"Sorskönyv" Göncz Árpád 85. születésnapjára

Göncz Árpád 85. születésnapja alkalmából jelent meg László György és Wisinger István “Visszanézve” című kötete. A könyv régi-és új írások, beszélgetések segítségével ad betekintést a rendszerváltozás utáni korszak első köztársasági elnökének életébe.
A gyűjteményes kötetet a szerkesztő Wisinger István “sorskönyvek” nevezte a könyv szerdai bemutatóján.

A “Beszélgetések Göncz Árpáddal” alcímű kötetben két személyes vallomás is olvasható. Göncz Árpádné, Zsuzsa asszony foglalja össze közös életüket, hatvan év házasság történetét. Mécs Imre párhuzamos emlékirata pedig a Göncz Árpáddal történt első találkozástól a napjainkig tartó közös élményeket meséli el. Göncz Árpád is szerzője a könyvnek, a Hazatérés című novellája mellett, három nagy jelentőségű beszéde is helyet kapott a dokumentumkötetben.

A régi-új interjúk, beszélgetések és vallomások mellett, szubjektív írásokat is talál az olvasó a kötetben. Esterházy Péter, Koncz Zsuzsa, Vásárhelyi Mária, Popper Péter, Szabó István és Fejtő Ferenc csupán néhány név a hosszú névsorból, akik történeteikkel hozzájárultak Göncz Árpád születésnapi kötetéhez. A volt köztársasági elnök február 10-én töltötte be a 85. életévét.Sporthírek