Sorsunk, borsunk a Ki Mit Tube-on

Akt.:
Sorsunk, borsunk a Ki Mit Tube-on
Sorsunk, borsunk a Ki Mit Tube-on
Tiszaújváros – Az ország első YouTube tehetségkutatójában egy borsodi rapper is felbukkant. Mr Klausz, a 26 éves tiszaújvárosi srác A Sorsod Borsod című slam poetry performansszal viszi megyénk hírét és nyűgözi le a videómegosztó közönségét.

Mr Klausz neve nem ismeretlen a kortárs borsodi rap szubkultúrát figyelemmel kísérők körében: korábban olyan produkciókkal kápráztatta el a közönséget, mint debütáló dala, a Mesélek egy kicsit komék!, vagy eddigi legnézettebb videója, a 240 ezres megtekintést hozó Visszatértem.

Most éppen az internetes-videós tehetségkutatóban, a Ki Mit Tube-on próbál szerencsét, és ars poeticájához hűen, ezúttal is a nagy magyar borsodi valóságra hívja fel a figyelmet. A dalban olyan súlyos életigazságokat mond ki, mint hogy: szomorú már ez a Kelet-Európa, lehet ezért szoktam rá ennyire a smoke-ra; vagy: sörre bor, borra sör, s hányok majd sugárba’. A korszakalkotó dalhoz a tiszaújvárosi panelrengetegben felvett klip is társul, s csak úgy árad belőle a szocreál lakótelepek keserédes romantikája.

Magasröptű irodalmi elemzésbe most nem mennénk bele, slammeljen inkább önmagáért Mr Klausz. Mi meg csak pislogunk tovább az elképesztő rímeket hallván.