Országossá is válhat a debreceni gyakorlat

Országossá is válhat a debreceni gyakorlat

12 órája | Debrecen - A tanárok megismerték a cég elvárásait, csökkentve a szakadékot a végzettek képességei és a piac igényei között.
Felújítás a Pallagi úti Idősek Házában

Felújítás a Pallagi úti Idősek Házában

14 órája | Debrecen - Csaknem 1 milliárdba kerülne a teljes rekonstrukció, de ennyi egyelőre nincs.

Mabisz: a magyarországi biztosítók megbízhatóan működnek

7 órája | Budapest - A magyarországi biztosítók a nemzetközileg előírt követelményeknél szigorúbb elvárásoknak is megfelelnek, biztonságosan működnek - mondta Horváth Gyula, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénzügyi szekciójának elnöke szerdán Budapesten, sajtóbeszélgetésen.

KSH: 150 éves a hivatalos magyar statisztika

8 órája | Budapest - A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a hivatalos magyar statisztika fennállásának 150. évfordulóját ünnepli, a kiegyezéssel párhuzamosan jött létre a magyar nemzeti és állami intézményrendszer - mondta Vukovich Gabriella, a KSH elnöke szerdán Budapesten, az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen.
NAV: a külföldön nyaralóknak érdemes tájékozódniuk a vámszabályokról

NAV: a külföldön nyaralóknak érdemes tájékozódniuk a vámszabályokról

14 órája | Röszke - A külföldön nyaralóknak indulás előtt érdemes tájékozódniuk az érvényes vámszabályokról - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője szerdán Röszkén.

Kockázatkezelési hiányosságok miatt 35 millió forintra bírságolta az OTP Alapkezelőt az MNB

15 órája | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 35 millió forint bírságot szabott ki az OTP Alapkezelőre a társaságnál feltárt kockázat-, likviditás- és befektetéskezelési jogsértések miatt; a feltárt hiányosságoknak nem volt negatív hatása a pénzügyi intézményrendszer tagjaira és a befektetőkre - írja az MTI-nek szerdán megküldött közleményében a jegybank.
Sokaknak 6-8 ezer forinttal is nőhet a törlesztőrészlet

Sokaknak 6-8 ezer forinttal is nőhet a törlesztőrészlet

15 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Átlagosan 6-8 ezer forinttal emelkedik hetvenezer volt devizahiteles havi törlesztője, miután lejár az árfolyamgátas szerződésük - ezt közölte a jegybankelnök az MSZP frakcióvezetőjének kérdésére. Matolcsy György szerint ugyanakkor a bérnövekedés érdemben tompítja majd a drágulás hatását az adósoknál.
Nyárias jelleget öltött az időjárásunk

Nyárias jelleget öltött az időjárásunk

15 órája | Debrecen - A szabadföldi munkák végzéséhez mondhatni ideális volt az elmúlt hét időjárása. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaságból.

Tankönyvek gyártása az Alföldi Nyomdában

16 órája | Debrecen - A fejlesztés eredményeként még tovább javul a késztermék minősége.
Megugrott a nyaralók ára

Megugrott a nyaralók ára

16 órája | Budapest - Nincs mostanság könnyű helyzetben az, aki szeretne hétvégi házat vásárolni.

Nébih: egy hét maradt a felügyeleti díj bevallására

17 órája | Budapest - Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerláncban szereplőknek a felügyeletidíj-bevallást - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szerdai közleményében.

Emelkedett az üzemanyagok ára

18 órája | Budapest - Emelte bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

A sztráda közelsége áldás és átok is lehet

20 órája | Hajdú-Bihar - Ami a befektetők szemében érték, az sok helyi kereskedő számára magát a végzetet jelentheti.

Manchesteri robbantás - A mobilszolgáltatók jóváírást adnak ügyfeleiknek

23.05.2017 | Budapest - A manchesteri események miatt a Magyar Telekom és a Vodafone minden, Nagy-Britanniában roamingoló ügyfele bruttó legfeljebb 10 ezer forint jóváírást kap meghatározott időszakra, a Telenor pedig egyedi elbírálás alapján alkalmaz jóváírást - közölték a távközlési szolgáltatók az MTI-vel kedden.

Távközlési szolgáltatók: az 5G gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes frekvencia

23.05.2017 | Budapest - A jelenleginél lényegesen gyorsabb, másodpercenként gigabites adatátvitelre képes mobilhálózat kiépítését, ezáltal az 5G minél gyorsabb bevezetését teszi lehetővé a 700 megahertzes (MHz-es) frekvencia a távközlési szolgáltatók szerint, ugyanakkor a hasznosításához kedvező szabályozás is szükséges.

