Sörözés – kulturáltan

Akt.:
Az idén is bemutatkoznak Miskolc kulturális és turisztikai értékei, intézményei a Sörfesztiválon – így természetesen ott lesz a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár sátra is a terület főutcáján
Az idén is bemutatkoznak Miskolc kulturális és turisztikai értékei, intézményei a Sörfesztiválon – így természetesen ott lesz a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár sátra is a terület főutcáján
Miskolc – Együtt fotózkodhat a család az óriáskönyvvel, lehet saját könyvet kötni, kézműveskedni, papírszínházat készíteni – és kihasználni sok könyvtári, múzeumi kedvezményt. Egy sátorban várja ugyanis a szórakozni vágyókat Miskolc két kulturális intézménye a Sörfesztivál Miskolc utcájában.

A Miskolci Sörfesztivál idejére beköltözik a diósgyőri várból a Népkertbe a 600 éves törökmogyorófa legendáját képekben is elmesélő óriáskönyv. Szeptember 3–6. között a Miskolc utcában, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár sátránál áll majd a 2 méteres óriás, és várja a királylánnyal vagy a vitéz apróddal fotózkodni vágyó kicsiket és nagyokat. A miskolciak emlékezhetnek rá: a Könyvhétre készítette el ezt a különleges kiadványt a könyvtár – mint ahogy felkérésükre a város középiskolásai a Miskolci értékek kódexét. Ezt a könyvet is megnézhetik majd a Sörfesztivál főutcáján sétálók!

02_sorfeszt_konyvtar_kodex

A Miskolc utcán ugyanis bemutatkoznak a város kulturális intézményei, turisztikai értékei – így a könyvtár is. Kézműves foglalkozások, saját könyv készítése, ügyességi játékok várják mind a négy napon este fél 7-ig a kicsiket és nagyokat. A fesztiválozók ráadásul ez idő alatt fél áron – tehát az egyébként is 50 százalék kedvezményt kapó diákok és nyugdíjasok összesen 75 százalék kedvezménnyel! – iratkozhatnak be a könyvtárba. Ez az akció egyben felvezetése a diákok tanévkezdő, „A felét is megfelezzük” nevű, fagyiban mérve „kétgombócos” kedvezményének.

03_sorfeszt_konyvtar_oriaskonyv_fotozkodas

Szombaton és vasárnap a Herman Ottó Múzeum és tagintézménye, a Miskolci Galéria is kiköltözik a Népkertbe, ahol 50 százalék kedvezményt nyerhetnek a múzeumi totót kitöltő, játékos kedvű fesztiválozók. A feladványsor a Pannon-tenger Múzeummal és a papszeri kiállítási épület Elit alakulat című, a 2014-es Év kiállításává választott tárlatával kapcsolatban tesz fel kérdéseket – a helyes megfejtők pedig szombaton fél áron látogathatják a Népkerttel szemközti, Görgey utcai épület tárlatait. Ezen a napon a múzeum hosszabbított nyitva tartással, este 8 óráig várja az érdeklődőket. Ha ennek ellenére valaki nem tudja szombaton megnézni a kiállításokat, még kedden is kihasználhatja félárú kedvezményét. A múzeumi sátorban egyébként papírszínházat is készíthetnek a gyerekek, a felnőttek pedig megismerkedhetnek az intézmény új bérletével és exkluzív ajándékkártyájával is.

– Csörnök Mariann, PR-munkatárs, II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár –


Útlezárások és parkolás a Sörfesztivál ideje alatt

Miskolc – 2015. szeptember 3-6. között a Sörfesztivál idején az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani a Népkert környékén. tovább »