Spartan Race: egy életre bele lehet ebbe ragadni

Akt.:
Spartan Race: egy életre bele lehet ebbe ragadni
Spartan Race: egy életre bele lehet ebbe ragadni
Kazincbarcika – Brutális volt – mondta közvetlenül a verseny után Szepesi Gábor, aki immár hatodik alkalommal csinálta végig a Spartan Racet. Szombaton Kazincbarcikán állt a rajthoz, csakúgy mint közel ötezer másik versenyző, akik beneveztek a 15 kilométeres távra.

„Több mint 25 akadály volt, közöttük erőnléti és ügyességi megmérettetések is. Kötélmászás, pallón menni, a csónakázó tóban úszni, szögesdrót alatt kúszni. Fejben is ott kell lenni a versenyen, de erőnlétre is szükség van” – mesélte.

file6vfa0igt8gl1z1y52b6-1

Gábor közel három óra alatt teljesítette a távot, ezzel a középmezőnyben végzett. „Nagyon elfáradtam, de gyönyörű tájakon mentünk, és a szervezők is profik voltak. 3–4 feladatot nem tudtam teljesíteni, ezeket 30 négyütemű fekvőtámasszal kellett kiváltani” – tudtuk meg.

– Itt az ember azért fizet, hogy sárban, szögesdrótok alatt csúszkáljon – fogalmazott. – De olyan adrenalin löketet ad, olyan élmény, hogy én már egy hete vártam a versenyt. Egyszerre 250-en rajtolhatunk, amikor elindulunk, az is fantasztikus, még most is kiráz a hideg, ha rá gondolok.

file6vfa0p6rr5veu72i8wa-1

Gábor szerint, aki egyszer kipróbálja, az egy életre beleragad.

ÉM-NSZR