Adószakértő: a régióban Magyarországon a legmagasabb az áfa és legalacsonyabb a nyereségadó kulcsa

23.05.2017 | Budapest - A kelet-közép-európai régió valamennyi országa a forgalmi és fogyasztási adókra helyezi a hangsúlyt, az általános forgalmi adó (áfa) Magyarországon a legmagasabb, ugyanakkor itt a legalacsonyabb a társasági nyereségadó - derült ki a Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat ötödik alkalommal megjelent Kelet-Közép-Európai Adókalauz 2017 (Mazars CEE TaxGuide 2017) című kiadványából.

Ausztriába csábítják a magyar vállalkozókat

23.05.2017 | Debrecen - A magas társasági adó ellenére mégis befektetőbarát környezet vár a határon túl.
Jó hír után jöhet a felújítás Martonyiban

Jó hír után jöhet a felújítás Martonyiban

23.05.2017 | Martonyi - Megtakarítást is jelent az energetikai modernizáció.
Várnak a sógorok: nyugati üzlet beindításához adtak tanácsot Miskolcon

Várnak a sógorok: nyugati üzlet beindításához adtak tanácsot Miskolcon

23.05.2017 | Miskolc - Minden információt megkaptak az érdeklődők az ausztriai cég­alapításhoz.

Tállai András: 430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat

23.05.2017 | Budapest - Több mint 430 ezren módosítás nélkül fogadták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített szja-bevallás tervezetet - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden az MTI-t.
Becsúszott néhány baki, de rendre leadták adóbevallásukat a miskolciak

Becsúszott néhány baki, de rendre leadták adóbevallásukat a miskolciak

23.05.2017 | Miskolc - Volt, aki hétfőn dél­előtt kért csomagot az adóbevallásához.
Munkaszüneti napok 2018-ban

Munkaszüneti napok 2018-ban

23.05.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Magyar Közlönyben megjelent a nemzetgazdasági miniszteri rendelet a jövő évi munkarendről, így most kiderül hány szombati munkanapunk és hány pihenőnapunk lesz 2018-ban.

Törlik a cégjegyzékből

23.05.2017 | Debrecen - Mire számíthat az a cégtulajdonos, aki határidőre elmulasztja a törzstőke emelését?

Matolcsy: az árfolyamgát programban részt vevő adósok 40 százalékának emelkedik a törlesztőrészlete

16 órája | Budapest - Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet - derül ki a jegybank elnökének írásos válaszából, amely a parlament.hu oldalon olvasható.

Az energetikai hivatal 50 millió forintra bírságolta az Elműt

22.05.2017 | Budapest - A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 50 millió forintra bírságolta az Elműt a behajtási költségátalány jogsértő alkalmazása miatt.

Rákossy Balázs: 50 milliárd forint jut hajdú-bihari fejlesztésekre

22.05.2017 | Debrecen - Hajdú-Bihar megye települései 50 milliárd forintot használhatnak fel a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) forrásaiból, eddig 30 milliárd forint odaítéléséről született döntés - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatón.

NGM: csökkent a devizaadósság aránya január-áprilisban

22.05.2017 | Budapest - A központi költségvetés devizaadóssága április végéig 67,0 milliárd forinttal 6323,5 milliárd forintra növekedett az elmúlt év végéhez képest. A nettó devizakibocsátás 55,7 milliárd, a forint gyengülése 11,3 milliárd forinttal növelte az állományt. A devizaadósság részaránya az év végi 24,6 százalékról 24,2 százalékra csökkent a teljes adósságon belül - közölte az államháztartás első négyhavi helyzetéről hétfőn kiadott jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

22.05.2017 | Budapest - Emeli bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
Szijjártó: innovációra van szükség a vetőmag ágazatban

Szijjártó: innovációra van szükség a vetőmag ágazatban

22.05.2017 | Budapest - A fenntartható mezőgazdasági termeléshez, a globális kihívások és a klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez a vetőmagtermesztésben is nélkülözhetetlen innováció fontosságát hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Vetőmag Világkongresszus megnyitóján hétfőn Budapesten.
NGM: több mint 118 milliárd forint uniós forráshoz jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

NGM: több mint 118 milliárd forint uniós forráshoz jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

22.05.2017 | Nyíregyháza - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe 118,9 milliárd forint uniós forrás érkezik a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára hétfőn Nyíregyházán.

