Nagyvilág

2010.07.15. 20:30

Perelnek a philadelphiai hajóbaleset áldozatai

<p>Közösen indítanak pert a philadelphia hajóbaleset magyar túlélőinek szülei a hajón tartózkodó többi utassal. Az önkormányzat pedig felajánlotta a szülőknek, hogy a város szakembert biztosít az érintetteknek az események feldolgozásában.</p>

Csütörtök délután találkozott Szabó Miklós Mosonmagyaróvár polgármestere az érintett családokkal. A találkozó alkalmával a tragédiát túlélő fiatalok szülei megegyeztek abban, hogy a vízibusz többi utasával közösen indítanak pert a felelősökkel szemben. A Független Hírügynökség úgy tudja, az elhunyt fiatalok szülei már korábban ügyvédet fogadtak.

A város polgármestere felajánlotta a szülőknek pszichológus segítségét is. Ha a gyerekek, szülők, az elhunyt fiatal lány osztálya valamint a tanárok igénylik, a város átvállalja a kezelés költségeit .- tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Miklós polgármester.

Július 7-én egy 15 fős mosonmagyaróvári cserediákcsoportot ért baleset Philadelphiában a Delaware folyón, mikor az őket szállító vízibusz először kigyulladt, majd ütközött egy uszállyal. A baleset következtében két diák, egy 16 éves lány és egy 20 éves fiú veszítette életét.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!