„Sosem volt balhés fiú”- Hajdú Rolandról mesélték

Csendes, tisztelettudó fiatalnak ismerték rendőr kollégái Hajdú Rolandot. Miért tehette? Hajdú Rolandot, mint a tokaji rablógyilkosság egyik gyanúsítottját körözi a rendőrség.

A pénzszállító sofőrje –, aki ugyancsak gyanúsított az ügyben – ugyanis azt vallotta, hogy Hajdú is részt vett a rablásban. Akik ismerik Hajdút, meglepődtek, mert csendes, tisztelettudó fiatalnak ismerték.
– Pár hónapig dolgoztam vele a rendőrségen – meséli egy volt kollégája, aki nevét nem akarta adni a cikkhez. – Hajdú szinte azonnal, a rendőr szakközépiskola befejezése után került a rendőrséghez. Fiatal volt – meséli tovább – halkszavú, egyáltalán nem volt agresszív.

Elsüllyedt hajó

Meglepődtünk, mikor megtudtuk, hogy gyanúsított a tokaji ügyben – mondja. “A miskolci éjszakából is ismertem Hajdút, és sosem volt balhés. Bőven belefért az átlagba.” – fogalmazott.
Mindig külföldre akart menni – folytatja a volt kolléga –, azt hangoztatta, hogy ott majd megtalálja a számítását, ez – ha jól tudom – nem jött össze neki.
A külföldi tervei miatt sokaknak tartozott, emiatt elsüllyedt vele a hajó, és talán ezért követte el ezt a visszafordíthatatlant – vélekedett a volt kolléga.

NSzR

 

Kapcsolódó anyagok

Rablógyilkos az interneten 
Új fotó alapján is keresi a rendőrség a tokaji pénzszállító rablás egyik gyanúsítottját. Az egyik közösségi oldalon Bojler

Kegyetlen gyilkosok voltak a meggondolatlan rablók 
Egy gazdátlanul hátrahagyott pénzszállító kisbuszt jelezett a mezőőr kedd reggel a rendőröknek Tokaj és Tarcal között egy földúton, a sínek közelében. A rendőrök azonnal sejtették, hogy ez lesz az a jármű, amit keresnek.
Miért kellett ölnie a tetteseknek? 
Tokaj, Gyöngytarló – Legsúlyosabb büntetés, életfogytiglan járna az elkövetőknek akkor, ha bebizonyosodik, hogy a gyilkosságokat különös kegyetelenséggel, és rablással párosulva követték el.
5 millió vérdíj Hajdú Roland és társáért 
Miskolc – A hétfő éjszakai pénzszállító rablógyilkosság legújabb fejleménye, hogy a rendőrség a nyomravezetőnek fejenként 2 500 000 forint azaz összesen 5 millió forint díjat tűzött ki.