Kortalanul

22.05.2017 | Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre – derül ki egy legutóbbi, vasárnap ismertetett piaci felmérésből. (A nyugdíjasok munkavállalását az állam is segítené különböző kedvezményekkel és közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek létrehozása is tervben van.) A hír hallatán valószínűleg nem csak nekem, de sokaknak beugrik az a panasz, ami nagyjából a rendszerváltással egyidős: hogy 55, de tán már 50 év fölött sehova se kell az ember… Szőke Tímea jegyzete.
A diákok a nyelvtudást, a cégek inkább a lelkes hozzáállást értékelik

A diákok a nyelvtudást, a cégek inkább a lelkes hozzáállást értékelik

22.05.2017 | Budapest - A munkaadók szerint a cég hírneve, a diákok szerint a versenyképes fizetés a legvonzóbb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor. Míg a diákok a nyelvtudást képzelik a leghangsúlyosabb elvárásnak a munkaadók részéről, a cégek inkább a lelkes hozzáállást értékelik a jelentkezők kiválasztásakor.

Hároméves csúcson a konjunktúra

22.05.2017 | Budapest - A cégek kirobbanó optimizmusa tizennyolc éve nem látott szintre repítette bizalmukat.

30 milliárd forint sorsáról már döntöttek

22.05.2017 | Nyíregyháza - Polgármesterek, civil, illetve egyházi szervezetek elégedett képviselői töltötték meg hétfőn a megyeháza Bessenyei termét, jó kedvük oka pedig érthető: pályázatuk nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP), így megvalósíthatják elképzeléseiket.
Tanulj egyetemi szintű képzéseken otthonról

Tanulj egyetemi szintű képzéseken otthonról

22.05.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A jó pap holtig tanul, tartja a mondás, de napjainkban ez minden szakma esetében igaz. Azonban általánosan elmondható, hogy idő és pénz hiányában nehéz új tudásra szert tennünk.
NAV: a 2016. évi személyi jövedelemadó bevallást éjfélig lehet beadni

NAV: a 2016. évi személyi jövedelemadó bevallást éjfélig lehet beadni

22.05.2017 | Budapest - Hétfőn éjfélig kell leadni a 2016. évi személyi jövedelemadó (szja) bevallást - mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán. A NAV arra is felhívta a figyelmet, hogy az szja 1+1 százalékáról is már csak hétfőn lehet rendelkezni.

Ilyen egy alvást vizsgáló startup

21.05.2017 | USA - Az Apple megerősíti a pozícióját az egészségügy területén.

Felmérés: minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre

21.05.2017 | Budapest - Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre - derül ki abból a piaci felmérésből, amelyet a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) készített megbízói körében és a DiákÉSZ elnöke ismertette az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Oklevél a legjobbaknak

Oklevél a legjobbaknak

20.05.2017 | Nyíregyháza - Az elfogadott beszámoló szerint a kamara fegyelmezetten gazdálkodott 2016-ban.

FM-helyettes államtitkár: az állam több mint 4 milliárd forintot biztosít a nemzeti parkok működésére

20.05.2017 | Budapest - A kormány több mint 4 milliárd forint normatív támogatást biztosít az országban található 10 nemzeti park működéséhez, feladataik ellátásához, a lépésre azért volt szükség, mert az utóbbi években a nemzeti parkok egyre inkább arra voltak utalva, hogy gondoskodjanak saját bevételeikről - mondta Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára a 27. Zöld Civil Országos Találkozó megnyitóján pénteken, Budapesten.

Varga Mihály: a béremelkedés minden ágazatot érintett

19.05.2017 | Budapest - Minden ágazatot érintett a béremelkedés, a turizmus, a mezőgazdaság, a pénzügyi és az állami szektor fizetései is egységesen nőttek, mindez részben a tavaly novemberben a szociális partnerekkel megkötött 6 éves bérmegállapodásnak, valamint a munkaerőhiánynak köszönhető, hiszen ez utóbbi miatt a munkaadóknak egyre jobban meg kell fizetniük a jól képzett munkaerőt - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

A kárt szenvedett gazdákat több támogatás is segíti

19.05.2017 | Budapest - A kárt szenvedett gazdákat több, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) által kidolgozott támogatás is segíti - hívta fel a figyelmet a szaktárca pénteken közleményben.

Orbán: meg kell védeni a gazdaságpolitikát

19.05.2017 | Budapest - A jövő évi választáson meg kell védeni a béremelésekre és az alacsony adókra épülő gazdaságpolitikát, és ha ez sikerül, 2020 körül a magyar gazdasági növekedés elérheti az 5 százalék fölötti tartományt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Agrárkamara: az új okos kártya megkönnyíti az ügyintézést

19.05.2017 | Budapest - Az agrárkamarai új okos kártya sok olyan információt tartalmaz, amely megkönnyíti és felgyorsítja az ügyintézést - mondta Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Vízminőség-javítás Hajdú-Biharban: visszasírják a régit

19.05.2017 | Hajdú-Bihar - A fogyasztót az nem vigasztalja, ha papíron egyébként a csapvíz minden előírásnak megfelel.
Előző
123456  
 hirdetés