Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntött a munkavállalók többsége

Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntött a munkavállalók többsége

20.04.2019 | Budapest - Bár a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került a SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát - derül ki a BDO Magyarország legfrissebb összegzéséből.
Debreceni siker az agrár OTDK-n

Debreceni siker az agrár OTDK-n

18.04.2019 | Debrecen - A Debreceni Egyetem hallgatói nyerték a legtöbb díjat a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciójában. A Gazdaságtudományi és az agrárkar tehetségei összesen 23 dobogós helyezést és 14 különdíjat szereztek a tudományos fórumon.

A lakáspiac lendülete és az emelkedő jövedelmek felpörgetik az iparcikkek forgalmát

3 órája | Budapest - A kiskereskedelem átlagos növekedési ütemét jelentősen meghaladja a nagyobb értékű iparcikkek forgalmának bővülése, ennek oka szakértők szerint elsősorban a jövedelmek emelkedése és a lakáspiaci fellendülés.

Győrffy Balázs: unión kívüli import élelmiszerek beáramlását hozhatja az agrártámogatások csökkentése

18.04.2019 | Sárbogárd - Amennyiben az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásai csökkennek, az meg fog mutatkozni az élelmiszerárakban, s az Európai Unión kívüli import élelmiszerek beáramlását eredményezheti - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke csütörtöki sárbogárdi sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály: Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot

18.04.2019 | Budapest - A következő években is Közép-Kelet-Európa lehet a kontinens növekedési motorja, ennek is köszönhető, hogy Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Csiang Csien-csinggel, a Kína-Közép-Kelet-Európa tőkebefektetési alap (SINO-CEE Fund) elnökével folytatott tárgyalását követően a szaktárca csütörtöki közleménye szerint.
Gyors megtérülést eredményezett Debrecen topkategóriás irodaháza

Gyors megtérülést eredményezett Debrecen topkategóriás irodaháza

18.04.2019 | Debrecen - Igazolta a hozzá fűzött reményeket a régió egyetlen „A+” kategóriás irodaház-fejlesztése, a Forest Offices Debrecen.
Helyettes államtitkár: az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van

Helyettes államtitkár: az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van

18.04.2019 | Debrecen - Az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van - mondta az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Moszkva leállítja az energiahordozók exportját Ukrajnába

18.04.2019 | Moszkva - Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába, válaszul az ellene Kijev által bevezetett legújabb szankciókra - jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Gorkiban, a csütörtöki kormányülésen.
Alakítsuk együtt Debrecen Smart City stratégiáját!

Alakítsuk együtt Debrecen Smart City stratégiáját!

18.04.2019 | Debrecen - Az EDC Debrecen kezdeményezésére, az eddig megvalósult projektekre alapozva készül Debrecen új Smart City stratégiája, melynek célja támogatni a városi jólét és életminőség javításának megvalósítását.

PM: digitalizációs és felnőttképzési javaslatokat tett a versenyképességi tanács

18.04.2019 | Budapest - A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) több mint kétéves működése eredményes, a testület több versenyképességi javaslatát is elfogadta a kormány, jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az NVT ülésén - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön az MTI-vel.

Palkovics: valós képzési igényeket kiszolgáló, új felnőttképzési rendszer jön létre

18.04.2019 | Budapest - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Nemzeti Versenyképességi Tanács csütörtöki ülésén a felnőttképzés keresletvezérelt módon történő, innovatív átalakítását javasolta, hogy a képzések jobban kövessék a vállalatok és a magyar munkavállalók képzési igényeit - tájékoztatta az innovációs és technológiai miniszter az MTI-t az ülést követően.
A félmilliós agglomeráció közepén

A félmilliós agglomeráció közepén

18.04.2019 | Berettyóújfalu - Muraközi István: Aki Berettyóújfaluban telepszik le és gyermeket vállal, úgy érezzük, nem vállal kockázatot. Interjú Berettyóújfalu polgármesterével.

