Sorozatlövés és kiképzőtábor az Avason…

Bevetés-próba Miskolcon
Bevetés-próba Miskolcon
Miskolc – Egy katonai kiképzőtábor elevenedett meg az Avason szombaton, ahol lőttek, és meg is sebesültek a “bakák”… Vér azonban nem folyt, mert szituációs gyalkorlatot hajtottak végre a versenyzők.  video

Százhatvan lány és fiú mérte össze erejét katonai kiképző feladatokban a “Bevetés” címmel megrendezett országos verseny miskolci, regionális bajnokságán.

Nógrád, Heves és a vendéglátó Borsod-Abaúj-Zemplén megye általános- és középiskolák négyfős csapatai helytálltak az igazán emberpróbáló küzdelemben szombaton délelőtt.

 A Honvédelmi Minisztérium ifjúsági rendezvényét a Kelet-Magyarországi Területi Hadkiegészítő Parancsnokság Toborzó és Érdekvédelmi Iroda szervezte meg. Szombati EmeseÁgnes őrnagy, irodavezető elmondta, hogy a honvédségi pálya elfogadtatását és a fiatalokkal történő megszerettetését szeretnék elérni.

A résztvevők valójában a katonaélet mindennapjait élhették át.

Erő-, gyorsasági-, technikai- és szellemi feladatokat kellett elvégezniük. Valódi géppisztollyal a kezükben futottak az akadálypályán. Kúsztak, sebesültet cipeltek és láttak el, és speciális sorozatlövő fegyverrel apró műanyag golyócskákkal tüzeltek a céltáblára.

A küzdelemből a Kistokaji Általános Iskola csapata, valamint a középiskolások korosztályában két, a Diósgyőri-Vasgyári Szakképző Iskola csapata érte el a legjobb eredményt. Így részt vehetnek a májusban Komáromban, az erődben megrendezendő országos döntőn.

Címkék: ,