Spárgalaxis

Spárgalaxis
Különleges technikával készített alkotásokból nyílt kiállítás csütörtökön délután Nyíregyházán, a Nyírfa téri Térgalériában.

Horváth Judit, aki Kecskeméten él, tárgyait természetes anyagokból, elsősorban kender spárgából – innen a kiállítás találó címe: Spárgalaxis –, len- és egyéb növényi rostokból készíti, a makramé egy sajátos, általa kialakított változatát alkalmazva, amelyet vegyes technikával egészít ki.

Szívesen tart élő bemutatókat gyermekek és felnőttek részére. Célja a természetes anyagok újrahasznosítása, a természet és a kézművesség népszerűsítése gyermekek körében, hagyományőrzés és gyűjtés.

Munkái öt éve rendszeresen szerepelnek nemzetközi kézműves kiállításokon, alkotásai láthatók a Vatikánban, Kuvaitban, Tokajban, Kecskeméten, Munkácson, Gyulafehérváron, Pannonhalmán, Déván, Csíksomlyón.

A nyíregyházi kiállítást az Art misszió Nemzetközi Művészeti és Hagyományőrző Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány rendezte, amelynek Horváth Judit tagja és a dél-alföldi régió kecskeméti képviselője.

– Marik Sándor –