Megállapodott a HungaroControl és a szakszervezet

17.04.2019 | Budapest - Megállapodott egymással a HungaroControl és az irányítókat képviselő CONTROL Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete, így elmarad az április 23-ától tervezett határozatlan idejű sztrájk.
Szijjártó: új alapokra helyezik a magyar-brazil kapcsolatokat

Szijjártó: új alapokra helyezik a magyar-brazil kapcsolatokat

17.04.2019 | Budapest - Teljesen új alapokra helyezik a magyar-brazil külpolitikai és gazdasági kapcsolatokat, Magyarország nagyobb figyelmet szentel Brazíliának - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.
Tömegre számítanak a piacon; az árak hasonlóak, mint tavaly

Tömegre számítanak a piacon; az árak hasonlóak, mint tavaly

17.04.2019 | Debrecen - A különböző méretű tojások darabára között akár 15 forint különbség is lehet.

Az EP élelmiszerbiztonságot fokozó szabályt fogadott el

17.04.2019 | Brüsszel/Strasbourg - Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén az unió élelmiszerbiztonságra vonatkozó kockázatértékelési eljárásának megbízhatóságát, átláthatóságát fokozó és objektivitását biztosító új szabályokat fogadott el, hogy a kedvezőtlen vizsgálati eredménnyel szolgáló jelentések nyilvánosságra hozatalát a jövőben ne lehessen titokban tartani - közölte az uniós parlament szerdán.
Szijjártó: évről évre rekordot dönt a magyar export

Szijjártó: évről évre rekordot dönt a magyar export

17.04.2019 | Budapest - A magyar export 2014 óta minden évben megdöntötte korábbi rekordját - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országos Bírósági Hivatallal (OBH) kötött külgazdasági együttműködési megállapodás aláírásakor tartott sajtótájékoztatón, Budapesten szerdán.
Szijjártó: a kutatás-fejlesztésre alapozott tudásintenzív beruházások játsszák a a jövőben a főszerepet a gazdaságban

Szijjártó: a kutatás-fejlesztésre alapozott tudásintenzív beruházások játsszák a a jövőben a főszerepet a gazdaságban

17.04.2019 | Budapest - A magyar gazdaság gyakorlatilag elérte a teljes foglalkoztatás határát, ezért a jövőben a kutatás-fejlesztésre alapozott, úgynevezett tudásintenzív beruházások játsszák a főszerepet - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán, szerdán Budapesten.

Az Európai Unió 20 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki vámokat a Boeing-ügyben

17.04.2019 | Brüsszel - Nagyjából 20 milliárd dollárnyi amerikai termékre vethet ki importvámokat az Európai Unió a Boeing repülőgépgyártónak nyújtott, tiltott, washingtoni támogatások miatt - jelentették be szerdán Brüsszelben.

AM: közép-európai összefogásnak köszönhetően fel lehet lépni a kettős minőségű élelmiszerekkel szemben

17.04.2019 | Budapest - Sikeres volt a V4-országok (Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia) és más közép-európai tagállamok összefogása, mert közösen elérték, hogy az Európai Bizottság módosította a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelvet, ami lehetővé teszi a termékek kettős mércéjével szembeni fellépést - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán az MTI-vel.

PM-államtitkár: a kormány támogatja a rugalmas foglalkoztatási formákat is

17.04.2019 | Gyöngyös - A 2014 és 2020 közötti programozási időszakban a kormány a rugalmas foglalkoztatás ösztönzésével is elősegíti az atipikus foglalkoztatási formák széleskörű elterjedését - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Gyöngyösön.
Van, ahol nagy a baj a méhészetben - Kérdéses, lesz-e idén akácméz megyénkben

Van, ahol nagy a baj a méhészetben - Kérdéses, lesz-e idén akácméz megyénkben

17.04.2019 | Miskolc - Komplett családok is odavannak, a hivatali vizsgálat igyekszik feltárni az okokat.
Mélyebb lett a szakadék a tulaj és a bérlő között

Mélyebb lett a szakadék a tulaj és a bérlő között

17.04.2019 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Gyűrűzik az ingatlan­drágulás: egekbe szökik az albérletek ára is.

