Videó: Kétszer annyi pénzt keresnek az ország nyugati felében élők, mint a keletiek

Videó: Kétszer annyi pénzt keresnek az ország nyugati felében élők, mint a keletiek

3 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Majdnem kétszer annyit keresnek az ország nyugati felében élők, mint a keletiben - az átlagfizetések alapján - derült ki az rtl.hu riportjából. 1
Ellenkezünk, így vagyunk

Ellenkezünk, így vagyunk

5 órája | Tisztelt Gúr Nándor, MSZP-s országgyűlési képviselő! Ne tessék azon akadékoskodni, hogy a kormány ebben az évben 40 milliárd forintot von ki a közfoglalkoztatásból, és ezzel 50 ezer fővel apasztja a közfoglalkoztatottak számát! Kovács Zsolt jegyzete.

Kábé és valahogy

2 órája | Van az úgy, hogy nem jön ki. Mi? Az, hogy a hivatal szerinti átlag több mint 260 ezer forint bruttó. Mármint az átlagbér itthon. Ez kábé úgy jön ki, ha nem mondjuk, kiknek a bérét vesszük a Kelet-Magyarországiakkal, és talán akkor ennyi az annyi. A nagyon sok, meg a szégyenteljesen kevésből összejön. Kábé. Juhász-Léhi István írása.

Bizalom az adatokban

2 órája | Bizakodó most a magyar. Legalábbis ez derül ki a GKI Gazdaságkutató felméréséből. A kutatás az ipar, ezen belül külön az építőipar, a kereskedelem, a szolgáltató szféra és – nem utolsó sorban – a lakosság várakozásait kíséri figyelemmel. Szaniszló Bálint írása.

Bánki Erik: a hét végéig minden uniós pályázatot kiírnak

2 órája | Budapest - A hét végéig minden uniós pályázatot kiírnak, 2020-ig mintegy 9 ezer milliárd forintot kap EU-forrásokból az ország, nagyjából 3 ezer milliárd forintot pedig az állami költségvetésből tesz hozzá a kormány - mondta Bánki Erik (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Befektetési céllal vagy saját használatra?

5 órája | Debrecen - Debrecenben egymást érik az új társasházak. Ez már a csok hatása, vagy valami egészen más?

Vállalkozók nyugdíjreményei

6 órája | Budapest - Az önállóság miatt náluk különösen fontos a megfelelő tervezés – állítják a hozzáértők.
Irdatlan sok hajdú-bihari cég dőlt be az elmúlt két hétben

Irdatlan sok hajdú-bihari cég dőlt be az elmúlt két hétben

6 órája | Hajdú-Bihar - Közöljük a felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek legfrissebb, 2017. 10-12. heti listáját.

Szabó Tünde: a TAO hosszú távú, kiszámítható jövőt biztosít a teljes sportágazatban

19 órája | Budapest - Az Európai Bizottság határozata értelmében újabb hat évre, 2023. június 30-ig működhet a TAO, így biztosítva tervezhető, kiszámítható jövőt a sportfinanszírozásban - nyilatkozta Szabó Tünde sportállamtitkár az MTI-nek hétfőn.
Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

19 órája | Budapest - Csökkenti bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Új programot indít az EU a fiatalok unión belüli utazásának támogatására

19 órája | Brüsszel - Új programot indít az Európai Bizottság a fiatalok mobilitásának támogatására, az ingyenes Interrail vasúti bérlet ötletére épülő kezdeményezés segítségével, egyénileg vagy csoportosan legalább ötezren utazhatnak majd díjmentesen egyik uniós tagállamból a másikba - jelentette be hétfőn a brüsszeli testület.

OGY - Lázár: március végéig kiírják a teljes uniós keretre a pályázatokat

19 órája | Budapest - Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a hónap végéig az összes, 2014 és 2020 közötti uniós forrásra kiírják a pályázatokat, a rendelkezésre álló 8900 milliárd forint 53 százalékát már lekötötték.

OLAF-jelentés - Aba Botond nem tud arról, hogy bárkit korrumpáltak volna

20 órája | Budapest - Nem tud arról Aba Botond, hogy bárkit korrumpáltak volna a 4-es metró beruházása során. A BKV volt vezérigazgatója kész vagyonosodási vizsgálatot indítani maga és a családtagjai ellen.
Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken és a Csíki Sör Manufaktúra

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken és a Csíki Sör Manufaktúra

7 órája | Kolozsvár - Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé hétfőn a közösségi oldalán.

Újra meghirdeti ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt.

