Spanyol erdőtüzek – 4 tűzoltó meghalt

Négy tűzoltó meghalt, ketten súlyosan megsérültek, miközben egy nagykiterjedésű erdőtüzet oltottak Spanyolország észak-keleti részén – közölték helyi hatóságok szerdán.

A halálesetek Tarragona település közelében, egy hegyvidéki területen történtek az Els Port nevű parkban. A tragédiához hozzájárult az is, hogy a szélirány hirtelen megváltozott a területen és újult erővel csaptak fel a lángok.

Spanyolország észak-keleti részén tucatnyi tűzoltó küz a lángokkal, amelyek eddig több mint 800 hektárnyi területet perzseltek fel. Több emberéletet nem követelt az erdőtűz, eddig csak néhány tanyát kellett kiüríteni elővigyázatosságból.

Spanyolotszágban egyébként több helyen kedden 41 Celsius-fokot mértek és a meteorológusok szerint még néhány napig marad az elviselhetetlen kánikula.

Spanyolországban legutóbb 2005-ben haltak meg tűzoltók erdőtüzek miatt: akkor 11-en vesztették életüket közülük Guadalajara város mellett. Négy éve 155 ezer hektárnyi, 2006-ban pedig 188 ezer hektárnyi területen pusztított erdőtűz az országban.