A köztársasági elnök a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé nevezte ki Patai Mihályt

17.04.2019 | Budapest - Áder János köztársasági elnök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökévé nevezte ki Patai Mihályt szerdán Budapesten.
Helyben a helyit: új feldolgozót avattak Körösszakálban

Helyben a helyit: új feldolgozót avattak Körösszakálban

17.04.2019 | Körösszakál - A termőföldtől az asztalig – szó szerint ezt valósította meg az elmúlt évek tudatos fejlesztésével az országhatár menti település közfoglalkoztatási programja, benne hangsúlyos szerepben a mezőgazdasággal. A program – mely talajmintavétellel kezdődött 2015-ben, s bogyósok, gyümölcsfák telepítésével, majd hűtőházak építésével folytatódott – a kedden átadott zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemmel teljesedett ki.

Tovább emelkednek a lakásárak az Árminimum.hu elemzése szerint

17.04.2019 | Budapest - Tovább emelkednek a lakásárak vidéken és a fővárosban egyaránt az Árminimum.hu idei első negyedéves elemzése szerint, mivel csökken a kínálat.
Húsvét - Az éves tojásmennyiség 10-11 százalékát adják el az ünnep előtti hetekben

Húsvét - Az éves tojásmennyiség 10-11 százalékát adják el az ünnep előtti hetekben

17.04.2019 | Budapest - A húsvéti tojásfogyasztás évente átlagosan mintegy 270-280 millió darab, ami az éves fogyasztás 10-11 százaléka - közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) mezőgazdasági titkára az MTI érdeklődésére.
ITM: nem kell kicserélni a vásárlók könyvét az üzletekben

ITM: nem kell kicserélni a vásárlók könyvét az üzletekben

17.04.2019 | Budapest - Nem kell kicserélni a vásárlók könyvét az üzletekben. Az új uniós adatvédelmi előírások miatt módosulnak ugyan a vásárlók könyvével kapcsolatos szabályok, azonban a gyakorlatban ez mindössze annyit jelent, hogy a fogyasztók a jövőben már nem láthatják egymás bejegyzéseit és adatait - hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdai közleményében.
Drágultak az üzemanyagok

Drágultak az üzemanyagok

17.04.2019 | Budapest - A Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.
A NAV 85 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt az első negyedévben

A NAV 85 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt az első negyedévben

17.04.2019 | Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 85 adózónál tárt fel jelentős összegű adóhiányt az első negyedévben, közülük 52 társaság, 33 magánszemély - derül ki a hivatal honlapján közzétett, 2019. március 29-ei állapotot tükröző adatokból.

A NAV közzétette a májusban elszámolható üzemanyagárakat

17.04.2019 | Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban májusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Paksi bővítés - A Roszatom dolgozik a létesítési engedélyhez szükséges tervdokumentáció elkészítésén

16.04.2019 | Szocsi - A Roszatom dolgozik a Paks II. beruházás létesítési engedélyének megszerzéséhez szükséges tervdokumentáció elkészítésén - mondta Kirill Komarov, a Roszatom első vezérigazgató helyettese kedden Szocsiban, a Atomexpo 2019. nemzetközi atomenergetikai fórum és kiállítás záró sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre.
Szijjártó: 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást hoz Magyarországra a Pepco

Szijjártó: 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást hoz Magyarországra a Pepco

16.04.2019 | Budapest - A Pepco csaknem 27,2 milliárd forintos logisztikai beruházást telepít Magyarországra, hogy a régió valamennyi országát kiszolgálhassa a Pest megyei Gyálról - közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a Pepco beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján.
Kutató diákok konferenciája

Kutató diákok konferenciája

16.04.2019 | Debrecen - Minden korábbinál több résztvevővel rendezik meg az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi szekcióját keddtől csütörtökig a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán.
FruitVeB: kedvezett a veteményeseknek és a gyümölcsösöknek a hétvégi csapadék

FruitVeB: kedvezett a veteményeseknek és a gyümölcsösöknek a hétvégi csapadék

16.04.2019 | Budapest - Az elvetett zöldségmagok kikelését és a gyümölcsök virágzását segítette a hétvégén esett csapadék, ugyanakkor az közel sem biztosította a szükséges mennyiséget - közölte Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az MTI érdeklődésére.

Varga: Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből!