20 órája | Budapest - Másodszor hirdeti meg ösztöndíjprogramját a Diákhitel Központ Zrt., a tizennégy nyertes havi 70 ezer forintot kap a 2017/18-as tanévben, a jelentkezési határidő május 26-a - jelentette be a társaság vezérigazgatója hétfőn Budapesten tanulók előtt, egy tehetségnapi rendezvényen.
Két hónap csúszás a közbeszerzési eljárásban

Két hónap csúszás a közbeszerzési eljárásban

22 órája | Debrecen - „A kivitelező kiválasztására irányuló eljárás 2. számú korrigenduma (módosító hirdetmény – a szerző) 2017. február 17-én megjelent meg, ebben az ajánlattételi határidő 2017. április 12-re módosult.” Ezt a szűkszavú választ kaptuk a beruházó NIF Zrt. kommunikációs igazgatójától, Karcagi Orsolyától a főpályaudvar kivitelezésére vonatkozó kérdésünkre.
Videó: 600 millió forintos kormányzati támogatásból épül csúszdapark Mezőkövesden

Videó: 600 millió forintos kormányzati támogatásból épül csúszdapark Mezőkövesden

22 órája | Mezőkövesd - Augusztusra készülhet el az az öt csúszdából álló park a Zsóry Fürdő területén, amelyre 600 millió forintos állami támogatást kapott a mezőkövesdi önkormányzat.
HENT: az engedély nélküli szoftverek növelik a vírusok kockázatát

HENT: az engedély nélküli szoftverek növelik a vírusok kockázatát

1 napja | Budapest - Nemzetközi kutatások kimutatták, hogy az engedély nélküli szoftverhasználat összefügg a rosszindulatú programok (vírus, trójai faló, zsaroló vírus) okozta károsodással, ugyanis minél több licenc nélküli szoftvert használnak a vállalkozások, annál nagyobb az esélye, hogy a cégek számítógépei vírusfertőzést kapnak - mondta a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) infokommunikációs munkacsoportjának tagja hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az MNB 45 millió forintos bírságot szabott ki az Aegon Biztosítóra

20 órája | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 45 millió forint bírságot szabott ki az Aegon Biztosítóra a nem megfelelő eljárások, a biztosítási szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt. Az Aegon Magyarország tudomásul vette a döntést.
8 gif arról, milyen újnak lenni egy munkahelyen

8 gif arról, milyen újnak lenni egy munkahelyen

20 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy új állás elfogadása fantasztikus érzés. Végre megtérül az összes erőfeszítésünk, amit az álláskeresésbe tettünk.
Nem küld el ezreket a Teva?

Nem küld el ezreket a Teva?

1 napja | Budapest, Debrecen - A generikus gyógyszereket gyártó cég kommunikációs igazgatója média spekulációról beszél.
Projektszemlélet az egyéni élet sikerének titka

Projektszemlélet az egyéni élet sikerének titka

1 napja | Projektszemléletben éljük az életünket, és minden apró lépést megtervezünk, felkészülünk rá, lépésről lépésre, lépcsőfokról lépcsőfokra érjük el a kitűzött céljainkat, ami lehet magánéleti és üzleti cél egyaránt.
Üvegszilánkot találtak egy Magyarországon is forgalmazott chiliolajos gombakonzervben

Üvegszilánkot találtak egy Magyarországon is forgalmazott chiliolajos gombakonzervben

26.03.2017 | Budapest - Üvegszilánkot talált egy németországi vásárló a LaoGanMa márkájú, chiliolajban tartósított gombakonzervben, a termékből Magyarországra is került, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy a konzerveket vigyék vissza a vásárlás helyére.
Videó: Az áfacsökkentés drágulást hozott

Videó: Az áfacsökkentés drágulást hozott

20 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Lenyelték az áfacsökkentést a vendéglősök. Nemhogy olcsóbbak lennének az éttermek, hanem 3%-kal drágultak, és már 2%-ot vesztettek is a forgalmukból. Mindez a statisztikai hivatal legfrissebb adataiból derül ki.

Minden eddiginél több, 187 országban aludtak ki a fények a Föld Órája alkalmából

26.03.2017 | Budapest - Rekordszámú, 187 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája akció, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás negatív hatásaira. Budapesten fejlámpás túrával tették emlékezetessé az estét a Normafánál - tájékoztatta az MTI-t vasárnap a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.
A magyar pusztán is jól lehet nevelni a struccot

A magyar pusztán is jól lehet nevelni a struccot

1 napja | Hajdú-Bihar - A hazai fogyasztás felfuttatásával szeretnének kikerülni a válságból a struccosok.
Megkezdődött a nyári időszámítás

Megkezdődött a nyári időszámítás

26.03.2017 | Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Megkezdődött a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kellett átállítani. A módosítás miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is.
Hét bank 30 százalékkal növeli a bankkártya-elfogadóhelyek számát

Hét bank 30 százalékkal növeli a bankkártya-elfogadóhelyek számát

25.03.2017 | Budapest - Csaknem 30 százalékkal növeli hét bank a bankkártya-terminálok számát a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Magyarországon a lakóépületek 80 százaléka energiahatékonysági szempontból nem megfelelő

25.03.2017 | Budapest - Magyarországon a lakóépületek 80 százaléka energiahatékonysági szempontból nem megfelelő, az elpazarolt energia a falakon, az ablakon, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik, miközben csak a tető hőszigetelésével a fűtésszámla 10 százaléka is megspórolható - olvasható a szigetelőanyagokat gyártó Knauf Insulation és a Tető Építők Egyesülete közös közleményében.
Még tovább nőtt az érdeklődés belföldi szálláshelyeink iránt

Még tovább nőtt az érdeklődés belföldi szálláshelyeink iránt

25.03.2017 | Debrecen - Minden igényt kielégítő utazásiajánlat-mustra zajlik három napon át a Nagyerdei Stadionban található Hallban.

