió forint) tőkeemelést hajtottak végre befektetőik.
Less rá, ha mersz: itt őriz a Google mindent, amire valaha is rákerestél a neten

Less rá, ha mersz: itt őriz a Google mindent, amire valaha is rákerestél a neten

10.09.2016 | Emlékszik rá, milyen képeket nézegettél, emlékszik rá, mikre kerestél rá a google-ben, sőt, még arra is, a térképen milyen területekre kerestél rá. A böngészőben hiába is törlöd az előzményeket, itt van minden. De itt törölni is tudod az eddigi tevékenységeket.
Hevesen bírálta egy norvég lap a Facebookot, mert az eltávolította a vietnami háború egyik világhírű fotóját

Hevesen bírálta egy norvég lap a Facebookot, mert az eltávolította a vietnami háború egyik világhírű fotóját

09.09.2016 | Oslo - Hevesen bírálta Norvégia legnagyobb lapja, az Aftenposten Mark Zuckerberget, a Facebook vezérigazgatóját pénteken, mert a közösségi oldal eltávolította egy bejegyzésből a vietnami háború egyik amerikai napalmtámadása után készült világhírű fotót.

Deutsch: soha nem volt olyan alacsony az internet áfája, mint jövőre lesz

09.09.2016 | Budapest - Soha nem volt olyan alacsony az internetszolgáltatás általános forgalmi adója (áfa) Magyarországon, mint amilyen 2017-től lesz - közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Tállai András: még szigorúbban lép fel a NAV a tiltott on-line szerencsejáték-oldalakkal szemben

09.09.2016 | Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezentúl nemcsak a tiltott online szerencsejátékot szervezőkkel szemben lép fel, de az illegális oldalak népszerűsítésében, reklámozásában részt vevők is szigorú, akár büntetőjogi szankcióra is számíthatnak - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára pénteken az MTI-nek.

NFM: idén ősszel újabb informatikai pályázat jelenik meg a vállalkozásoknak

08.09.2016 | Budapest - Idén ősszel újabb informatikai pályázat jelenik meg a mikro-, kis és közepes vállalkozások számára, amellyel összesen 17,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból, illetve 21,9 milliárd forintnyi kedvezményes hitelből fejleszthetik az infokommunikációs és távközlési - (IKT)eszköztárat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

Uniós szóvivő: felszámolta a roamingdíjakat az Európai Bizottság

07.09.2016 | Brüsszel - Az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője szerint az EB hétfőn bejelentett javaslata értelmében "2017 júniusától nem kell roamingdíjat fizetni, a roamingdíjakat az Európai Bizottság felszámolta".
Videó: A GPS tudott egy rövidebb utat, egy bandaháború közepébe csöppentek

Videó: A GPS tudott egy rövidebb utat, egy bandaháború közepébe csöppentek

07.09.2016 | Boston - A Waze a világ egyik leghasznosabb GPS-applikációja, és bár többnyire azt is jelzi, ha egy vezető fél percre félreáll az út mellé, olyan opció sajnos nincs benne, hogy jelezni lehessen: ezen a környéken épp lövöldöznek. Az alábbi bostoni hölgy sem tudhatta, hogy mikor a GPS tudott egy „rövidebb utat”, egy bandaháború közepére kerül.
Megvakítva

Megvakítva

06.09.2016 | Az egész olyan, mint egy rémálom: emberek imbolyognak egy üres szobában, és mintha csak árnyalakjai lennének a való világnak. Kezükkel furamód hadonásznak, vagy éppen mozgatnak valamit, hozzávezetékelve egy számítógéphez. Matyasovszki József jegyzete.
A protestáns egyházak nagy alakjait bemutató GIF-kampányt indít a Reformáció Emlékbizottság

A protestáns egyházak nagy alakjait bemutató GIF-kampányt indít a Reformáció Emlékbizottság

05.09.2016 | Budapest - A protestáns egyházak nagy alakjait bemutató GIF-kampányt indít a reformáció közelgő 500. évfordulójára a Reformáció Emlékbizottság - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Megpróbálták feltörni a bécsi repülőtér számítógépes rendszerét

05.09.2016 | Bécs - Sorozatos hackertámadást védett ki pénteken a Bécs közelében fekvő schwechati repülőtér számítógépes rendszere, nem zárható ki politikai indíttatásból elkövetett akció sem - közölte hétfőn a Kurier című osztrák lap.

Visszahívják az összes Galaxy Note 7-et

05.09.2016 | A töltés közben kigyulladó vagy felrobbanó akkumulátorok miatt leállítja a Galaxy Note 7 okostelefonok eladását, és kicseréli a már értékesített telefonokat a Samsung – jelentette be a vállalat múlt pénteken.
Watson lenyűgözte a nézőket

Watson lenyűgözte a nézőket

05.09.2016 | Ki tudna jobb előzetest készíteni egy mesterséges emberről szóló filmhez, mint a mesterséges intelligencia?

Szombaton és vasárnap már a Windows 10 az úr

05.09.2016 | Trónfosztás: az otthoni PC-ken már inkább az új verzió fut Amerikában.
Az igazság az Instagram-fotók mögött

Az igazság az Instagram-fotók mögött

03.09.2016 | Nem mindig úgy fest a konyha, ahogy látjuk. 

Oracle: a felhő-technológia kiaknázásához új döntéshozatali kultúra kell

03.09.2016 | Budapest - A felhő-technológiában rejlő teljes üzleti és gazdálkodási potenciál kiaknázásához kultúraváltásra van szükség a cégek informatikai döntéshozatali folyamatában - állapítja meg az Oracle MTI-hez eljuttatott tanulmánya.
Előző
123456  
 hirdetés