Spanics Ágnest választották az Év tájházvezetőjének

Budapest – Spanics Ágnest, a Somogyszobi tájházat működtető Vilma háza Alapítvány elnökét választották az Év tájházvezetőjének a Magyarországi Tájházak Szövetségének éves közgyűlésén, amelyen első alkalommal adták át a Szablyár Péter Emlékplakettet. Az elismerést Juhász László, a Mezőcsáti Tájház tulajdonosa érdemelte ki.

Spanics Ágnes magas színvonalú tájházvezetői, hagyományőrző és közösségteremtő munkája elismeréseként kapta a szakmai elismerést az április 9-én Szentendrén tartott közgyűlésen – közölte a tájház szövetség az MTI-vel hétfőn.

A Szablyár Péter Emlékplakettet tavaly ősszel hozta létre a Magyarországi Tájházak Szövetsége, az elismeréssel a tájházak ügyéért hosszabb időszakon keresztül végzett kitartó és elkötelezett munkát kívánják elismerni kétévente. Györfi Balázs szobrász munkáját első alkalommal Juhász Lászlónak, a Mezőcsáti Tájház tulajdonosának adományozta a szövetség példaértékű, tudományos hitelességű, elkötelezett, a népi építészeti értékeket őrző tevékenységéért és múzeumpedagógiai munkásságáért.

– MTI –