Médiatanács: 220 ezer forintos bírságról döntött a hatóság

24.03.2017 | Budapest - A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 220 ezer forint bírsággal sújtotta a Magyar Katolikus Rádió Alapítvány üzemeltette Szent István Rádiót, mert a médiaszolgáltató január 2-8. közötti törökszentmiklósi adása közben többek között eltért a hálózatos műsorstruktúrától, négy százalékkal alulteljesítette a szöveg napi saját műsoridőhöz vállalt 60 százalékos arányát - áll az NMHH által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

Módosították a német autópályadíjról szóló szabályokat

24.03.2017 | Berlin - A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken módosította a külföldi autósokat is terhelő úthasználati díj szabályait. Az ellenzék és több tartomány elutasítja a kormánypárti frakciók szavazataival elfogadott törvényt, amely várhatóan nem lép életbe a jelenlegi, szeptemberig tartó ciklusban.
Védőhálót a tyúkok feje fölé!

Védőhálót a tyúkok feje fölé!

24.03.2017 | Hajdú-Bihar - Az országos főállatorvos hazánk egész területére elrendelte a baromfik zártan tartását. Vajon meddig?

FM: fokozottan ellenőrzik a Brazíliából származó húsokat a magyar határállomásokon

24.03.2017 | Budapest - A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos - hasonlóan uniós kollégáihoz - miután a brazil hatóságok súlyos szabálytalanságokat tártak fel a múlt héten az ország legnagyobb húsfeldolgozó vállalatainál - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI érdeklődésére pénteken.
A turisztikai ágazatban is központ akar lenni Debrecen

A turisztikai ágazatban is központ akar lenni Debrecen

24.03.2017 | Debrecen - A turisztikai ágazatban is a keleti régió központja akar lenni Debrecen - mondta a 27. debreceni utazási vásár megnyitóján a város alpolgármestere.
Az állattenyésztés kihívásairól adtak elő a Kossuth-gyakorlóban

Az állattenyésztés kihívásairól adtak elő a Kossuth-gyakorlóban

24.03.2017 | Debrecen - A népesség gyarapodása miatt növekedő élelmiszerigényről és a biotechnológia forradalmi szerepéről is beszélt Jávor András rektorhelyettes a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorlójának tehetséggondozó programsorozatában.

Beperelte a Heinekent a Szorakész és a Szava

24.03.2017 | Budapest - Beperelte a Heinekent a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) a Szabadságvédő Alapítvány (Szava) jogvédő támogatásával a Fővárosi Törvényszéken pénteken, mert álláspontjuk szerint sérti az áldozatokat a sörgyártó termékein található vörös csillag.

Fónagy János: áprilisban kaphatják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók

24.03.2017 | Budapest - Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.
A medvehagyma gyűjtésének szabályira hívja fel a figyelmet a Nébih

A medvehagyma gyűjtésének szabályira hívja fel a figyelmet a Nébih

24.03.2017 | Budapest - A medvehagyma gyűjtése engedélyhez kötött, és mivel élelmiszernek minősül, ezért árusításkor ugyanazok az általános jelölési, nyomon követési előírások vonatkoznak rá, mint a termesztett zöldségekre, gyümölcsökre - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Sajószöged költségvetéséről döntöttek

24.03.2017 | Sajószöged - Sajószöged Községi Önkormányzat Képviselő-testülete csütörtök délutáni ülésén fogadta el a település ez évi költségvetését, amely stabilan biztosítja az egész éves működést. Elfogadták az intézmények térítési díjáról szóló önkormányzati rendeletet és döntöttek egy, az önkormányzat tulajdonában lévő telep értékesítéséről.
Vízgazdálkodási programot indít a Miskolci Egyetem kutatócsoportja

Vízgazdálkodási programot indít a Miskolci Egyetem kutatócsoportja

24.03.2017 | Budapest, Miskolc - Innovatív vízgazdálkodási kutatási programot indít a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében, a 677 millió forint költségvetésű projekt 100 százalékos vissza nem térítendő európai uniós támogatást kap - jelentette be Madarász Tamás, az INNOVÍZ projekt felelőse csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

24.03.2017 | Budapest - Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, amely október utolsó vasárnapjáig tart. Az órákat vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell állítani, ezzel a módszerrel Magyarország 1980 óta spórol energiát.

Új kihívások előtt a magyar mezőgazdaság

24.03.2017 | Budapest - Érdemes lehet a gazdának a jobb minőségű tárolást és minőségmegőrzést választani.

Adóemeléstől rettegnek az építőiparban

24.03.2017 | Budapest - Az 5 százalékos áfakulcs véglegesítésével enyhíthetne a kormány a kapacitásgondokon.
Szándékosan alulfizetik a nőket

Szándékosan alulfizetik a nőket

24.03.2017 | Nyíregyháza - Egy nőnek 20 százalékkal kell többet dolgoznia ugyanannyi fizetésért, mint egy férfinak.
Előző
123456  
 hirdetés