Sört akart késsel rabolni – előzetesben a hernádnémeti dohánybolti támadó

Akt.:
Hernádnémeti trafik
Hernádnémeti trafik - © Fotó: police.hu
Hernádnémeti – Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével gyanúsítják azt a férfit, aki július 30-án Hernádnémetiben egy dohányboltból késsel próbált sört szerezni.

A férfi a boltba belépve az eladótól egy üdítőt kért, majd amikor az eladó a hűtőszekrényhez fordult, a férfi mögé lépett, elővette a nála levő kést, felemelte a feje fölé és közölte az eladóval, hogy adjon neki sört. Egy alkalommal az eladó irányába is szúrt, aki a támadást elhárította és a gyanúsított kést tartó kezét fogva dulakodni kezdtek. E közben az eladó vágásos sérülést is szenvedett. Végül sikerült a boltból kilöknie a férfit anélkül, hogy onnan bármit elvihetett volna.

A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, miután feladta magát.

Az ügyészség indítványára a Miskolci Járásbíróság a mai napon a férfit szeptember 2-ig letartóztatta. A bíróság megállapította, hogy a cselekményért akár 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne.

A férfit vagyon elleni cselekmények miatt már több alkalommal büntették, korábbi büntetései még a legcsekélyebb visszatartó hatást sem gyakorolták vele szemben, így az is feltehető, hogy újabb szándékos bűncselekményt követne el szabadlábon, ezért a letartóztatása szükséges.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

ÉM


Hernádnémeti trafik
Hernádnémeti - A Miskolci Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy hernádnémeti férfival szemben. Mint hétfőn már beszámoltunk róla, megpróbálták kirabolni a Hernádnémeti központjában lévő trafikot, amely a...

Illusztráció - Késsel támadtak a trafikosra Hernádnémetiben
Hernádnémeti, Miskolc - Nem sikerült a rablás és el is fogták az elkövetőt. Egy férfi kést rántva próbálta kirabolni a Hernádnémeti központjában lévő trafikot hétfő délután, amiben azonban megzavarták és nem járt sikerrel, sőt el is fogták a rendőrök. Úgy tudjuk jelenleg is folyamatban van a t...