Sorszerűség: másodperceken, métereken múlott

A kocsi kaput döntött és gázolt
A kocsi kaput döntött és gázolt
Meghalt az a tinédzser fiú akit személyautó sodort el Bodroghalomban szerdán korahajnalban. Ha csak egy házzal arrébb van a buli, ha tíz másodperccel korábban vagy később indulnak el, a karambol ellenére nem esett volna bajuk…

Megrázó tragédia történt Bodroghalom főutcáján, amit egy fülsüketítő csattanás, majd fájdalmas csend hangja követett kedden éjfél után nem sokkal. Daku Attila és családja házának kerítésébe rohant bele az aszfalton nagy sebességgel érkező Opel, ami rombolt, és életet oltott ki.
A gázolás utáni helyszínelés során az utcán beszéltünk Attilával, aki a történtek után egy órával is láthatóan feszült volt. Elmondta, hogy aludtak, amikor a földrengésszerű hang, a becsapódás zaja felriasztotta őket. Azonnal kiszaladt, és megpillantotta a padkán keresztben álló kocsit. A karosszéria hátsó része alatt feküdt falubelije, a 17 esztendős fiú. Társa, a 23 esztendős fiatalember pedig kocsi másik oldalán feküdt. Azonnal mentőt hívott és segített kiemelni a kocsi alatt lévő fiút.

A még tinédzser fiú a gázolás során olyan súlyosan megsebesült, hogy életét a kórházban sem lehetett már megmenteni. Társa szerencsés volt, mert megmenekült. Igaz, a rendőrségi tájékoztatás alapján életveszélyes sérüléssél szállították kórházba. Szerdán délután azonban lapunk úgy értesült, hogy műtétet hajtottak végre rajta,. Túl van az életveszélyen.
A történtek idején az utcán állóktól megtudtuk, hogy a fiúk házibulin voltak és éppen akkor indultak hazafelé, amikor a kivédhetetlen, számukra sorszerű esemény bekövetkezett. Ha csak egy házzal arrébb van a buli, ha tíz másodperccel korábban vagy később indulnak el, a karambol ellenére nem esett volna bajuk… A gépjárművezetőt a rendőrök elvitték, előállították, és később őrizetbe vették. A gyorshajtás mellett az ittasság is szerepet játszhatott tragédia előidézésében.