Friss hírek

2009.12.24. 09:58

Három halott egy pakisztáni öngyilkos merényletben

<p>Négy ember meghalt és több mint tizen megsebesültek csütörtökön a Pakisztán északnyugati részén található Pesavar városában, amikor egy öngyilkos merénylõ felrobbantotta magát egy rendõrségi ellenõrzõpontnál. A merénylet két nappal azután történt, hogy egy öngyilkos merénylõ három embert ölt meg a pesavari sajtóklub elleni támadásban.</p>

A gyalogosan érkezett öngyilkos merénylõ megpróbált átjutni az ellenõrzõponton, és amikor a rendõrök megállították, felrobbantotta a testére erõsített bombát - közölte egy magas rangú helyi rendõrtiszt az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A merényletben egy rendõr és három járókelõ halt meg, több mint tizen pedig megsebesültek - közölték pesavari tisztségviselõk.

A robbanás a város egyik legforgalmasabb pontján, több kormányzati épület, egy keresztény templom és egy katonai létesítmény közelében történt. A hatóságok azt nem tudták megmondani, mi volt a merénylõ célpontja.

A merénylet azután történt, hogy kedden a pesavari sajtóklub ellen hajtott végre öngyilkos merényletet egy fiatal, három embert ölve meg. A támadás után a pakisztáni kormány ígéretet tett arra, hogy javítani fogják és a sajtó védelmét, amelynek munkatársait rendszeresen fenyegetik a tálibok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!