Spanyol – német döntő lesz a kézilabda Eb-n

Spanyol – német döntő lesz a kézilabda Eb-n
© USER COMMENTS
Krakkó – Német – spanyol döntőt rendeznek vasárnap a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A lengyelországi torna záró szakaszában pénteken este két, színvonalában is kiváló, remek mérkőzést rendeztek Krakkóban.

Az első elődöntőben a kontinenstorna két meglepetéscsapata, a német és a norvég együttes találkozott egymással. A végig szoros csata nem dőlt el rendes játékidőben, a 27-27-es döntetlen után kétszer ötperces hosszabbítás következett. A ráadásban szinte végig a németek vezettek, és néhány másodperccel a lefújás előtt a győztes találatot is megszerezték.

A 34-33-ra végződött összecsapást azonban a norvégok megóvták, mert az találkozó végén a németek többen voltak a pályán a megengedettnél. A fegyelmi bizottság majd szombat délelőtt tárgyalja a beadványt, de valószínűtlen, hogy egy ilyen feszített program során elrendelnék az elődöntő megismétlését.

Az est második mérkőzésén két sztárcsapat találkozott egymással a Tauron Arénában. A horvátok jobban kezdték a spanyolokkal szembeni elődöntőt, de az első játékrész hajráján a hispánok fordítani tudtak, három-négygólos előnyt szereztek. Ezt a különbséget a második félidőben is megtartották, és végül magabiztos, 33-29-es győzelemmel jutottak be a vasárnapi fináléba.

Érdekesség, hogy az Európa-bajnokságok történetében Spanyolország már a negyedik döntőjére készülhet, 1996, 1998 és 2006 után 2016-ban is eljutottak az aranycsatáig. Győzniük azonban még egyszer sem sikerült, Sterbikék tehát először lehetnek kontinensbajnokok.

Vasárnap délután a krakkói éremcsaták során először a bronzmeccsen horvát – norvég összecsapást rendeznek 15 órától, majd jön a döntő a spanyol és német együttes 17.30-tól csap össze egymással.

A pénteki elődöntőkben:

  • Németország – Norvégia 34-33 (14-13, 27-27) hosszabbítás után
    ld.: Reichmann (10), Hafnel (5), Kühn (5), ill. Bjornsen (8), Myrhol (6).
  • Spanyolország – Horvátország 33-29 (18-14)
    ld: Rivera (6), Garcia (6), Aguinagalde (5), Tomas (5), ill. Sliskovic (6), Maric (4), Kopljar (4), Strlek (4).

Az éremcsaták programja:

Január 31. (vasárnap), Krakkó:

  • Bronzmérkőzés, 15.00: Norvégia – Horvátország
  • Döntő, 17.30: Németország – Spanyolország

Marosréti Ervin, Krakkó –
hirdetés


hirdet�s