Spanyolországban versenyez a Másik bolygó

Moldoványi Ferenc Another Planet – Másik bolygó című dokumentum-játékfilmje meghívást kapott a spanyolországi Valladolidban pénteken kezdődő filmfesztivál versenyprogramjába. A seregszemle rövidfilm-versenyében indul M. Tóth Géza Ergo című animációja – adta hírül a Magyar Filmunió.

A négy kontinensen forgatott Másik bolygó című dokumentum-játékfilm alkotói hét gyereksorson keresztül adnak képet a földet átfogó globális válságáról. A nézők bepillanthatnak kongói, kambodzsai, ecuadori gyermekrabszolgák, gyermekprostituáltak és gyerekkatonák hétköznapjaiba. A filmet Máthé Tibor fényképezte, a zenéjét Szemző Tibor szerezte.

A film a 39. Magyar Filmszemlén operatőri díjat nyert, a Diákzsűri pedig a legjobb dokumentumfilmnek járó Zöld Holló díjjal jutalmazta a Másik bolygót.

A pénteken kezdődő valladolidi filmfesztivál “Time of History” elnevezésű válogatásában vetítik Moldoványi Ferenc rendezését. A dokumentumfilm-verseny fődíja 20 ezer euró.

A spanyolországi seregszemle rövidfilm-versenyében indul M. Tóth Géza Ergo című animációja. A valladolidi mustra Cakó Ferenc Arc című animációját is meghívta műsorába.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon olvasható.