Spanyol edzők – egy kicsit később

Spanyol edzők – egy kicsit később
A spanyol edzőkkel nem szakadt meg a Diósgyőri VTK vezetőinek kapcsolata, sőt a két jelölt egyik lehet a diósgyőri utánpótlás szakmai irányítója.

Nem egy, hanem két spanyol edzővel is tárgyalásban állt a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának ügyvezetése, a vezetőedzői poszt betöltetésével kapcsolatban – tudtuk meg Sallói Istvántól, a futballklubot működtető gazdasági társaság tulajdonos-ügyvezetőjétől, aki azt is elmondta, hogy miért nem jött össze a külföldi edző(k) szerződtetése:

– Annak a két edzőnek, akikkel kapcsolatba kerültünk, megszereztük az edzői végzettségéről szóló papírjaikat és beküldtük a Magyar Labdarúgó Szövetségbe, ahol elutasításban volt részünk. Tudomásunk szerint mindkét edzőnek megvan a hazájukban megszerezhető legmagasabb szakmai végzettsége, de mivel az UEFA edzőképzést Spanyolországban még nem vezették be – mivel ez nem is kötelező, hanem jelenleg is csak egy ajánlás az európai szövetség részéről -, és más rendszerben képzik a futballszakembereket az Ibériai-félszigeten, ezért az edzői végzettségüket idehaza nem tudták pro licences szintűnek elfogadni.

Sallói Istvántól azt is megtudtuk, hogy két olyan fiatal edzőről van szó, név szerint Antonio Lima Soláról, és Jesus Perezről, akik valamilyen szinten kötődnek az FC Barcelonához, és a katalán klub ajánlására léptek kapcsolatba velük, hogy előbb, mint a diósgyőri utánpótlásképzés szakmai vezetőjének, utóbb, mint a DVTK-nál folyó szakmai munka teljes felügyelőjének nyerjék meg.

– A kapcsolat nem szakadt meg a két jelölttel – jelentette ki Sallói István. – Ugyanis reményeink szerint egyikük lesz a jövő év elejétől a diósgyőri utánpótlás szakmai irányítója.

BCs