16.04.2019 | Budapest - A kormány azt szeretné elérni, hogy Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből - mondta a pénzügyminiszter az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika-tudományi Szekciójának megnyitóján, kedden Budapesten, az Óbudai Egyetemen.
A magyarok több mint fele készpénzzel fizet egy felmérés szerint

A magyarok több mint fele készpénzzel fizet egy felmérés szerint

16.04.2019 | Budapest - Magyarországon még mindig népszerű a készpénzhasználat, mivel az emberek több mint fele napi szinten készpénzzel fizet - derül ki az Intrum követeléskezelő fizetési szokásokról szóló reprezentatív kutatásából.

AM: a gazdálkodók uniós támogatásának összhangban kell lennie a környezetvédelmi követelményekkel

15.04.2019 | Budapest - A mezőgazdasági ágazatnak is hozzá kell járulnia a környezetvédelmi szempontok érvényesüléséhez, és a klímaváltozás elleni küzdelemhez, azonban megfelelő egyensúlyt kell találni az új Közös Agrárpolitika (KAP) környezetvédelmi ambíciószintje és a rendelkezésre álló uniós források nagysága között - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára hétfőn, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács luxemburgi ülésén.

Magyar-orosz szándéknyilatkozatokat írtak alá az Atomexpón

15.04.2019 | Szocsi - Szándéknyilatkozatokat írt alá az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt., valamint a Dunaújvárosi Egyetem és a Rusatom Nemzetközi Hálózat hétfőn Szocsiban, a XI. Atomexpón.
Dízelbotrány - Vádat emeltek Németországban a Volkswagen-csoport volt vezetője ellen

Dízelbotrány - Vádat emeltek Németországban a Volkswagen-csoport volt vezetője ellen

15.04.2019 | Berlin - Vádat emelt hétfőn a németországi Braunschweig ügyészsége a Volkswagen-csoport (VW) volt vezetője, Martin Winterkorn ellen az autógyártó társaság 2015-ben kirobbant dízelbotránya miatt.

Vida József érdekeltségébe kerülhet a TV2 médiacsoport

15.04.2019 | Budapest - A médiapiacon bővítené magán üzleti érdekeltségeit Vida József; az üzletember hétfőn az MTI-vel közölte, hogy megbízottjai útján előrehaladott tárgyalásokat folytat a TV2 Média Csoport Zrt. megvásárlásáról.

Varga Mihály: az itt működő német cégek szerint stabil és jó a magyar gazdasági környezet

15.04.2019 | Budapest - A magyar gazdaság tavalyi, kiemelkedő, 5 százalékos gazdasági növekedése is megalapozta, hogy az itt működő német cégek stabilnak és jónak tartják a magyar gazdasági környezetet - mondta a pénzügyminiszter a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) hétfői rendezvényén, Budapesten, ahol a kamara 2019. évi konjunktúrajelentését mutatták be.

Húsvét - KSH: fejenként több mint 26 ezer forintot költöttek élelmiszerre a magyarok tavaly húsvétkor

15.04.2019 | Budapest - A magyarok a havi átlagos kiadásnál 4 százalékkal többet, fejenként 26 482 forintot költöttek tavaly húsvétkor élelmiszerekre és alkoholmentes italokra - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Figyelmeztető sztrájk lehet szerdán a légiforgalmi irányítóknál

15.04.2019 | Budapest - Kétórás figyelmeztető sztrájkot tart a szakszervezet a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt-nél szerdán, ha addig nem születik megállapodás a felek között, a munkabeszüntetés a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér induló és érkező forgalmát, valamint a Magyarország felett átrepülő forgalmat is érintheti, kisebb késéseket eredményezhet - közölte a társaság az MTI megkeresésére.
Fokozottan ellenőrzi az erdei faválasztékot szállítókat a Nébih

Fokozottan ellenőrzi az erdei faválasztékot szállítókat a Nébih

15.04.2019 | Budapest - Fokozottan ellenőrzi a jövőben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az erdei faválasztékot szállítókat az esetleges visszaélések felszámolása érdekében - hívta fel a hivatal a figyelmet honlapján hétfőn.
Előző
123456